Hot Now

Marius Ghenea mentor în cadrul Antreprenor 2.0

26 02 2013, Portal HR , Comenteaza, 3.235 afisari

“Antreprenor 2.0”, un proiect implementat de Fundaţia Post-Privatizare şi partenerii săi, îşi propune să dezvolte ecosistemul antreprenorial prin crearea unei reţele de antreprenori. În această etapă a proiectului, se caută 24 de startup-uri cu potenţial care vor beneficia de sprijin financiar. De asemenea, prin intermediul unor serii de evenimente în întreaga ţară, antreprenori sau viitori antreprenori vor avea ocazia să înveţe de la Marius Ghenea, de la alţi antreprenori de succes, specialişti sau antreprenori locali cum îşi pot îmbunătăţi ideea de afacere şi cum o pot transforma într-un business sustenabil. Participarea la program este gratuită.

În cadrul proiectului se vor organiza 8 conferinţe regionale în Bucureşti, Cluj-Napoca, Iaşi, Timişoara, Braşov, Craiova, Ploieşti şi Constanta, unde participanţii îşi vor putea valida ideea de afacere alături de Marius Ghenea, vor învăţa de la experţi cum să folosească instrumente online în dezvoltarea afacerii şi vor afla poveşti de succes ale antreprenorilor locali. Calendarul conferinţelor îl găsiţi anexat.

La finalul fiecărei conferinţe, în baza formularului de înscriere completat, juriul format din antreprenori de renume va alege 50 de participanţi care vor merge în etapa următoare. Aceştia vor participa la workshop-uri  timp de două weekend-uri consecutive, unde vor învăţa cum să îşi redacteze propriul business plan. La finalul training-urilor vor fi aleşi 20 de participanţi care au elaborat planuri de afaceri cu potenţial economic. Aceştia,  timp de trei săptămâni, vor beneficia de două sesiuni de mentorat one-to-one alături de consultanţi care îi vor ajuta să îşi demareze afacerile şi să întocmească o strategie de dezvoltare. La final, afacerile vor fi analizate şi trei dintre acestea vor fi premiate.

Scenariul este acelaşi pentru toate cele 8 oraşe, astfel că, la finalul programului, 24 de startup-uri vor fi câştigătoare şi premiate cu suma de 12.500 de lei fiecare.

Conceptul acestui proiect mi-a plăcut încă de la prima discuţie cu organizatorii. Îmi place să-mi împărtăşesc experienţele şi cunoştinţele legate de antreprenoriat, îmi place să ajut business-urile să crească firesc, dar mai ales îmi place atunci când startup-urile pe care le îndrum reuşesc să găsească nişa pentru succes. Antreprenoriatul înseamnă să dăruieşti valoare şi să ştii să-ţi pui amprenta acolo unde alţii nu au reuşit, de aceea sunt încrezător că cele 24 de startup-uri pe care aştept să le descopăr vor ajunge în scurt timp afaceri de succes”, spune Marius Ghenea mentor în cadrul proiectului.

Detaliile legate de înscrieri şi despre desfăşurarea evenimentelor regionale le puteţi găsi accesând site-ul programului.

Participarea în cadrul proiectului e gratuită, „Antreprenor 2.0”, ID 49068, fiind un program cofinanţat din Fondul Social European prin intermediul Programului Operaţional Sectorial Dezvoltarea resurselor umane 2007-2013 “Investeşte în oameni!”. Antreprenor 2.0 este organizat de Fundaţia Post-Privatizare, în parteneriat cu Impact Net Business SRL, SC INOVATIV CONSULT SRL şi Underclick.ro Srl.

Adauga comentariu

Cele mai noi

Atragerea și păstrarea talentelor sunt preocupări majore pentru angajatorii din întreaga lume, însă mai mult de o treime (35%) dintre angajați sunt susceptibili să renunțe la locul de muncă în următoarele 12 luni, Generația Z (38%) și milenialii (37%) fiind cei mai predispuși să plece, potrivit studiului EY 2023 Work Reimagined Survey. Sondajul constată o […]

Detalii
Gerke Witteveen, NN Pensii

Gerke Witteveen este noul CEO al NN Pensii SAFPAP S.A., începând din 9 octombrie 2023. Gerke o înlocuiește pe Andreea Pipernea, care a condus NN Pensii SAFPAP S.A. în ultimii șase ani, și care va urma noi oportunități profesionale și antreprenoriale în afara NN. Gerke are o experiență de aproape 20 de ani în domeniul […]

Detalii
Wellnessentially

Wellbeing.ro, unul dintre ei mai importanți furnizori de servicii de wellbeing din România, lansează parteneriatul cu Wellnessentially, o platformă digitală de wellness de ultimă generație care ajută angajatorii să reducă stresul angajaților și să își întărească cultura organizațională prin intermediul experienței gamificate, crescând astfel creativitatea, productivitatea și bună starea generală a acestora. Platforma Wellnessentially este […]

Detalii
Alina Botica / Portal HR

Alina Botica este fotografă, cu specializare în fotografia de beauty, portret și cea de boudoir, reușind să facă femeile să se simtă bine în pielea lor ca să-și poată exprima feminitatea și printr-un shooting foto profesionist. N-a fost mereu simplu și nu și-a găsit nișa de specializare dintr-o dată, ci a trecut prin mai multe […]

Detalii
Newsletter-ul Portal Hr

Rămâi conectat la ultimele tendințe în HR

Abonează-te la newsletter