Hot Now

Internetul lucrurilor și recrutarea

19 12 2018, Career Advisor , Comenteaza, 1.277 afisari

E puțin probabil că nu fi auzit până acum de The Internet of Things. O simplă căutare pe internet oferă celor interesați definiții diverse, toate concentrându-se, de fapt, pe ideea de conectivitate, pe modul în care, prin intermediul internetului și tehnologiilor în continuă schimbare, putem muta lucrurile din offline în online, interacționa și schimba informații, îmbunătăți procese la orice scară, rezolva crize și anticipa dezastre, oferi soluții și depăși limite.

Cu toții suntem mai mult sau mai puțin conectați la acest Internet al lucrurilor. Prin telefonul inteligent, mașina inteligentă sau casele noastre care devin din ce în ce mai inteligente. Toate se bazează pe tehnologii interconectate care permit monitorizare, comunicare și interacțiune în timp real. Este de la sine înțeles că, în acest univers online al lucrurilor inteligente, recrutarea nu se poate sustrage efectelor conectivității și nu are altă soluție decât să mizeze pe ele pentru a-și atinge obiectivele.

Pentru a înțelege mai bine modul în care Internetul lucrurilor (IOT) afectează și procesele de atragere de talente, vă recomandăm azi câteva articole relevante:

  1. How The Internet of Things can Improve Recruitment Processes (include o scurtă istorie a conceptului, precum și explicații clare ale modului în care IOT vă poate ajuta să îmbunătățiți procesul de recrutare)
  2. The Internet of Things and Its Impact on Recruitment (de la telefoane la case, de la case la orașe inteligente, IOT deschide o multitudine de oportunități și schimbă inevitabil paradigma organizațională a companiilor)
  3. Recruitment and the internet of things (odată cu IOT, se pune problema definirii unui set complet nou de abilități și a unei infrastructuri organizaționale adaptabile la schimbări rapide)
  4. The Internet of Things: Why Employers and Recruiters should Care (IOT modifică modul în care ne raportăm la tehnologie și procesele de HR ar trebui să aibă în vedere efectele IOT în organizație: crearea de poziții noi cu seturi noi de competențe care să poată facilita schimbarea de paradigmă).

Pe voi cum vă afectează Internetul lucrurilor? Cum credeți că schimbă IOT modul în care se face recrutarea?

Adauga comentariu

Cele mai noi

Școala de Valori a lansat pe 20 iulie Tabăra online Laboratorul de cariere, o premieră în educația alternativă românească: primul program de experiențe pentru succes în care tinerii cu vârste între 16 – 20 ani își pot dezvolta abilitățile și identifica oportunitățile de dezvoltare academică și de carieră. Înscrierea în tabăra are loc până pe […]

Detalii

Absolvenții din promoția 2020 de la ciclul de licență și masterat din toată țara, dar și tinerii profesioniști care se află în căutarea unui loc de muncă sau unui program de internship/trainee sunt invitați să acceseze gratuit portalul de carieră Hipo.ro, unde până pe 14 august, se desfășoară Târgul Virtual pentru Absolvenți 2020, un eveniment […]

Detalii

Redacția Avocatnet a scris în ultimele luni despre foarte multe aspecte ce țin de relația angajator – salariat în contextul epidemiei de coronavirus. Acesta este motivul pentru care au putut să pună azi informațiile cap la cap pentru a face un ghid orientativ util pentru orice companie activă în momentul de față sau care se […]

Detalii

În perioada 1-9 septembrie 2020 se va desfășura ediția a XIV-a a Școlii de Vară HR Club Next Generation, dedicată studenților și masteranzilor pasionați de resurse umane. Adaptându-ne “noului normal”, formatul va fi puţin diferit faţă de anii trecuţi, iar cursurile se vor desfăşura pe o platformă virtuală, însă obiectivul rămâne acelaşi: continuăm să ne […]

Detalii
Newsletter-ul Portal Hr

Rămâi conectat la ultimele tendințe în HR

Abonează-te la newsletter