Hot Now

Ladies in Cybersecurity: 26 martie 2020, București

11 02 2020, Portal HR , Comenteaza, 625 afisari

Pentru al doilea an consecutiv, Ladies in Cyber Security reunește specialiste, dar și experți, din industria de securitate cibernetică și nu numai, pentru o conferință de o zi al cărei scop este susținerea femeilor care vor să-și construiască sau să-și dezvolte o carieră în domeniu.

Pe 26 martie, la Impact Hub Bucharest, lideri locali și internaționali cu experiență vor ține prezentări practice pe teme esențiale din domeniul securității cibernetice. De asemenea, ele vor împărtăși propriile experiențe, provocări și abordări care le-au folosit în decursul carierelor reușite pe care le au.

Oportunități de creștere

Cybersecurity este unul dintre cele mai interesante domenii de activitate din zilele noastre, atrăgând profesioniști talentați cu experiențe diverse. Însă în ciuda numărului mare de oportunități din industrie, rolurile infosec rămân adesea neocupate pe măsură ce criza forței de muncă se adâncește și în acest domeniu.

Fiindcă problemele de securitate și confidențialitate a datelor au devenit tot mai complexe și mai frecvente în ultimul deceniu, organizațiile din toată lumea au dificultăți reale în a atrage specialiștii potriviți. Dar avem și vești bune: din ce în ce mai multe femei își construiesc o carieră în securitatea cibernetică, progresând rapid atât în roluri tehnice, cât și de leadership.

Din raportul 2019 (ISC)2 Women in Cybersecurity aflăm că “femeile care lucrează în cybersecurity reprezintă, pentru moment, aproximativ un sfert (24%) din forța totală de muncă”.

În 2019, traiectoria profesională a femeilor în domeniu a fost un subiect central și va continua să fie o prioritate pentru profesioniștii din industrie și anul acesta. Liderii infosec recunosc și susțin importanța diversității și potențialul extraordinar al femeilor în cybersecurity, de la roluri executive și până la cele de conducere.

Spre exemplu, ENISA, Agenția Europeană de Cybersecurity a Uniunii Europene, a pus accent pe nevoia de a avea mai multe specialiste și lideri femei în domeniu la ediția din 2019 a European Cyber Security Challenge, care s-a ținut în București.

Noi, echipa DefCamp, contribuim activ pentru a crește gradul de diversitate din domeniu, susținând femeile ambițioase prin evenimente precum Ladies in Cybersecurity, prin informații esențiale care să le ajute să facă față provocărilor profesionale și prin acces la comunitatea infosec atât din România, cât și din plan internațional.

Primele trei specialiste care vor vorbi la conferință

Aceste profesioniste și lideri ai comunității vor împărtăși din experiența lor practică pe 26 martie pentru a-și ajuta colegele (și colegii) de breaslă să-și accelereze creșterea personală și profesională.

Ljubica Pendaroska

Consilier al Ministerului de Externe al Republicii Macedonia de Nord | LinkedIn

De-a lungul carierei sale, Ljubica și-a urmărit cu determinare misiunea de a apăra drepturile și libertățile omului.

De la proiecte cu NATO la cele cu impact la nivelul întregii Uniuni Europene, de la inițiative UNICEF la cele create pentru țara sa, Ljubica și-a aplicat expertiza legală pentru a rezolva probleme complexe legate de securitatea și confidențialitatea datelor personale.

Anul trecut ea a fost numită și una dintre cele mai influente 50 de femei în securitatea cibernetică din Europa în topul realizat de SC Magazine.

Grațiela Magdalinoiu

Președinte al ISACA România | LinkedIn

Grațiela este una dintre acele persoane care își alimentează constant pasiunea și curiozitatea, continuând să se dezvolte pentru a avea un impact pozitiv asupra profesiei și comunității sale.

