Hot Now

Let’s Talk ORGANIZATIONAL

02 03 2016, Portal HR , Comenteaza, 1.777 afisari

Construim sau suntem parte din organizații puternice, agile și performante. Ne trimitem angajații la traininguri, încercăm să fim cei mai eficienți și inspiraționali lideri de echipă, ne motivăm oamenii și le oferim libertatea de a face ce le place, de a îmbina în mod echilibrat munca și viața personală, îi celebrăm și le recunoaștem public meritele. Cât de mult seamănă cele de mai sus cu realitatea propriei organizații?

Aflăm răspunsul pe 16 martie, la evenimentul organizat de revista HR Manager, Let’s Talk ORGANIZATIONAL, alături de 100 de participanți direct implicați în procesele de design și dezvoltare organizațională: HR Manageri, OD Manageri, Training Manageri, Comp&Ben Manageri şi General Manageri.

Let’s Talk ORGANIZATIONAL este un eveniment în cadrul căruia aflăm cum să păstrăm talentele în companie, deși nu întotdeauna putem să le oferim tot ce își doresc și cum să construim echipe performante concentrate în jurul aceluiași obiectiv.

Conferinţa va debuta cu un studiu de caz susţinut de un HR manager dintr-o companie renumită, pe tema „Schimbări mici cu impact mare în organizaţii cu viziune” şi va continua cu un workshop susţinut de Madi Radulescu, Director of Business Development, Central and Eastern Europe, Persona Global, Inc și Managing Partner,  MMM CONSULTING INT’L, ce are ca temă centrală proiectarea unui proces de Talent Management, de la obiective precise și până la indicatori măsurabili în business. În cadrul acestui workshop vom încerca să găsim răspunsuri la următoarele întrebări:

  • Cum ar trebui să se raporteze organizația la acest proces? Ce rol au CEO-ul, echipa executivă și, mai ales, managerii de linie?
  • Care sunt obiectivele măsurabile ale procesului de Talent Management?
  • Care sunt zonele de acțiune cu cel mai ridicat grad de vulnerabilitate?
  • Care este diferența dintre acțiunile de Talent Management, Performance Management și Engagement?

Pe parcursul workshop-ului, participanţii vor fi antrenaţi într-un procedeu de desenare a unui proces de Talent Management, într-un mod „engaging”, sub formă de joc. Vom analiza câteva exemple de culturi organizaționale care produc fisuri în procesul de Talent Management şi vom identifica acele instrumente şi abordări prin care putem alinia actuala cultură organizațională la acțiunile și obiectivele procesului de Talent Management.

Oana Botolan Datki, SEE Managing Partner, Consulteam South East Europe va susţine o prezentare despre metodele non-financiare de motivare şi ne va învăţa cum să contracarăm ofertele salariale propuse de concurență pentru a ne păstra și fideliza talentele şi cum să ajutăm angajații să mențină echilibrul între finance well-being și personal well-being.

În încheiere, Mihai Găvan, Sales Manager, Romanian Software ne va vorbi despre Top 10 tendințe disruptive în tehnologia de HR.

Accesul la eveniment se face doar pe baza invitației trimise de organizator, în limita locurilor disponibile.

Adauga comentariu

Cele mai noi

La o simplă accesare a celui mai utilizat motor de căutare, spre exemplu, pentru ”influencer”, obții rapid (în doar 0,49 de secunde) 473.000 de rezultate. Poți afla că există Social Media Stars Index, care îi ordonează pe cei mai importanți dintre ei, și că, de curând, ANAF a declanșat o campanie de verificări ce vizează […]

Detalii

CIO Council și Revista CARIERE organizează miercuri, 8 decembrie, între orele 14.00-16.00, o nouă ediție din seria de evenimente online CIO TALKS – Powered by CIO Council cu tema: Povești despre date, tehnologie, diversitate, egalitate și incluziune. La această ediție se vor aduce exemple concrete de transformare a afacerii prin tehnologia aliniată la principiile “Diversity Equality and Inclusion” și de instalare […]

Detalii

–          Peste 60% din angajații români care își caută un alt job se consideră subapreciați la locul de muncă actual –          Aproape 19% consideră că și-au îmbunătățit abilitatea de a atrage venituri –          61% s-ar gândi să accepte un loc de muncă în străinătate, dacă acesta le permite să lucreze la distanță Ediția de toamna a studiului Randstad Workmonitor indică […]

Detalii

Creșterea ratei inflației pune presiune pe majorările salariale bugetate de companiile private din România pentru 2022, estimate anterior în medie la 7%, care ar trebui revizuite în sus cu două – trei puncte procentuale, pentru a compensa erodarea puterii de cumpărare, reiese din a doua parte a studiului PayWell 2021, realizat de PwC România. Majoritatea […]

Detalii
Newsletter-ul Portal Hr

Rămâi conectat la ultimele tendințe în HR

Abonează-te la newsletter