Hot Now

LEADERS Education Toamnă 2013

18 10 2013, Portal HR , Comenteaza, 2.417 afisari

O nouă ediție a LEADERS Education,  program complex de dezvoltare în materie de leadership, debutează în această toamnă, oferind studenților de la Medicină Veterinară, Biologie, Biochimie, Chimie, Construcții, Mecanică, Chimie Aplicată și Știința Materialelor acces la traineri de top și mentori care îi pot înspira în a-și urma visul profesional. 

Ca în fiecare an, structura programului organizat de Fundația LEADERS constă în 5 săptămâni de seminarii, câte o o seară în fiecare săptămână. În cadrul seminariilor sunt abordate diferite teme cheie, fiecare venind în completarea celei din urmă. Astfel, temele abordate sunt: bazele leadershipului, valori, comunicarea liderului, echipa şi managementul timpului, toate acestea oferind studenţilor fundamentele  teoretice necesare formării unui lider de succes.

Pe lângă informaţiile teoretice, există şi latura practică a seminariilor, unde lideri români de succes le prezintă studenţilor modul în care ei au reuşit să exceleze în domeniul lor de activitate.

În ediţia din acest an, vor fi prezenţi vorbitori care reprezintă un exemplu demn de urmat, ca: Prof. Dr. Irinel Popescu – Director al ”Centrului de Chirurgie Generală și Transplant Hepatic Dan Setlacec” – Institutul Clinic Fundeni, Dumitru Murariu – Director Muzeul Antipa, Szobi Cseh – Cascador și Fondator al Asociației Gladiator. De asemenea, vor fi prezenți și practicieni din fiecare domeniu precum: Ing. Constantin Chiurciu – Director General Romvac, Viorel Andronie – Președinte Colegiului Medicilor Veterinari, Nicolae Victor Zamfir – Director General Institutul Național de Fizică și Inginerie Nucleară “Horia Hulubei.”

„Faptul că teoria este îmbinată cu practica face ca seminariile să aibă o nouă abordare, interactivă, ceea ce atrage studenţii spre acest model de educaţie “altfel”. Studenții înțeleg faptul că leadership-ul nu reprezintă doar o poziţie în ierarhie și nu depinde de domeniul în care activăm, ci că un bun lider trebuie îşi dovedească capacităţile de a-i inspira pe cei din jur în a-l urma în orice context.” declară Adelina Maria, Secretar General Fundația LEADERS.

Portretul robot al participantului

Profilul studentului român participant la aceste seminarii de leadership este caracterizat prin pasiunea pentru dezvoltarea personală, prin dorinţa de a avea parte de o educaţie care să o completeze pe cea oferită în universităţi, prin implicarea în activităţi extra-şcolare şi prin faptul că înțelege că teoria nu este suficientă pentru a deveni un lider de top, practica reprezentând un punct la fel de important în dezvoltarea sa. Prin acest program de leadership, un student se pregăteşte să devină un model al schimbării şi să gândească într-un mod creativ, reprezentând pe viitor un exemplu de lider pentru cei din jur.

Leadership-ul în Universităţi

Prin accesul fără costuri la aceste seminarii, Fundaţia LEADERS îşi propune să ofere tinerilor doritori să înveţe mai multe despre tot ceea ce înseamnă leadership o experienţă care să îi ajute în parcursul lor profesional. Dezvoltarea capacităţilor de lucru în echipă, de comunicare şi de organizare a timpului sunt câteva dintre punctele atinse în cadrul seminariilor.

Conform studiilor internaţionale, programele de leadership care au loc în cadrul facultăţilor sunt necesare şi reprezintă o resursă valoroasă în educarea, instruirea şi motivarea viitorilor lideri, pentru a genera noi modele de management și antreprenoriat. În plus, leadership-ul relaţional, bazat pe comunicare, reprezintă cea mai bună soluţie cu privire la felul în care liderii de mâine învaţă să acţioneze şi să fie diferiţi în stilul de conducere a unei echipe. Astfel, chiar dacă leadership-ul nu a fost inclus în curricula facultăţilor din Romania, acesta reprezintă un subiect de interes pentru studenţi.

Ediția Toamnă 2013 a LEADERS Education este susținută de sponsorii Romvac și Lafarge și partenerul de training Ascendis.

“Programul Leaders Education este excepţional tocmai datorită faptului că oferă ceea ce este vital pentru tinerii viitori conducători şi nu numai: contactul cu tot ceea ce înseamnă treptele practice spre poziţia de leader, contactul cu strategii şi metode deja aplicate, verificate şi certificate ca fiind o garanţie în acest sens! Totul se realizează dinamic şi inedit, prin experienţa şi diversitatea oratorilor deja consacraţi ca leaderi incontestabili în domeniile lor de activitate.” declară Ing. Constantin Chiurciu,  Director General Romvac.

Ediția LEADERS Education din cadrul Universității de Științe Agronomice și Medicină Veterinară se desfășoară în perioada 23 octombrie – 20 noiembrie, iar cea din cadrul Universității Tehnice de Construcții București în perioada 5-28 noiembrie.

Pentru informatii suplimentare www.leaderseducation.ro

Adauga comentariu

Cele mai noi

Anul 2023 a fost unul dificil pentru sectorul IT, atât la nivel global, dar mai ales în România. Pe de o parte, concedieri semnificative în prima parte a anului au lăsat foarte mulți candidați în căutare de job într-o piață cu pretenții tot mai ridicate, iar pe de altă parte, impozitarea veniturilor de peste 10.000 […]

Detalii

Customer Experience Romania organizează CX Conference Bucharest 2023, un eveniment conceput pentru a sustine transformarea domeniul experienței clienților în România. Conferința va avea loc pe data de 25 octombrie la Nord Events Centre și se adresează liderilor din domeniul CX, marketing, resurse umane, customer care, customer service, vânzări, operațiuni și antreprenorilor romani. CX Conference Bucharest […]

Detalii

91,2% dintre angajatorii care au participat la cel mai recent sondaj derulat de eJobs România au declarat că au în plan să facă angajări până la finalul anului. 5,4% spun că au blocat toate angajările, în timp ce 3,4% nu știu exact care va fi cursul evenimentelor până la final de an. Dintre cei care […]

Detalii

Independenți, pragmatici, la curent cu noile tehnologii, tinerii din generația Z sunt deciși să își trăiască viața și să își construiască parcursul educațional și profesional conform propriului set de valori. Anual, la IUF- The International University Fair participă peste 20.000 de elevi și studenți. Datele ultimelor ediții ne arată că tinerii din România sunt din […]

Detalii
Newsletter-ul Portal Hr

Rămâi conectat la ultimele tendințe în HR

Abonează-te la newsletter