Hot Now

Lansarea Campaniei Naționale Angajez 45+: 27 noiembrie 2019, București

22 11 2019, Portal HR , Comenteaza, 247 afisari

Comunitatea GreatHRs are plăcerea să vă invite la lansarea Campaniei Naționale Angajez 45+, un manifest de combatere a crizei forței de muncă și a discriminării pe criterii de vârstă, la angajare.

Vă invităm, miercuri, 27 noiembrie, la conferința în cadrul căreia vom prezenta în premieră rezultatele studiului de piață realizat împreună cu Ipsos Interactive Services, despre perspectiva și experiența angajatorilor și candidaților în legătură cu vârsta la angajare.

Întâlnirea cu presa va începe la ora 9.00, la Muzeul de Artă Populară „Prof. Dr. Nicolae Minovici” (Str. Dr. Nicolae Minovici, nr. 1, București) – Sala de conferințe.

Vom continua, de la ora 11, cu conferința plenară. Vom aduce față în față candidați, angajatori, agenții și site-uri de recrutare, presa și pe toți cei preocupați de dezechilibrele din piața forței de muncă ce pot conduce la o vulnerabilizare a întregii țări.

Studiul tratează situația actuală a pieței de muncă, în România, motivele de refuz la angajare în ceea ce privește candidații seniori, sursele percepțiilor negative la nivelul angajatorilor, consecințele neglijării acestui segment al forței de muncă.

Un procent semnificativ de candidați seniori sunt refuzați la angajare pe motiv că sunt ”supracalificați”. În același timp, angajatori se plâng că nu găsesc oameni „cu experiență”. Pentru prima dată în România, candidaților 45+ le este oferită o voce și o platformă!

Misiunea campaniei ”Angajez 45+” este aceea de a crea o piață a forței de muncă incluzivă, eliminând discriminarea la angajare, pe criterii de vârstă, a candidaților seniori. Studiul și conferința de lansare sunt primul pas în crearea unei punți de legătură între aceștia și angajatorii care se confruntă cu dificultăți în a gestiona criza forței de muncă.

A venit timpul să vorbim despre această problemă a pieței. A venit timpul să creăm soluții împreună.

Informații despre programul, temele și speakerii conferinței, aici.

Persoana de contact pentru confirmarea participării și informații:
Luise Vuiu, CMO 3PM Digital Masters, luise.georgiana@gmail.com; tel: 0721253772.

Adauga comentariu

Cele mai noi

Ca urmare a răspândirii epidemiei COVID19 și a instituirii stării de urgență ce limitează circulația persoanelor, redacția Revistei CARIERE a hotărât să pună gratuit la dispoziția cititorilor săi ediția digitală a publicației, începând cu Martie 2020. Este o formă de respect și de grijă față de integritatea oamenilor și față de nevoia lor de a […]

Detalii

Echipa Biz a lansat astăzi BizRomânia, un proiect special care include site-ul BizRomania.ro și ediția specială a revistei, Biz România. Realizat în timp record, proiectul este dedicat comunității de business și oferă recomandări și soluții de la cei mai puternici experți și analiști pentru traversarea cu bine a crizei coronavirusului. „Acum este nevoie mai mult […]

Detalii

Inițiativa „Reacție pentru educație”, susținută de Ministerul Educației și Cercetării și inițiată de Narada, cu sprijinul Cora România, lansează o platformă digitală care ușurează accesul la educația la distanță pentru cel puțin 30.000 de profesori și elevii lor. Reacție pentru educație este un plan de intervenție, structurat pe două dintre cele mai plauzibile scenarii posibile […]

Detalii

Autor: Claudia Sofianu, Partener, Liderul Diviziei de Impozit pe venit și contribuții sociale, EY România Efectele pandemiei COVID-19 asupra relației dintre angajați și angajatori sunt încă incomplet cunoscute și greu de anticipat în acest moment, dar printre ele ar putea fi: reducerea mobilității oamenilor, folosirea accentuată a mijloacelor de comunicare la distanță și a tehnologiei […]

Detalii
Newsletter-ul Portal Hr

Rămâi conectat la ultimele tendințe în HR

Abonează-te la newsletter