Hot Now

Întâlnirile ERUDIO Despre Frumos cu Horia Roman Patapievici

28 03 2023, Portal HR , Comenteaza, 332 afisari

Un lider construiește o lume. E oare de ajuns ca ea să fie Bună și Adevărată? Pare că nu, pare că simțim cu toții și nevoia de Frumos.

În 2023 vom vorbi Despre Frumos!

Frumosul nu este totuna cu frumusețea estetică, chiar dacă o cuprinde. Frumosul este o filosofie de viață, o etică. Este acel Ceva fără de care relațiile, carierele și poveștile noastre n-ar fi complete, iar noi, înșine, n-am fi compleți.

În această primăvară, vor organiza două conferințe unde, împreună cu Horia Roman Patapievici, vom descoperi semnificații ale conceptului de Frumos prin Artă.

Prima conferință va avea loc pe 18 mai și ne va introduce în filosofia occidentală a Renașterii italiene care a dat Marele stil în pictură – ”Cum s-a născut marele stil în pictura occidentală. Problema filosofică a perspectiei geometrice.” În concepția filosofului Horia Roman Patapievici, inovațiile pe care le-a adus Renașterea în modul de a reprezenta omul, obiectele și lumea, sunt legate de două probleme teologice importante: cea a corpului omenesc ca problemă hristologică și cea a locului în care se întâlnesc, în lumea fizică, lumea divinității și cea a omului.

A doua conferință va avea loc pe 25 mai când vom pătrunde în înțelesul filosofic al unui program românesc, unic în lume, Mânăstirile pictate din nordul Moldovei – ”Programul iconografic al Mânăstirilor pictate din nordul Moldovei (secolul al XVI-lea)”. Pornind de la teza lui Sorin Dumitrescu privind existena unui program iconografic unitar și conștient al picturii exterioare a mânăstirilor din Moldova secolului al XVI-lea,  filosofului Horia Roman Patapievici va susține că fiecare biserică în întregul ei reprezintă o imagine în splendoare nu doar a lumii, ci și a istoriei ei escatologice.

Ambele conferințe vor avea loc la sediul CBRE, Calea Floreasca 159, etajul 15, București, de la ora 16:00.

Taxa de participare per conferință este de 120 EURO + TVA/persoană. Se acordă reduceri de 5% pentru 2 bilete la conferințe și 10% pentru 3 sau mai multe bilete la conferințe.  

Mai multe detalii despre conferințe pe: http://www.erudio.ro/ro/erisma/intalnirile-erudio-seria-iv/   

Pentru înscrieri vă rugăm sa mă contactați la: mihaela.ginju@erudio.ro sau telefonic la 0744.377.173

Adauga comentariu

Cele mai noi

Cătălin Cîrnaru, Director operațiuni, și Ionuț Cîrstea, Director vânzări, vor face parte din echipa de senior management Flanco Mirela Petruș a preluat conducerea departamentului de HR al retailerului Începând cu luna mai, Flanco Retail a extins echipa de senior management a companiei cu doi noi membri. Astfel, Cătălin Cîrnaru, Director operațiuni, și Ionuț Cîrstea, Director […]

Detalii

Autor: Claudia Sofianu, Partener, liderul departamentului de Impozit pe venit si contribuţii sociale, EY România Directiva (UE) 2023/970 din 10 mai 2023, denumită în continuare „Directiva”, reprezintă o inițiativă majoră adoptată de Parlamentul European și de către Consiliu în cadrul eforturilor de combatere a inegalităților de gen. Conform statisticilor furnizate de Eurostat, observăm că o […]

Detalii

Finalul anului universitar înseamnă, pentru mulți tineri, inițierea unui proces de căutare a unui loc de muncă, unii dintre ei fiind la primul demers de acest fel. Companiile fac și ele eforturi să atragă tineri interesați să evolueze pe plan profesional sau să-și înceapă cariera, mai ales în condițiile în care rata de ocupare pe […]

Detalii

Experiența angajaților, parcursul lor în organizație – de la recrutare și până la exit interview -, nevoile acestora într-o piață a muncii post-pandemie, digitalizarea departamentului de HR și integrarea inteligenței artificiale în activitățile angajaților sunt doar câteva dintre subiectele abordate în cadrul conferinței „MAGNETICO. How to attract and retain talents improving employer branding and creating […]

Detalii
Newsletter-ul Portal Hr

Rămâi conectat la ultimele tendințe în HR

Abonează-te la newsletter