Hot Now

Leaders Education – 4 seri de leadership

25 05 2012, Portal HR , Comenteaza, 3.584 afisari

Pe 9 mai 2012 la Facultatea de Medicină și Farmacie “Carol Davila” a avut loc prima sesiunea a ediției a opta a programului LEADERS Education care a continuat pe 10 mai în Universitatea Politehnica București. Participanților li s-a propus să dea startul construirii unui viitor de succes, iar prima sesiune a programului a debutat cu schița bazelor leadershipului.

Invitatul cu care s-au întâlnit studenții de la Facultatea de Medicină și Farmacie miercuri seara a fost Sergiu Moșoia, Director Medical Pfizer Romania. Acesta le-a împărtășit studenților cum visul său din timpul facultății de a cerceta problemele legate de virusul HIV a început  cu jobul de reprezentant medical. Cele mai importante puncte de reper pe care invitatul le-a oferit participanților au fost legate de: luarea deciziilor în carieră, construirea echipei și pasiunea de a munci – “Există doar drumuri, uneori știi când incep, dar niciodată când se termină.” 

Tot în cadrul primei sesiuni, desfășurată de această dată în Universitatea Politehnica București, printre matematicieni, electroniști și ingineri, l-am avut invitat pe Cezar Golumbeanu, Fondator şi CEO Novensys. Experiența sa într-o companie românească ce are un stil de leadership performant și echipe puternice care concurează cu IBM sau HP i-a ajutat pe tineri să înțeleagă mai bine cum se aplică în practică diversele ecuații matematice învățate în timpul studenției. Cele câteva sute de caiete cu integrale rezolvate pentru admiterea la facultate l-au ajutat pe Cezar Golumbeanu să dezvolte produsele software ale Phillip Morris, Cargus, Carrefour, Metro, Selgros sau sistemul de roviniete electronice și să construiască o companie românească ce poate concura cu marile companii de pe piețele internaționale.

Următoarea întâlnire, cea de pe 16 mai, a fost cu  Mangerul Spitalului de copii “Marie Curie”, Gabriel Smarandache. Adunați în Aula Magna a Facultății de Farmacie, viitori practicieni ai medicinei au discutat despre valori și leadership. Viziunea, misiunea și valorile unui om explicate din perspectiva profesorului, a medicului, a managerului și a profesionistului cu o experiență vastă în diverse ramuri ale sistemului medical românesc i-a ajutat pe studenți să descopere importanța leadership-ului în practică, indiferent de domeniul în care vor activa.

De la programator la lider, invitatul de pe 17 mai pentru sesiunea a doua desfășurată la Universitatea Politehnica București, a fost Lucian Ghindă, Research and Development Manager la Hostway Corp R&D Romania, absolvent al Facultății de Automatică. Experiența profesională a acestuia a început în căminele facultății,  unde a înființat mici business-uri precum vânzarea de CD-uri și sandvișuri sau achiziționarea unui Xerox. Micile businessuri din timpul facultății au reușit să se transforme mai tarziu în succesul departamentului ce are ca responsabilitate cercetarea și dezvoltarea  programelor companiei multinaționale Hostway.

După primele patru seri de leadership desfășurate în cele două sesiuni organizate în Universitatea de Medicina și Farmacie și în Universitatea Politehnica, studenții au învățat din poveștile de succes ale liderilor autentici, mixându-le cu traininguri de leadership.

Practica și teoria au fost schițate până acum în același peisaj al leadershipului, urmând ca în cele trei sesiuni rămase să ducem schița la sfârșit. Care este rezultatul pe care îl dorim de la studenți?  Fiecare dintre cei care și-au desenat schița viitorului la LEADERS Education trebuie să o transforme intr-una de succes, care să aducă rezultate vizibile.

Mai multe informații despre Leaders Education aici.

Adauga comentariu

Cele mai noi

Şapte companii de renume din România au intrat în finala competiţiei Top WellBeing Employer, ce premiază implicarea acestora pentru a oferi o stare de bine a angajaților și a comunității în care activează. Arctic SA, BCR, KPMG, Majorel Romania, mindit.io, Phillip Morris Romania și Provident Financial Romania au trecut de semifinala primei ediții a acestei […]

Detalii

Raluca Burghelea este noul Country Managing Director al Accenture România. Raluca și-a început cariera la Accenture în anul 2007, iar în prezent este Managing Director al Accenture Operations în România, rol pe care îl va păstra. În calitate de Operations Lead, ea a jucat un rol esențial în dezvoltarea activității locale din România în 6 […]

Detalii

Pe 30 septembrie și 1 octombrie, la Sala Palatului din București, va avea loc IUF – The International University Fair, cel mai important eveniment educațional din Sud-Estul Europei. Reprezentanții universităților din 12 țări vor prezenta elevilor de liceu și studenților programele de licență, masterat și facilitățile la care pot avea acces (burse, surse de finanţare, […]

Detalii

Zona micilor întreprinzători din România este, în mod tradițional, una extrem de dinamică, zeci de mii de SRL-uri fiind înființate în fiecare an. De la începutul anului și până în prezent peste 56.000 de SRL-uri noi au fost înregistrate, potrivit datelor publicate de Oficiul Național al Registrului Comerțului (ONRC), în timp ce procentul firmelor nou […]

Detalii
Newsletter-ul Portal Hr

Rămâi conectat la ultimele tendințe în HR

Abonează-te la newsletter