Hot Now

Ingredientele succesului dezvăluite la conferința Born2Succeed

18 03 2014, Portal HR , Comenteaza, 2.672 afisari

Aproape 200 de persoane au participat în weekend la Born2Succeed, conferința despre succes susținută de trei dintre cei mai importanți coachi dedicați dezvoltării personale și profesionale din Marea Britanie: Tosin Ogunnusi –- Empowerment Coach-ul numărul 1 în Marea Britanie, Ketan Makwana – antreprenor de succes, speaker internațional și business mentor și Justin Devonshire – Personal Success Coach și antreprenor. Evenimentul a fost organizat de Irina Alionte care, în 2012, la numai 24 de ani, a pornit o afacere de succes în Marea Britanie și a primit premiul Best Business Growth după doar un an de la înființare.

“Sunt foarte bucuroasă că am reușit să organizăm Born2Succeed la București și extrem de încântată de reacția extraordinară pe care am primit-o din partea tinerilor care au participat. Acum sunt cu atât mai convinsă că această conferință a fost doar primul pas spre realizarea unei adevărate comunități a tinerilor de succes din România. A fost un weekend plin de energie în care am dansat, am râs, am învățat, am spart cu mâinile goale o placă de lemn de 2,5 cm grosime și ne-am depășit fricile rostindu-le cu voce tare în fața tuturor celor prezenți”, a spus Irina Alionte.

Conferința a început sâmbătă dimineață, cu cinci principii care stau la baza succesului, prezentate de Justin Devonshire. “Am fost impresionat să văd o sală plină de oameni tineri care își doresc atât de mult să crească și să reușească în carieră și în viață. Tinerii români sunt plini de energie și pasiune, iar acestea sunt două dintre cele mai importante ingrediente pentru succes”, a declarat Justin Devonshire, care la puțin timp după ce a împlinit 20 de ani a reușit să creeze unul dintre cele mai de succes programe de fitness din Cipru, program pe care îl extinde acum și în Marea Britanie.

Tosin Ogunnusi a electrizat apoi sala și i-a antrenat pe participanți într-un exercițiu de memorie și imaginație, care i-a ajutat să își conștientizeze propriile temeri și să identifice obstacolele care stau în calea drumului lor către succes. “Cu toții avem puterea să facem schimbările care ne pot transforma viața în bine, dar, de cele mai multe ori, ne este prea frică pentru a acționa. Am reușit weekendul acesta să identificăm adevăratele obiective, pașii pe care trebuie să îi facem și, mai ales, am depășit obstacolele care stau în calea succesului”, a completat Tosin Ogunnusi, empowerment Coach-ul numărul 1 în Marea Britanie. La final, participanții și-au distrus simbolic obstacolele și temerile prin spargerea cu mâinile goale a unor plăci de lemn, în cadrul unui exercițiu de boardbreaking.

Ultima zi a evenimentului a fost dedicată antreprenoriatului. Ketan Makwana, directorul de operațiuni pentru Rockstar Youth, una dintre cele mai importante organizații de mentoring și finanțare din Marea Britanie, le-a vorbit participanților despre “ideație” – cum se poate tranforma o idee într-un business de succes.

„A început să mă preocupe antreprenoriatul în rândul tinerilor în 2011, atunci când Londra a fost zguduită de revoltele în care au fost implicați cu precădere oameni tineri, care fuseseră uitați de societate. De atunci încoace am acordat finanțare în valoare de peste 8 milioane de lire sterline pentru tineri antreprenori prin intermediul Rockstar Youth și am devenit membru în peste 50 de board-uri dedicate tinerilor și consilier special pentru tineret al Guvernului Marii Britanii. Sunt foarte mulți tineri în România care au idei extraordinare și cred că singurul lucru care le lipsește este sprijinul pentru a transforma ideea într-un business veritabil. Sper ca Born2Succeed să pună bazele unei astfel de rețele de sprijin, de care să poată beneficia cât mai mulți tineri antreprenori din România”, a explicat Ketan Makwana.

Toți cei prezenți la eveniment vor face parte dintr-un grup de lucru dedicat obținerii succesului în carieră și dezvoltării abilităților antreprenoriale, având posibilitatea să-și testeze ideile, să-și împărtășească problemele cu care se confruntă sau să obțină cele mai noi informații din domeniu. Cei trei speakeri împreună cu Irina vor fi alături de toți cei care fac parte din comunitate, organizând seminarii speciale pentru ei, precum și sesiuni de mentorat one-to-one.

Mai multe informații despre speakeri și eveniment, se pot găsi pe site-ul evenimentului www.born2succeed.ro, iar noutăți și poze de la conferință găsiți pe pagina de Facebook și pe grupul LinkedIn, Born2Succeed Club.

Adauga comentariu

Cele mai noi

Pe 30 martie 2023, aproape 300 de membri ai comunității HR Club s-au reîntâlnit live în cadrul celei de-a 15 ediții a decernării Premiilor de Excelență în Resurse Umane, unul dintre cele mai prestigioase evenimente de resurse umane ale anului. Înaintea ceremoniei de premiere, a avut loc o sesiune specială HR Club Talks live, dedicată […]

Detalii

Primul trimestru al anului se încheie cu aproape 100.000 de joburi noi postate pe eJobs.ro, cea mai mare platformă de recrutare online din România, dar și cu 2,7 milioane de aplicări, tablou aproape identic cu cel aferent primului trimestru al anului trecut. „Nu vedem diferențe notabile în ceea ce privește numărul de joburi postate sau […]

Detalii

Articol de Mădălina Trif, Senior Manager PwC România Companiile trebuie să-și regândească strategia de recompensare a angajaților, având în vedere că în ultimii zece ani echilibrul între viața profesională și cea personală, precum și formarea și dezvoltarea carierei, și-au triplat importanța în preferințele angajaților, în timp ce recompensa financiară a scăzut cu 24%, reiese din […]

Detalii

Un lider construiește o lume. E oare de ajuns ca ea să fie Bună și Adevărată? Pare că nu, pare că simțim cu toții și nevoia de Frumos. În 2023 vom vorbi Despre Frumos! Frumosul nu este totuna cu frumusețea estetică, chiar dacă o cuprinde. Frumosul este o filosofie de viață, o etică. Este acel […]

Detalii
Newsletter-ul Portal Hr

Rămâi conectat la ultimele tendințe în HR

Abonează-te la newsletter