Hot Now

Lansarea Campaniei Naționale Angajez 45+: 27 noiembrie 2019, București

22 11 2019, Portal HR , Comenteaza, 424 afisari

Comunitatea GreatHRs are plăcerea să vă invite la lansarea Campaniei Naționale Angajez 45+, un manifest de combatere a crizei forței de muncă și a discriminării pe criterii de vârstă, la angajare.

Vă invităm, miercuri, 27 noiembrie, la conferința în cadrul căreia vom prezenta în premieră rezultatele studiului de piață realizat împreună cu Ipsos Interactive Services, despre perspectiva și experiența angajatorilor și candidaților în legătură cu vârsta la angajare.

Întâlnirea cu presa va începe la ora 9.00, la Muzeul de Artă Populară „Prof. Dr. Nicolae Minovici” (Str. Dr. Nicolae Minovici, nr. 1, București) – Sala de conferințe.

Vom continua, de la ora 11, cu conferința plenară. Vom aduce față în față candidați, angajatori, agenții și site-uri de recrutare, presa și pe toți cei preocupați de dezechilibrele din piața forței de muncă ce pot conduce la o vulnerabilizare a întregii țări.

Studiul tratează situația actuală a pieței de muncă, în România, motivele de refuz la angajare în ceea ce privește candidații seniori, sursele percepțiilor negative la nivelul angajatorilor, consecințele neglijării acestui segment al forței de muncă.

Un procent semnificativ de candidați seniori sunt refuzați la angajare pe motiv că sunt ”supracalificați”. În același timp, angajatori se plâng că nu găsesc oameni „cu experiență”. Pentru prima dată în România, candidaților 45+ le este oferită o voce și o platformă!

Misiunea campaniei ”Angajez 45+” este aceea de a crea o piață a forței de muncă incluzivă, eliminând discriminarea la angajare, pe criterii de vârstă, a candidaților seniori. Studiul și conferința de lansare sunt primul pas în crearea unei punți de legătură între aceștia și angajatorii care se confruntă cu dificultăți în a gestiona criza forței de muncă.

A venit timpul să vorbim despre această problemă a pieței. A venit timpul să creăm soluții împreună.

Informații despre programul, temele și speakerii conferinței, aici.

Persoana de contact pentru confirmarea participării și informații:
Luise Vuiu, CMO 3PM Digital Masters, luise.georgiana@gmail.com; tel: 0721253772.

Adauga comentariu

Cele mai noi

Modificările recente aduse Codului fiscal vin în sprijinul companiilor, consideră majoritatea respondenților (56%) în cadrul unui sondaj realizat de PwC România, iar facilitatea care va fi aplicată de cele mai multe companii (67%) vizează beneficiile pentru angajații aflați în telemuncă. Astfel, doar 8% dintre participanți au spus că modificările nu le sunt utile, în vreme […]

Detalii

CIO Council și Revista CARIERE continuă seria de evenimente online CIO TALKS – Powered by CIO Council și organizează marți 26 ianuarie, între orele 15:00-17:30, cu o nouă ediție „Cybsersecurity and Digital Resilience”. Acest webcast explorează în principal modalitățile de asigurare și de menținere a securității cibernetice în această perioadă și în viitorul apropiat, dar și […]

Detalii

Economia globală va avansa în 2021 cu aproximativ 5%, fiind cea mai rapidă rată de creștere înregistrată în secolul 21, urmând să revină la nivelul dinainte de pandemie până la finalul anului curent sau, cel târziu, până la începutul anului viitor, arată raportul PwC Global Economic Watch 2021. Deși economia globală în ansamblu își va […]

Detalii

Guvernul a decis completarea cadrului normativ ce vizează zilele libere plătite acordate părinţilor pentru supravegherea copiilor de până în 12 ani astfel încât să acorde dreptul la liberele plătite și din ianuarie 2021, până la finele anului școlar, în vară. Aceste libere se pot acorda doar în contextul în care școala se face online, iar […]

Detalii
Newsletter-ul Portal Hr

Rămâi conectat la ultimele tendințe în HR

Abonează-te la newsletter