Secțiune susținută de

Pericolele percepției – De ce ne înșelăm în aproape toate privințele

Portal HR \ HR Pedia \ Pericolele percepției – De ce ne înșelăm în aproape toate privințele

O nouă carte de la Publica, o nouă provocare pentru lecturi cu sens care să ne scoată din zona de confort și să ne ajute să devenim cele mai bune variante ale noastre.

Azi vă recomandăm Pericolele percepției de Bobby Duffy, profesor de Politici Publice și director al Policy Institute din cadrul King’s College London. Anterior a fost director general al Ipsos MORI Social Research Institute și director global al Ipsos Social Research Institute, unde a condus o echipă de aproximativ 200 de cercetători din toată lumea.

Despre carte:

Mănânci prea mult zahăr? Ce procent din populația țării tale este compus din imigranți? Cât costă creșterea unui copil? Ce taxe plătesc oamenii bogați? Suntem mai ignoranți decât obișnuiam să fim?

Fă-ți timp să răspunzi la aceste întrebări. Indiferent cât de educat ești, această carte arată că te poți înșela foarte mult.

Pe baza unor cercetări exclusive, desfășurate în 40 de țări de firma globală de sondaje Ipsos, Pericolele percepțieiinvestighează de ce nu știm informații fundamentale despre lumea din jurul nostru. Folosind cele mai recente cercetări în domeniul jurnalismului și al științei, care studiază procesul de luare a deciziilor, Bobby Duffy se întreabă cum putem să ne tratăm ignoranța și de ce populațiile anumitor țări par mai informate decât altele. O lectură esențială în această așa-numită eră a „postadevărului”, această carte va transforma modul în care interacționezi cu lumea.

Ediția în limba română a cărții Pericolele percepției include un capitol special despre cum percep românii diverse situații sociale. Capitolul este semnat de doi cercetători ai Ipsos România și are avizul autorului cărții.

Ce spun cei care au citit-o:

O lectură minunată, care te va învăța să înțelegi mai bine realitatea. Această carte te va ajuta să realizezi de ce multe dintre lucrurile pe care crezi că le știi probabil că sunt false. — Hetan Shah, director executiv The Royal Statistical Society

Un volum fantastic: găsiți statistici revelatoare și șocante pe fiecare pagină. S-ar putea ca Pericolele percepției să vă forțeze să vă răzgândiți în privința celor mai profunde opinii. — Jamie Bartlett, autorul cărții The People Vs Tech

Percepția înseamnă realitate, a spus strategul politic Lee Atwater în 1980; după el, mulți alții au aplicat acest principiu în alte zone ale vieții publice și private. Realitatea înseamnă percepție e concluzia care se desprinde din analizele profunde și din interpretarea plină de umor a lui Bobby Duffy în cartea pe care o ții în mână. O carte-musai dacă vrei să înțelegi mai bine atitudinile și comportamentele concetățenilor tăi locali și planetari în era supraîncărcării informaționale. — Alina Stepan, Country Manager Ipsos Romania

Lasarea cărții va avea loc astăzi, la Café Cărturești Verona București.

Dacă ești în București, cei de la Publica te așteaptă azi, 16 mai, 18:30, în Café Cărturești Verona, să sărbătoriți, alături de autorul cărții, lansarea ediției în limba română a cărții Pericolele percepției. Alături de Bobby Duffy, participă la eveniment și Alina Stepan, country manager Ipsos România, iar evenimentul va fi moderat de Andreea Roșca.

Cartea va fi disponibilă pentru vânzare în cadrul evenimentului. Lansarea se va desfășura în limba engleză.

Data articol: mai 16, 2019

Newsletter-ul Portal HR

100% fără spam