Hot Now

Indutria tech oferă burse pentru cadre didactice, în valoare de 45.000 de euro

10 09 2018, Portal HR , Comenteaza, 599 afisari

ANIS – Asociația Patronală a Industriei de Software și Servicii lansează programul „Bursele ANIS” prin care sprijină cadrele universitare tinere cu nouă burse în valoare de 5000 de euro fiecare. Sponsorii primei ediții a programului sunt: Atos, Adobe, Bitdefender, Cornerstone Technologies și Softelligence. 

Obiectivul programului constă în stimularea abilităților de predare ale cadrelor didactice tinere din mediul universitar și, în același timp, încurajarea eforturilor de actualizare și modernizare a temelor cuprinse în curricula de specialitate, în vederea acoperiri decalajului dintre progresul tehnologic și conținutul curent al programei universitare și pentru a crește interesul studenților.

Programul este administrat de un Comitet din care fac parte reprezentanți atât ai industriei de tehnologie, cât și ai celor mai puternice centre universitare din România: București, Cluj, Iași și Timișoara. Comitetul a identificat cinci specializări cheie pentru viitorul industriei tech din România, care vor fi promovate în această ediție a „Burselor ANIS”: Big Data, Security, AI/ Machine Learning, Fintech, Health Tech.

„Am lansat programul „Bursele ANIS” știind că performanța industriei tech și dezvoltarea companiilor sunt strâns legate de impactul și de rezultatele sistemului educațional, care în ultimii ani înregistrează lipsuri majore. Tot acest decalaj se reflectă în presiunea din ce în ce mai mare de pe piața forței de muncă, în condițiile unui bazin de talente limitat. De aceea, educația este una dintre prioritățile strategice pe care ANIS și le propune pentru dezvoltarea pe termen mediu și lung a industriei de tehnologie din România”, declară Cătălina Dodu, VP Education Lead ANIS.

Pentru a se putea înscrie la „Bursele ANIS”, candidații trebuie să aibă vârsta de până în 40 de ani, să dețină titlul de doctor și cel puțin gradul didactic de lector universitar. Aceștia trebuie să propună un curs pe o temă de actualitate, din domeniile cheie din program, care se încadrează în cel puțin una dintre următoarele categorii: este un curs nou, care nu s-a mai predat în facultatea respectivă sau a fost introdus în ultimii doi ani; actualizează în proporție de cel puțin 50% programa unui curs existent sau a fost actualizată în ultimii doi ani; folosește metode de predare inovative care nu au mai fost folosite pentru predare în facultate a cursului respectiv. De asemenea, cursul propus trebuie să fie cuprins în planul de învățământ al universității.

Înscrierea proiectelor se face până la sfârșitul lunii septembrie, iar din octombrie va începe evaluarea acestora, printr-o prezentare susținută de candidat, urmată de un interviu. Potrivit reprezentanților ANIS, bursele sunt o recompensă din partea industriei pentru eforturile depuse de cadrele didactice. Acestea se acordă o dată pe an, ca urmare a procesului de evaluare și nu sunt incompatibile cu alte forme de recompensare primite de acel cadru didactic.

Programul „Bursele ANIS” se va derula anual, având ca obiective pe termen lung diversificarea curriculei la mediul universitar pentru specialități legate de industria tech, crearea de noi competențe și abilități ale absolvenților și creșterea numărului de absolvenți la aceste specializări.

Adauga comentariu

Cele mai noi

Beneficiile non-financiare precum programul flexibil, lucrul de acasă și siguranța locului de muncă sunt unele dintre cele mai puternice instrumente ale angajatorilor pentru a atrage și reține talentele în organizația lor, potrivit ediției cu numărul 20 a Studiului Randstad Employer Brand, unde România a fost prezentă pentru al doilea an consecutiv. În contextul schimbărilor generate […]

Detalii

Cum ar trebui să abordeze universitatea ta competiția în prezent și pe termen lung? Participă la evenimentul online gratuit, organizat de Access MBA pe 6 iulie. Discută, în cadrul unor conferințe video, cu reprezentanții școlilor de afaceri de top pentru a găsi școala la care visezi și demonstrează-ți abilitățile pentru admitere. În articolul său recent […]

Detalii

Performaceway, divizia de business a Grupului Yourway, adaugă în portofoliu său un nou serviciu, FIT YourSelf, de reconversie profesională destinat celor care își doresc o nouă direcție în carieră. Ca urmare a contextului socio-economic rezultat în urma pandemiei și care a afectat numeroase afaceri și, implicit, resursa umană, Performanceway a creat un nou program, FIT […]

Detalii

Revista HR Manager împreună cu Humanistic organizează joi 4 iunie, între orele 14.00–16.00, a doua ediție a evenimentului online „FAST FORWARD. ORGANIZAȚIA DIGITALĂ”, în cadrul căruia se va discuta despre un viitor sustenabil, un alt fel de viitor unde managerul HR are șansa de a contribui decisiv sub presiunea cifrelor și a rezultatelor. Discuțiile se vor […]

Detalii
Newsletter-ul Portal Hr

Rămâi conectat la ultimele tendințe în HR

Abonează-te la newsletter