Hot Now

Lansarea Campaniei Naționale Angajez 45+: 27 noiembrie 2019, București

22 11 2019, Portal HR , Comenteaza, 344 afisari

Comunitatea GreatHRs are plăcerea să vă invite la lansarea Campaniei Naționale Angajez 45+, un manifest de combatere a crizei forței de muncă și a discriminării pe criterii de vârstă, la angajare.

Vă invităm, miercuri, 27 noiembrie, la conferința în cadrul căreia vom prezenta în premieră rezultatele studiului de piață realizat împreună cu Ipsos Interactive Services, despre perspectiva și experiența angajatorilor și candidaților în legătură cu vârsta la angajare.

Întâlnirea cu presa va începe la ora 9.00, la Muzeul de Artă Populară „Prof. Dr. Nicolae Minovici” (Str. Dr. Nicolae Minovici, nr. 1, București) – Sala de conferințe.

Vom continua, de la ora 11, cu conferința plenară. Vom aduce față în față candidați, angajatori, agenții și site-uri de recrutare, presa și pe toți cei preocupați de dezechilibrele din piața forței de muncă ce pot conduce la o vulnerabilizare a întregii țări.

Studiul tratează situația actuală a pieței de muncă, în România, motivele de refuz la angajare în ceea ce privește candidații seniori, sursele percepțiilor negative la nivelul angajatorilor, consecințele neglijării acestui segment al forței de muncă.

Un procent semnificativ de candidați seniori sunt refuzați la angajare pe motiv că sunt ”supracalificați”. În același timp, angajatori se plâng că nu găsesc oameni „cu experiență”. Pentru prima dată în România, candidaților 45+ le este oferită o voce și o platformă!

Misiunea campaniei ”Angajez 45+” este aceea de a crea o piață a forței de muncă incluzivă, eliminând discriminarea la angajare, pe criterii de vârstă, a candidaților seniori. Studiul și conferința de lansare sunt primul pas în crearea unei punți de legătură între aceștia și angajatorii care se confruntă cu dificultăți în a gestiona criza forței de muncă.

A venit timpul să vorbim despre această problemă a pieței. A venit timpul să creăm soluții împreună.

Informații despre programul, temele și speakerii conferinței, aici.

Persoana de contact pentru confirmarea participării și informații:
Luise Vuiu, CMO 3PM Digital Masters, luise.georgiana@gmail.com; tel: 0721253772.

Adauga comentariu

Cele mai noi

Școala de Valori a lansat pe 20 iulie Tabăra online Laboratorul de cariere, o premieră în educația alternativă românească: primul program de experiențe pentru succes în care tinerii cu vârste între 16 – 20 ani își pot dezvolta abilitățile și identifica oportunitățile de dezvoltare academică și de carieră. Înscrierea în tabăra are loc până pe […]

Detalii

Absolvenții din promoția 2020 de la ciclul de licență și masterat din toată țara, dar și tinerii profesioniști care se află în căutarea unui loc de muncă sau unui program de internship/trainee sunt invitați să acceseze gratuit portalul de carieră Hipo.ro, unde până pe 14 august, se desfășoară Târgul Virtual pentru Absolvenți 2020, un eveniment […]

Detalii

Redacția Avocatnet a scris în ultimele luni despre foarte multe aspecte ce țin de relația angajator – salariat în contextul epidemiei de coronavirus. Acesta este motivul pentru care au putut să pună azi informațiile cap la cap pentru a face un ghid orientativ util pentru orice companie activă în momentul de față sau care se […]

Detalii

În perioada 1-9 septembrie 2020 se va desfășura ediția a XIV-a a Școlii de Vară HR Club Next Generation, dedicată studenților și masteranzilor pasionați de resurse umane. Adaptându-ne “noului normal”, formatul va fi puţin diferit faţă de anii trecuţi, iar cursurile se vor desfăşura pe o platformă virtuală, însă obiectivul rămâne acelaşi: continuăm să ne […]

Detalii
Newsletter-ul Portal Hr

Rămâi conectat la ultimele tendințe în HR

Abonează-te la newsletter