Secțiune susținută de

Lansarea Campaniei Naționale Angajez 45+: 27 noiembrie 2019, București

Portal HR \ Evenimente \ Lansarea Campaniei Naționale Angajez 45+: 27 noiembrie 2019, București

Comunitatea GreatHRs are plăcerea să vă invite la lansarea Campaniei Naționale Angajez 45+, un manifest de combatere a crizei forței de muncă și a discriminării pe criterii de vârstă, la angajare.

Vă invităm, miercuri, 27 noiembrie, la conferința în cadrul căreia vom prezenta în premieră rezultatele studiului de piață realizat împreună cu Ipsos Interactive Services, despre perspectiva și experiența angajatorilor și candidaților în legătură cu vârsta la angajare.

Întâlnirea cu presa va începe la ora 9.00, la Muzeul de Artă Populară „Prof. Dr. Nicolae Minovici” (Str. Dr. Nicolae Minovici, nr. 1, București) – Sala de conferințe.

Vom continua, de la ora 11, cu conferința plenară. Vom aduce față în față candidați, angajatori, agenții și site-uri de recrutare, presa și pe toți cei preocupați de dezechilibrele din piața forței de muncă ce pot conduce la o vulnerabilizare a întregii țări.

Studiul tratează situația actuală a pieței de muncă, în România, motivele de refuz la angajare în ceea ce privește candidații seniori, sursele percepțiilor negative la nivelul angajatorilor, consecințele neglijării acestui segment al forței de muncă.

Un procent semnificativ de candidați seniori sunt refuzați la angajare pe motiv că sunt ”supracalificați”. În același timp, angajatori se plâng că nu găsesc oameni „cu experiență”. Pentru prima dată în România, candidaților 45+ le este oferită o voce și o platformă!

Misiunea campaniei ”Angajez 45+” este aceea de a crea o piață a forței de muncă incluzivă, eliminând discriminarea la angajare, pe criterii de vârstă, a candidaților seniori. Studiul și conferința de lansare sunt primul pas în crearea unei punți de legătură între aceștia și angajatorii care se confruntă cu dificultăți în a gestiona criza forței de muncă.

A venit timpul să vorbim despre această problemă a pieței. A venit timpul să creăm soluții împreună.

Informații despre programul, temele și speakerii conferinței, aici.

Persoana de contact pentru confirmarea participării și informații:
Luise Vuiu, CMO 3PM Digital Masters, luise.georgiana@gmail.com; tel: 0721253772.

Data articol: noiembrie 22, 2019

Newsletter-ul Portal HR

100% fără spam