Hot Now

Lansarea Campaniei Naționale Angajez 45+: 27 noiembrie 2019, București

22 11 2019, Portal HR , Comenteaza, 199 afisari

Comunitatea GreatHRs are plăcerea să vă invite la lansarea Campaniei Naționale Angajez 45+, un manifest de combatere a crizei forței de muncă și a discriminării pe criterii de vârstă, la angajare.

Vă invităm, miercuri, 27 noiembrie, la conferința în cadrul căreia vom prezenta în premieră rezultatele studiului de piață realizat împreună cu Ipsos Interactive Services, despre perspectiva și experiența angajatorilor și candidaților în legătură cu vârsta la angajare.

Întâlnirea cu presa va începe la ora 9.00, la Muzeul de Artă Populară „Prof. Dr. Nicolae Minovici” (Str. Dr. Nicolae Minovici, nr. 1, București) – Sala de conferințe.

Vom continua, de la ora 11, cu conferința plenară. Vom aduce față în față candidați, angajatori, agenții și site-uri de recrutare, presa și pe toți cei preocupați de dezechilibrele din piața forței de muncă ce pot conduce la o vulnerabilizare a întregii țări.

Studiul tratează situația actuală a pieței de muncă, în România, motivele de refuz la angajare în ceea ce privește candidații seniori, sursele percepțiilor negative la nivelul angajatorilor, consecințele neglijării acestui segment al forței de muncă.

Un procent semnificativ de candidați seniori sunt refuzați la angajare pe motiv că sunt ”supracalificați”. În același timp, angajatori se plâng că nu găsesc oameni „cu experiență”. Pentru prima dată în România, candidaților 45+ le este oferită o voce și o platformă!

Misiunea campaniei ”Angajez 45+” este aceea de a crea o piață a forței de muncă incluzivă, eliminând discriminarea la angajare, pe criterii de vârstă, a candidaților seniori. Studiul și conferința de lansare sunt primul pas în crearea unei punți de legătură între aceștia și angajatorii care se confruntă cu dificultăți în a gestiona criza forței de muncă.

A venit timpul să vorbim despre această problemă a pieței. A venit timpul să creăm soluții împreună.

Informații despre programul, temele și speakerii conferinței, aici.

Persoana de contact pentru confirmarea participării și informații:
Luise Vuiu, CMO 3PM Digital Masters, luise.georgiana@gmail.com; tel: 0721253772.

Adauga comentariu

Cele mai noi

Catalyst Solutions anunță organizarea celui mai mare târg de joburi din România, Angajatori de TOP dedicat tuturor candidaților, indiferent de nivelul de experiență. Eveniment de carieră consacrat în București și Timișoara, Angajatori de TOP se extinde în Constanța, Ploiești, Pitești, Craiova și oferă oportunități de carieră pentru candidații cu studii superioare și medii care sunt […]

Detalii

–   Prima platformă de wellbeing ce reunește peste 100 de programe dedicate sănătății fizice și psiho-emoționale a angajaților și familiilor acestora; –   Segmentarea în premieră a programelor pe cele două categorii de generații care constituie mai mult de 75% din forța de muncă: Generația X și Millennials; –   Programele sunt accesibile în 40% în formatul atelierelor experiențiale și […]

Detalii

Este un drept al angajatorilor să le stabilească angajaților lor obiective de performanță profesională, dar este o obligație a acestora față de angajați, începând de la momentul angajării, să le arate care sunt criteriile de evaluare profesională și care e procedura. Printre elementele obligatorii ale regulamentului intern regăsim, de altfel, criteriile și procedura de evaluare […]

Detalii

Colorful.hr și BusinessMark lansează „Colorful.hr Annual Meetup”, eveniment ce va avea loc în principalele orașe ale României și în cadrul căruia se va discuta despre cele mai importante subiecte cu impact în salarizare. Seminariile vizează HR Managers & HR Directors, Payroll Managers, Manageri recrutare, Compensation & Benefits Managers, HR Specialists, Legal Managers, Directori Generali, Manageri […]

Detalii
Newsletter-ul Portal Hr

Rămâi conectat la ultimele tendințe în HR

Abonează-te la newsletter