Secțiune susținută de

Incluziunea socială – factor determinant pentru economia socială

Portal HR \ Actual \ Incluziunea socială – factor determinant pentru economia socială

Schimbările de natură economică şi socială care au avut loc în Europa în ultimele trei decenii au dus la o dezbatere accentuată care s-a centrat pe crearea politicilor de răspuns la divizarea socială între majoritatea cetăţenilor. Această măsura a venit ca urmare a faptului că o parte din cetăţeni au profitat de oportunităţile crescânde şi şi-au îmbunătăţit condiţiile de lucru şi de trai, pe de o parte, şi o minoritate substanţială chiar în dezvoltare care suferă de sărăcie, şomaj şi alte forme de handicap social şi economic, pe de altă parte.

Făcând o analiză a inegalităţilor existente pe piaţa muncii dar nu numai, Consiliul Județean Ilfov, în parteneriat cu Consiliul Județean Călărași, Centrul de Resurse pentru Cetățenie Activă, Asociația „Laboratorul de solidaritate” și Asociația „Viitorul lor depinde de tine” vor organiza miercuri, 22 aprilie 2015, la Vigo Grand Hotel Ploieşti, începând cu ora 11:30, o masă rotundă în cadrul căreia vor fi dezbătute provocările la care este supus procesul incluziunii sociale şi dacă acesta se poate constitui în factor determinant pentru economia socială. Astfel, pe agenda evenimentului se vor regăsi următoarele subiecte:

  • Influența sărăciei asupra procesului de incluziune socială și evoluția structurilor economiei sociale;
  • Modul în care respectul de sine și sentimentul apartenenței la o comunitate pot fi corelate cu incluziunea socială;
  • Este incluziunea socială marcată de inexistența condițiilor de bază pentru exercitarea cetățeniei.

Masa rotundă face parte din activităţile proiectului SOCEC.NET – rețeaua economiei sociale”, cofinanțat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007 – 2013 și implementat în perioada septembrie 2014 – august 2015 în regiunile București-Ilfov și Sud-Muntenia.

La eveniment vor participa aproximativ 30 de persoane, printre ele numărându-se specialişti, experţi şi reprezentanţi în economia socială, dar și ai organizaţiilor neguvernamentale care activează în domeniul economiei sociale, al ocupării şi incluziunii sociale.

Masa rotundă Incluziunea socială – factor determinant pentru economia socială face parte dintr-o campanie mai amplă de promovare a economiei sociale care este derulată în cadrul proiectului, la nivel național.

Pentru confirmarea participării ne puteți scrie la adresa de e-mail comunicare@crca.ro.

Informații suplimentare despre masa rotundă și despre activitățile proiectului veți putea găsi pe site-ul www.socec.ro.

Data articol: aprilie 21, 2015

Newsletter-ul Portal HR

100% fără spam