Hot Now

Patru universități din Marea Britanie oferă admitere pe loc

26 06 2015, Portal HR , Comenteaza, 1.990 afisari

În perioada 13-15 iulie, reprezentanții a patru universități din Marea Britanie vin la București pentru a ține interviuri cu admitere pe loc (spot admissions) cu absolvenții clasei a XII-a. Interviurile vor avea loc în aceeași perioadă cu înscrierile la universitățile românești, oferindu-le astfel tinerilor români mai multe opțiuni pentru viitorul lor academic. Candidații pot primi o ofertă finală, necondițională, din partea universităților și se pot considera viitori studenți internaționali, dacă au pregătit toate documentele necesare.

Coventry University, University of Northampton, University of Greenwich și Anglia Ruskin University sunt universitățile britanice care, anul acesta, fac concurență universităților din România prin prezența lor la București în aceeași perioadă cu înscrierile la facultățile din capitală. Pentru a fi siguri că atrag cei mai buni studenți români, reprezentanții universităților din străinătate sunt pregătiți să le facă o ofertă pe loc tinerilor prezenți la interviuri, în timp ce pentru universitățile românești aceștia trebuie să aștepte peste o săptămână pentru rezultate.

Pentru proaspeții absolvenți de clasa a XII-a, această sesiune de interviuri cu admitere pe loc reprezintă o oportunitate ușor accesibilă a deveni studenți în Marea Britanie, chiar după participarea cu succes la probele de Bacalaureat. Pentru a primi o ofertă fermă de a deveni studenți la universitatea aleasă, candidații au nevoie de un dosar de aplicare care trebuie să includă: rezultatele de la examenul de la Bacalaureat, formular de aplicare completat, certificat de limba engleză, eseul personal și o scrisoare de recomandare.

Chiar și cei care nu au gata încă toate documentele pot susține interviul la universitatea dorită. Interviul le poate aduce o ofertă condițională, caz în care vor avea la dispoziție o perioadă de timp în care pot aduce restul documentelor necesare pentru acceptul final.

Pentru a putea participa la un interviu, cei interesați trebuie să completeze un scurt formular de înscriere până la data de 8 iulie. După completarea acestuia, vor fi contactați de un consilier EDMUNDO și vor putea să lucreze împreună cu acesta, în mod gratuit, la documentele necesare susținerii interviului și primirii unei oferte necondiționale.

Larisa Din, consilier EDMUNDO și absolventă a Maastricht University, ne spune: „Studenții români sunt foarte apreciați în campusurile internaționale. Universitățile din Marea Britanie își doresc aplicanți din România și sunt dornice să participe la aceste sesiuni de interviuri cu admitere pe loc pentru a-i cunoaște pe viitorii lor studenți. Pentru cei de clasa a XII-a care își doresc să studieze în străinătate, participarea la un interviu cu universitatea aleasă reprezintă cea mai bună oportunitate în acest moment, dar și cea mai sigură cale spre succes.”

Sesiunea de interviuri cu universitățile britanice reprezintă o oportunitate și pentru tinerii din afara Bucureștiului care vor fi prezenți în capitală pentru înscrierile la universitățile din România. Astfel, cu un singur drum la București, aceștia pot să se înscrie și la o universitate din România și pot să susțină și un interviu cu una dintre cele patru universități din Marea Britanie, toate în aceeași zi. Singura diferență este că, în urma interviului cu o universitate britanică, pot afla pe loc dacă au fost acceptați.

Adauga comentariu

Cele mai noi

Anul 2023 a fost unul dificil pentru sectorul IT, atât la nivel global, dar mai ales în România. Pe de o parte, concedieri semnificative în prima parte a anului au lăsat foarte mulți candidați în căutare de job într-o piață cu pretenții tot mai ridicate, iar pe de altă parte, impozitarea veniturilor de peste 10.000 […]

Detalii

Customer Experience Romania organizează CX Conference Bucharest 2023, un eveniment conceput pentru a sustine transformarea domeniul experienței clienților în România. Conferința va avea loc pe data de 25 octombrie la Nord Events Centre și se adresează liderilor din domeniul CX, marketing, resurse umane, customer care, customer service, vânzări, operațiuni și antreprenorilor romani. CX Conference Bucharest […]

Detalii

91,2% dintre angajatorii care au participat la cel mai recent sondaj derulat de eJobs România au declarat că au în plan să facă angajări până la finalul anului. 5,4% spun că au blocat toate angajările, în timp ce 3,4% nu știu exact care va fi cursul evenimentelor până la final de an. Dintre cei care […]

Detalii

Independenți, pragmatici, la curent cu noile tehnologii, tinerii din generația Z sunt deciși să își trăiască viața și să își construiască parcursul educațional și profesional conform propriului set de valori. Anual, la IUF- The International University Fair participă peste 20.000 de elevi și studenți. Datele ultimelor ediții ne arată că tinerii din România sunt din […]

Detalii
Newsletter-ul Portal Hr

Rămâi conectat la ultimele tendințe în HR

Abonează-te la newsletter