De-a lungul carierei sale, Gratiela nu a ratat nicio oportunitate de a învăța și de a se perfecționa, folosindu-și adesea experiența pentru a conduce către success echipele din care a făcut parte.

Specializarea sa pe etica afacerilor și pe zona de compliance a făcut-o să se implice în ISACA România și să devină președintele asociației acum 4 ani.

Dumitra Dragoș

Threat Hunter la CrowdStrike | LinkedIn

Dumitra este pasionată de infosec și a transformat asta într-o profesie.

În cei peste 4 ani de când lucrează în domeniu, a fost implicată în operațiuni de securitate a informațiilor și în proiecte de răspuns la incidente de securitate, așa că are experiența directă a acestora.

Mai mult decât atât, Dumitra avut ocazia să facă threat hunting atât în medii corporate, cât și în cele cloud. Fiindcă își dorea chiar mai mult, a contribuit la dezvoltarea de la zero a unor servicii de securitate.

Dumitra crede că oricine e pasionat de cybersecurity poate ajunge să facă o treabă bună, așa că a decis să facă încă un pas pentru a dezvolta comunitatea și pentru a-și construi o nouă provocare. A făcut acest lucru punând bazele BSides Bucharest alături de alți membri activi din industrie.

Peste 150 de participanți se vor întâlni pe 26 martie să:

  • Vorbească direct cu lideri în securitatea cibernetică într-un mediu prietenos
  • Descopere mindset-ul și abilitățile din spatele carierelor de succes din domeniu
  • Afle cum alți specialiști din industrie au depășit provocările inerente
  • Cunoască oameni ca ei, care se conduc după aceleași valori, să găsească un mentor sau să-și facă prieteni noi
  • Învețe cum să-și folosească experiența acumulată și abilitățile pentru a-și construi și dezvolta cariera în securitatea cibernetică.

Ne-am bucura să ni te alături!

Spune și altora despre eveniment

Ai nevoie de mai multe detalii?

Contactează-ne: Florina Dumitrache, florina@defcamp.ro, Andra Zaharia, andra@thecontenthabit.com

Adauga comentariu

Cele mai noi

Asociaţia The Social Incubator lansează platforma vocaţională  www.bunincariera.ro cu scopul de a ajuta tinerii cu vârsta cuprinsă între 16-24 ani să își aleagă cariera potrivită. Bun în Carieră pune la dispoziţia tinerilor teste vocaționale, sesiuni de consiliere şi mentorat online, gratuite, pentru valorificarea potenţialului propriu şi informaţii despre paşii necesari traseului educațional și profesional, în funcție […]

Detalii

Programul FUTURE – Construiește cu pasiune susținut de compania internațională Vertiv este unul dintre inițiativele ce au reușit cu succes să se replieze în timp record și să livreze, gratuit, un program complex de #EducatieAltfel pentru 40 de studenți și 15 profesori din mediul universitar. „Adaptabilitatea a fost prima competență soft pe care am activat-o […]

Detalii

54% dintre companiile unde coachingul este o activitate curentă înregistrează niveluri înalte ale performanței, conform studiului Human Capital Institute (HCI) și International Coach Federation (ICF). Iată de ce, în această perioadă de mari schimbări determinate de pandemia de coronavirus, coachingul poate fi instrumentul capabil să sprijine organizațiile pentru a se menține profitabile. Studiul citat, realizat în ultimii 6 ani, a măsurat […]

Detalii

Revista CARIERE împreună cu EY România organizează vineri 29 mai, între orele 11:30-12:30, evenimentul onlinecu tema „Ce va fi după COVID-19? Macro-realitatea crizei din România” – ultima ediție programată din seria actuală “Bright Talks in DifficultTimes”, urmând să revenim cu un format ușor modificat în următoarea perioadă. Singura constantă a ultimelor două luni este schimbarea, iar în acest context organizațiile trebuie să […]

Detalii
Newsletter-ul Portal Hr

Rămâi conectat la ultimele tendințe în HR

Abonează-te la newsletter