Secțiune susținută de

Mind your business: cum vorbim despre sănătate mintală când construim afaceri

Portal HR \ Actual \ Mind your business: cum vorbim despre sănătate mintală când construim afaceri

Mind your Business este un demers inițiat de publicația start-up.ro pentru acrea primul barometru al wellbeing-ului mintal în rândul antreprenorilor români. Parte din acest demers este și evenimentul desfășurat pe 11 septembrie în București, la Nayam Events, ce prezintă în premieră rezultate primului studiu care a analizat sănătatea mintală a antreprenorilor români, motorul economiei. Cu ajutorul studiului va fi făcută o radiografie a stresului la care sunt supuși oamenii de afaceri din România și cum îi afectează schimbările permanente.

Mind your Business este o inițiativă compusă din două elemente: primul studiu care analizează sănătatea mintală a antreprenorilor români și un eveniment unde se va discuta despre wellbeing mintal, burnout și echilibru emoțional în rândul antreprenorilor români. Inițiativa și evenimentul sunt două demersuri pornite de start-up.ro, publicație care acoperă subiecte din mediul antreprenorial din România de mai bine de 9 ani. Studiul a fost realizat alături de compania de cercetare Unlock.

Inițiativa Mind your Business a început de la o întrebare: ”cum te simți ca antreprenor în România?”. De aici, echipa start-up.ro alături de echipa companiei de cercetare Unlock au conturat primul studiu despre wellbeing mintal în rândul antreprenorilor români, ale cărui rezultate vor fi prezentate în premieră la evenimentul de pe 11 septembrie.

Chestionarul Mind your Business a fost completat de 150 de antreprenori, din industrii diverse, cum ar fi activități profesionale, științifice și tehnice, IT, HoReCa, sănătate, servicii administrative. Antreprenorii care au completat chestionarul reprezintă echipe de diverse dimensiuni, de la echipe mici cu sub 5 angajați (63%), până la echipe cu peste 200 de angajați (4%).

Dintre primele concluzii ale studiului, a reieșit că:

  • 4 din 10 antreprenori consideră că se descurcă bine și foarte bine când vine vorba de acoperirea nevoilor legate de sănătate mintală a angajaților lor.
  • antreprenorii se concentrează pe dezvoltarea afacerii (76%) mai degrabă decât pe bunăstarea lor mintală (20%)
  • principalele surse de stres și presiune vin din asigurarea de fonduri pentru finanțarea și creșterea afacerii, cât și din aspecte birocratice și plata taxelor.
  • 4 din 10 antreprenori simt o mare și foarte mare presiune în a nu face greșeli
  • un sfert din antreprenorii români (25%) consideră că nu reușesc deloc sau foarte slab să se deconecteze de la muncă în vacanță
  • cei mai mulți antreprenori se văd implicați în afacerea pe care au pornit-o permanent.

Acestea sunt câteva concluzii preliminare, iar rezultatele finale ale studiului vor fi prezentate de către Unlock pe 11 septembrie, începând cu ora 10:00, la Nayam Events în București.

Data articol: septembrie 6, 2024

Newsletter-ul Portal HR

100% fără spam