Secțiune susținută de

Nu trebuie să fii pe primul loc

Portal HR \ Actual \ Nu trebuie să fii pe primul loc

Într-o lume care pune preț aproape exclusiv pe competitivitate (de la mediul școlar la cel organizațional), o lume care prețuiește doar învingătorii și măsoară valoarea oamenilor în funcție de capacitatea de a ieși „pe primul loc”, Seth Godin ne provoacă să vedem lucrurile altfel într-un articol recent pe care vi-l recomandăm azi.

Explicația e cât se poate de simplă: dacă ajungem să vedem totul ca pe o întrecere, obsedați să câștigăm cu orice preț, nu mai putem să ne bucurăm de ceea ce facem, de ceea ce ni se întâmplă, de experiența în sine.

Așadar, și în plan profesional, dacă obiectivul principal este doar acela de a fi în top, riscăm să pierdem pe parcursul efortului de a-l atinge exact „lucrurile” care ar putea să ne aducă împlinirea și echilibrul pe care, altfel, anunțăm sus și tare și pe orice cale că ni le dorim.

În plus, consecințele nocive ale acestui mod de a percepe viața se vor răsfrânge, mai devreme sau mai târziu, și asupra relațiilor pe care le avem cu cei cu care interacționăm în fiecare zi: candidați, clienți, parteneri de business etc.

Descoperiți de ce nu totul e o întrecere citind articolul lui Seth Godin: It’s not a race.

Un punct de vedere similar este cel prezentat de Alain de Botton aici:

 

 

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Data articol: iunie 16, 2016

Newsletter-ul Portal HR

100% fără spam