Hot Now

Internetul lucrurilor și recrutarea

19 12 2018, Career Advisor , Comenteaza, 2.372 afisari

E puțin probabil că nu fi auzit până acum de The Internet of Things. O simplă căutare pe internet oferă celor interesați definiții diverse, toate concentrându-se, de fapt, pe ideea de conectivitate, pe modul în care, prin intermediul internetului și tehnologiilor în continuă schimbare, putem muta lucrurile din offline în online, interacționa și schimba informații, îmbunătăți procese la orice scară, rezolva crize și anticipa dezastre, oferi soluții și depăși limite.

Cu toții suntem mai mult sau mai puțin conectați la acest Internet al lucrurilor. Prin telefonul inteligent, mașina inteligentă sau casele noastre care devin din ce în ce mai inteligente. Toate se bazează pe tehnologii interconectate care permit monitorizare, comunicare și interacțiune în timp real. Este de la sine înțeles că, în acest univers online al lucrurilor inteligente, recrutarea nu se poate sustrage efectelor conectivității și nu are altă soluție decât să mizeze pe ele pentru a-și atinge obiectivele.

Pentru a înțelege mai bine modul în care Internetul lucrurilor (IOT) afectează și procesele de atragere de talente, vă recomandăm azi câteva articole relevante:

  1. How The Internet of Things can Improve Recruitment Processes (include o scurtă istorie a conceptului, precum și explicații clare ale modului în care IOT vă poate ajuta să îmbunătățiți procesul de recrutare)
  2. The Internet of Things and Its Impact on Recruitment (de la telefoane la case, de la case la orașe inteligente, IOT deschide o multitudine de oportunități și schimbă inevitabil paradigma organizațională a companiilor)
  3. Recruitment and the internet of things (odată cu IOT, se pune problema definirii unui set complet nou de abilități și a unei infrastructuri organizaționale adaptabile la schimbări rapide)
  4. The Internet of Things: Why Employers and Recruiters should Care (IOT modifică modul în care ne raportăm la tehnologie și procesele de HR ar trebui să aibă în vedere efectele IOT în organizație: crearea de poziții noi cu seturi noi de competențe care să poată facilita schimbarea de paradigmă).

Pe voi cum vă afectează Internetul lucrurilor? Cum credeți că schimbă IOT modul în care se face recrutarea?

Adauga comentariu

Cele mai noi

BusinessMark are plăcerea să invite specialiștii în resurse umane, employer branding și talent aquisition la conferința „Tomorrow@work”, ce va avea loc marți, 21 martie 2023, la București – JW Marriott Grand Hotel, cât și online. Peste 20 de specialiști români și internaționali vor vorbi despre cum va arăta munca în viitor și cum ne putem […]

Detalii

SoftServe, unul dintre cei mai mari furnizori de soluții digitale din Europa, care a intrat pe piața locală  în mai 2022 și a angajat deja aproape 70 de persoane în centrul de dezvoltare local, a accelerat procesul de recrutare și caută specialiști de top în tehnologii de ultimă generație precum Omniverse și Big Data. Potrivit […]

Detalii

Mullen anunță numirea Ancăi Iuhas în funcția de Head of Strategy, un profesionist cu aproape 20 de ani de experiență în publicitate. În noul rol, Anca va fi responsabilă de dezvoltarea și execuția inițiativelor strategice, consolidând produsul agenției din acest punct de vedere. Expertiza sa contribuie la dezvoltarea soluțiilor creative multi-channel, bazate pe analiza datelor […]

Detalii

Dora, robotul de recrutare, dezvoltat de o echipă de experți, a ajuns la impresionanta cifră de 1 milion de interviuri, în încercarea de a simplifica și eficientiza procesul de recrutare pentru companii și candidați. Un robot de recrutare automatizeză sarcinile repetitive Dora este o unealtă de asistență pentru recrutori, care automatizează anumite sarcini și ușurează […]

Detalii
Newsletter-ul Portal Hr

Rămâi conectat la ultimele tendințe în HR

Abonează-te la newsletter