Hot Now

Învățarea socială

17 11 2011, Portal HR , Comenteaza, 4.146 afisari

Dacă responsabilitatea celui de la HR de a incorpora cumva recrutarea socială în ceea ce face nu era suficientă, se vorbește deja de ceva vreme în cercurile de specialiști despre un concept al cărui impact va fi cel puțin la fel de mare ca cel al rețelelor sociale asupra proceselor de recrutare, cel de învățare socială.

De fapt, ideea în sine nu e deloc nouă, impactul ei este însă cu atât mai mare cu cât se concretizează în universul intens socializat și socializant în care trăim și muncim. Nu o să începem o analiză a gradului de realism a acestui tip de socializare, o să vă propunem însă o clarificare a ideii de învățare socială și o așezare ei de drept în peisajul normalității cu care trebuie să ne obișnuim.

În acest scop recomandăm azi un articol de pe Learnstreaming.com care propune din start o analogie cât se poate de grăitoare: învățarea socială este ca gravitația… se întâmplă peste tot, există fără să ne dăm seama. În continuare, pledoaria se bazează pe câteva concluzii care, credem noi, stimulează gândirea:

1. Trăim sub efectele învățării sociale de când ne naștem (așa cum trăim sub efectele gravitației). Abia atunci când nu există o conștientizăm.

2. Ceea ce în limbajul social este numit „sharing” și procesele de creare prin comuniune ne apropie de ceilalți (de unde sentimentul că ceea ce facem are sens și că ne urmărim inspirat scopul).

3. Conversația ne dă greutate (și) în lumea digitală și este ca atare un ingredient critic al învățării sociale.

4. Învățarea de la și împreună cu ceilalți favorizează apariția unui mediu în care se nasc firesc idei, produse și conexiuni noi.

5. Învățarea socială se caracterizează prin firesc. Vine de la sine și orice efort de a o forța să se întâmple riscă să o anuleze.

Concluziile pentru ceea ce înseamnă în clipa de față strategiile de training și dezvoltare din organizații ar trebui să fie evidente. Tu ce părere ai?

Citește tot articolul How Social Learning is Like Gravity.

Dacă te interesează subiectul, citește și ebook-ul The New Social Learning cu o prefață de Dan Pink.

Adauga comentariu

Cele mai noi

Beneficiile non-financiare precum programul flexibil, lucrul de acasă și siguranța locului de muncă sunt unele dintre cele mai puternice instrumente ale angajatorilor pentru a atrage și reține talentele în organizația lor, potrivit ediției cu numărul 20 a Studiului Randstad Employer Brand, unde România a fost prezentă pentru al doilea an consecutiv. În contextul schimbărilor generate […]

Detalii

Cum ar trebui să abordeze universitatea ta competiția în prezent și pe termen lung? Participă la evenimentul online gratuit, organizat de Access MBA pe 6 iulie. Discută, în cadrul unor conferințe video, cu reprezentanții școlilor de afaceri de top pentru a găsi școala la care visezi și demonstrează-ți abilitățile pentru admitere. În articolul său recent […]

Detalii

Performaceway, divizia de business a Grupului Yourway, adaugă în portofoliu său un nou serviciu, FIT YourSelf, de reconversie profesională destinat celor care își doresc o nouă direcție în carieră. Ca urmare a contextului socio-economic rezultat în urma pandemiei și care a afectat numeroase afaceri și, implicit, resursa umană, Performanceway a creat un nou program, FIT […]

Detalii

Revista HR Manager împreună cu Humanistic organizează joi 4 iunie, între orele 14.00–16.00, a doua ediție a evenimentului online „FAST FORWARD. ORGANIZAȚIA DIGITALĂ”, în cadrul căruia se va discuta despre un viitor sustenabil, un alt fel de viitor unde managerul HR are șansa de a contribui decisiv sub presiunea cifrelor și a rezultatelor. Discuțiile se vor […]

Detalii
Newsletter-ul Portal Hr

Rămâi conectat la ultimele tendințe în HR

Abonează-te la newsletter