Secțiune susținută de

În clădirile de birouri Skanska, recepția este redefinită de spiritul suedez

Portal HR \ Actual \ În clădirile de birouri Skanska, recepția este redefinită de spiritul suedez

Scopul reamenajării a fost acela de a redefini o parte esențială a fiecărei clădiri de birouri, transformând lobby-ul dintr-o zonă de trecere într-un spațiu primitor. Datorită colaborării cu Henning Larsen, studioul de arhitectură de renume mondial, Skanska creează în cadrul clădirilor sale de birouri un spațiu în care se reflectă stilul de viață suedez.

În Scandinavia, Sommarstuga – casa de vară tradițională suedeză – este exemplul perfect de spațiu relaxat, destinat odihnei, întâlnirilor și timpului de calitate petrecut alături de ceilalți. Prin natura sa, Sommarstuga a fost punctul de plecare perfect în regândirea și reproiectarea recepțiilor din clădirile de birouri Skanska.

„La Henning Larsen, ne propunem să oferim soluții de proiectare care determină egalitatea, inovarea și funcționalitatea. Împărtășind cu Skanska originea scandinavă, suntem mândri să ne continuăm colaborarea. Cu experiența pe care noi cei de la Henning Larsen o avem în a inova și a redefini cultura companiei într-un design arhitectural, suntem convinși că dispunem de mijloacele necesare pentru a transmite spiritul scandinav Skanska în Europa Centrala și mai departe’’, spune Viggo Haremst, Partener și Director de Design, Henning Larsen, de la biroul din München.

Studioul de arhitectură danez a creat un stil de design ale cărui caracteristici principale sunt flexibilitatea și adaptabilitatea. Conceptul din spatele noului tip de lobby din clădirile de birouri Skanska poate fi ușor adaptat la specificul fiecărei viitoare clădiri din portofoliul companiei.

Cu toate acestea, există caracteristici comune pentru toate recepțiile inspirate de Sommarstuga. Design-ul se bazează pe câteva elemente cheie: o lumină caldă și reconfortantă, materiale naturale, spații proiectate pentru întâlniri și odihnă și deschidere către comunitățile locale. Aceste însușiri sunt toate esențiale în construcția unui spațiu cu adevărat valoros.

„Skanska își dorește să schimbe modul în care oamenii percep clădirile. Contribuim la o societate mai bună și grija pentru oameni se reflectă în tot ceea ce facem. Conceptul care stă la baza noului tip de lobby și soluțiile tehnologice avansate pe care le implementăm în clădirile noastre de birouri se concentrează pe experiența utilizatorilor. Toate acestea au scopul comun de a face ca timpul petrecut în spațiile în curs de dezvoltare Skanska să fie unul plăcut și recreativ. Încrederea în colaborarea noastră cu Henning Larsen îmi dă convingerea că proiectul va transforma piața de birouri din Europa Centrală”, spune Katarzyna Zawodna, președinte și CEO al unității de dezvoltare comercială Skanska din Europa Centrală și de Est.

Primul lobby proiectat împreună cu Henning Larsen este deja implementat într-un proiect de birouri Skanska din Varșovia: blocul turn din Complexul Spark. Spark este primul proiect de birouri din Polonia care obține certificarea WELL, cu livrare în trimestrul patru al acestui an, urmând ca celelalte proiecte din CEE sa continue această strategie.

În Romania, Skanska dezvoltă in prezent două proiecte conform acelorași principii în centrul cărora e plasată experiența utilizatorilor: Campus 6 și Equilibrium.

„Clădirile de birouri dezvoltate de Skanska au la bază elemente de design scandinave care împreună cu amenajarea spațiului oferă o varietate de funcționalități”, spune Aurelia Luca, Managing Director Skanska România. „Alegerea de a reinventa recepția poate părea inedită. Este o zonă cu un potențial extraordinar și ne-am dorit să îi redefinim rolul, modelând acest spațiu considerat de tranziție, într-unul autonom, căruia să-i imprimăm un scop specific. Obiectivul este ca recepțiile clădirilor Skanska să devină spații si mai primitoare, destinate socializării și credem în reușita transformării.”

Data articol: iunie 28, 2018

Newsletter-ul Portal HR

100% fără spam