Secțiune susținută de

Leadershape: înscrieri până pe 23 martie

Portal HR \ Actual \ Leadershape: înscrieri până pe 23 martie

Leadershape aflat sub egida ONG-ului studențesc Voluntari pentru Idei și Proiecte, prezent în România de 20 de ani, are drept viziune dezvoltarea tinerilor capabili să devină lideri pentru ca organizațiile pe care le conduc să performeze. De asemenea, misiunea proiectului vizează crearea experiențelor de dezvoltare complementară dintre inteligența emoțională, gândirea critică și gândirea strategică pentru a-i forma pe tinerii de 18-23 de ani să devină liderii unei echipe performante.

Inteligența emoțională este esențială pentru a-şi înțelege propria persoană şi pentru a fi capabil să rezoneze cu ceilalți şi de a-i cunoaşte în aşa fel încât să poată comunica cu ei eficient. Un lider bun îi convinge, inspiră şi îi motivează pe ceilalți.

Gândirea critică îi este necesară unui lider pentru a realiza conexiuni logice între idei şi argumente şi pentru a rezolva probleme dificile. Odată dobândită această competență, gândirea devine clară, rațională și liberă.

Ultima competență abordată, gândirea strategică utilizează capacitățile noastre intelectuale pentru a înțelege și a evalua lucrurile, sau mai simplu spus ‘a ști cum să gândești’.

În cele opt zile de proiect, vor avea loc training-uri, workshop-uri şi activități practice menite să dezvolte competențele menționate mai sus. Printre activitățile practice se enumeră învățarea experențială, Treasure Hunt-ul, debate-ul și Escape Room-ul.

Experiența Escape Room dezvoltă capacitatea strategică a participanților de a desluși misterele unei încăperi din care ‘evadarea’ este o adevărată provocare.

Treasure Hunt-ul este un concurs care implică creativitatea și are rolul de a construi echipa, de a facilita comunicarea. Presupune dezlegarea misterelor și găsirea indiciilor ascunse de organizatori.

Debate-ul presupune o temă de discuție între două echipe, pro şi contra. Arbitrul va fi cel care va decide în final care echipă a avut argumente mai solide şi puternice şi care a reuşit să convingă.

În data de 15 martie, a avut loc conferința proiectului Leadershape care a găzduit 50 de studenți. În cadrul conferinței, cei trei speakeri Dan Berteanu, Roxana Hustiu-Szekely și Cristian Dorobanțu, au explicat studenților importanța dezvoltării inteligenței emoționale, gândirii critice şi gândirii strategice.

Proiectul Leadershape se află la a treia ediție şi așteaptă studenți dornici de învățare şi dezvoltare în domeniul leadership-ului. Înscrierile se pot face până în data de 22 martie, ora 23:59, completând formularul acesta. Mai multe informații pot fi găsite pe pagina de Facebook Leadershape.

Data articol: martie 20, 2019

Newsletter-ul Portal HR

100% fără spam