Hot Now

Managerii autohtoni învață să devină lideri transformaționali

26 05 2015, Portal HR , Comenteaza, 2.090 afisari
  • Cursanții vor învăța cum să-și dezvolte încrederea bazată pe vulnerabilitate, cum să nu fie atât de perfecți și cum să nu mai creadă că fac tot timpul numai lucruri bune la locul de muncă;
  • Leadership-ul transformațional face apel la o motivație intrinsecă, la valorile înalte ale individului, spre binele societății;
  • Leadership-ul transformațional elimină mai multe mituri: n-avem nevoie de un individ de geniu la vârf, liderii se dezvoltă, nu se nasc, liderul nu trebuie să fie neapărat un extrovertit carismatic.

București, 26.05.2015: Americanul Jim Bagnola, trainer NASA, NATO sau Secret Service și cunoscut speaker internațional, va susține în România sesiuni de training cu tema Leadership Transformațional”, o premieră pe piața românească de profil.

Sesiunile de training se vor întinde pe durata unei zile întregi și vor avea loc la Timișoara (2 iunie), Cluj-Napoca (4 iunie) și București (11 iunie).

Cu această ocazie, se va vorbi pentru prima dată în România despre “leadership transformațional”, un tip de management care se axează pe transformarea membrilor unei echipe în indivizi care transced dincolo de propriul lor interes în folosul grupului sau al organizației. “Spre deosebire de alte tipuri de leadership, cum ar fi, de exemplu, cel tranzacțional – care se concentrează pe motivația extrinsecă, salariu, promovare și recompense externe, leadership-ul transformațional face apel la o motivație intrinsecă, la valorile înalte ale individului, spre binele societății”, spune Jim Bagnola.

Liderul transformațional nu este interesat ca individul să crească doar ca un om de afaceri, ci ca OM pur și simplu. El își ia angajamentul să facă ce e bine și just pentru comunitate, angajați, acționari. Liderul și organizația investesc în calitatea oamenilor: cine sunt oamenii și ce devin ei. Totodată, liderul crește și el ca om. Abordarea este accentuată de munca cu tine însuți, de contestarea status quo-ului, de intențiile bune și drepte, responsabilitate, de individ care este proactiv, de răspundere și “conflict constructiv”.

“Leadership-ul transformațional elimină mai multe mituri: n-avem nevoie de un individ de geniu la vârf, avem nevoie de o contribuție comună; liderii se dezvoltă, nu se nasc; nu este nevoie de un extrovertit carismatic, oricine își poate exercita influența asupra celorlalți; nu ai nevoie de o confirmare formală pentru a conduce; nu există un set comun de trăsături printre lideri, cu toate acestea trebuie să te poți adapta la nevoile celor care îți sunt subordonați și la particularitățile oricărei situații în care te vei găsi”, este de părere Jim Bagnola.

La sfârșitul sesiunii de training, participantul va pleca cu un set de cunoștințe necesar pentru a alinia cultura organizației sau a echipei, tipul de management și de leadership, operațiunile și strategia. Cea mai importantă realizare pentru participanți va fi să devină mai autentici și vulnerabili ei înșiși, să fie capabili să învețe echipa să facă la fel, utilizând aceleași exerciții. “Concret, cursanții vor învăța cum să nu se amăgească singuri, cum să-și dezvolte încrederea bazată pe vulnerabilitate, cum să fie mai umani, înțelegând prin toate acestea cum să nu fie atât de perfecți și cum să nu mai creadă că fac tot timpul numai lucruri bune la locul de muncă”, explică Jim Bagnola.

Mai multe informații despre eveniment (agendă, obiective, teme de discuție, tarif) puteți găsi pe www.jimbagnola.ro.

Despre Jim BAGNOLA

Jim Bagnola, speaker internațional și executive coach, este expert în domeniul leadershipului și în „Body-Mind Management”, cu accent pe influența modelelor de gândire asupra sănătății, fericirii, succesului și capacității de a conduce.

Printre clienții cu care a colaborat de-a lungul timpului se numără Shell Oil Company, Kroger Company, NASA, US Secret Service, U.S. Department of State, Departamentul Forțelor Aeriene, NATO, Hotelurile Marriott, Siemens, Motorola, Scotiabank (Canada), McEearney Alstons Ltd. (Trinidad), PT ISPAT (Indonezia), Hella, Ecolab, Castle & Cooke (Hawai) si Universitatea din Texas.

Reprezentantul exclusiv al lui Jim Bagnola în România este Human Performance Development International (HPDI), companie ce furnizează soluții de leadership și dezvoltare a resurselor umane prin programe de training, coaching și teambuilding.

Adauga comentariu

Cele mai noi

Peste jumătate dintre angajații români (59%) sunt îngrijorați de impactul incertitudinii economice asupra siguranței locului de muncă, potrivit studiului Randstad Workmonitor, aflat la a  douăzecea ediție. O treime (33%) dintre aceștia sunt îngrijorați de pierderea locului de muncă, procent care crește la 43 % în cazul celor cu vârsta cuprinsă între 45-54 de ani. „Ediția […]

Detalii

Compania Huawei este recunoscută ca angajator de top în România pentru prima oară și pentru a patra oară consecutiv în Europa, în cadrul Top Employers 2023 anunțat recent.  Obținerea certificării Top Employer demonstrează angajamentul organizației de a contribui la o lume mai bună pe piața forței de muncă, care se manifestă prin excelență în politicile […]

Detalii

2022 a fost anul în care angajații au reînceput să se întoarcă la munca de la birou, după doi ani în care stilul de muncă remote a fost mai degrabă regula decât excepția, iar 2023 pare că va continua această tendință. Potrivit datelor celui mai recent sondaj realizat de eJobs România, în acest moment, 46,1% […]

Detalii

Tot mai mulți se plâng de lipsa de pregătirea a noilor generații, însă foarte puțin se adaptează nevoilor lor „Tinerii de azi au nevoie de activități practice și vor teoria doar ca suport.” +1200 tineri și profesori din toată țara au beneficiat de programul ce a inovat educația 72% dintre tinerii de azi regretă că […]

Detalii
Newsletter-ul Portal Hr

Rămâi conectat la ultimele tendințe în HR

Abonează-te la newsletter