Hot Now

Peste 400 de profesionişti ai resurselor umane şi manageri de companii au participat la a 13-a ediţie a conferinţei naţionale HR Club, HighFuture Conference

06 10 2017, Portal HR , Comenteaza, 1.035 afisari

Evenimentul a avut loc pe 4 octombrie a.c. şi s-a bucurat de prezenţa a 8 speakeri cu experienţă naţională şi internaţională, care au prezentat modele noi şi originale de gândire de leadership, de business şi de antreprenoriat, în contextul schimbărilor şi provocărilor aduse de economia globală, dar şi de cea locală.

Invitaţii conferinţei au fost, în ordine:

Isaac Getz – Professor in Idea, Involvement, and Innovation Management, ESCP Europe Business School, a prezentat conceptul de „companie eliberată”, un tip de organizaţie în care liderii renunţă la controlul excesiv şi le permit angajaţilor să preia iniţiativa şi să-şi asume mai multe responsabilităţi. De asemenea, Isaac Getz a oferit autografe pe ediţia în limba română a cărţii sale, “Freedom, Inc.: How Corporate Liberation Unleashes Employee Potential and Business Performance”, lansată cu această ocazie.

Erin Meyer – Senior Affiliate Profesor în Departamentul Comportament Organizaţional al INSEAD şi autoarea cărţii „The Culture Map: Breaking Through the Invisible Boundaries of Global Business”, a oferit o perspectivă practică, presărată cu exemple din activitatea sa de consultant internaţional, privind una dintre cele mai importante provocări de business de azi: cum ne influenţează diferenţele culturale atunci când interacţionăm, în activitatea noastră, cu persoane din întreaga lume.

Ciprian Stănescu – Preşedinte Global Shapers Bucharest Hub, comunitate a World Economic Forum, a abordat subiecte prezente în concluziile raportului World Economic Forum, din 2016, The Future of Jobs, printre care ocuparea forţei de muncă şi strategii pentru asigurarea competenţelor necesare în a Patra Revoluţie Industrială.

Daniel Matei – Manager Impact Hub Bucharest, a vorbit despre trendurile în coworking, la nivel naţional şi global, prezentând şi un profil al utilizatorului tipic de spaţii de coworking aşa cum reiese din rapoartele realizate de reţeaua Impact Hub prin chestionarea a 15.000 de membri la nivel global. 

Riccarda Zezza – Co-fondator Maternity as a Master (MAAM), a prezentat Maternity as a Master, Piano C („Planul C”) şi ARG, proiecte originale prin care şi-a propus să ofere părinţilor, în special mamelor aflate în concediul de creştere a copiilor, oportunităţi de a continua să lucreze, să înveţe şi să-şi dezvolte abilităţi profesionale care să le uşureze reintegrarea profesională ulterioară.

Mihai Dragomir – Membru fondator al Asociaţiei Mioritics, a discutat despre eco-turism şi turismul de nişă, un sector cu un uriaş potenţial de dezvoltare, care produce valoare adăugată şi bunăstare reală în comunităţile gazdă.

Cristian Covaciu – Director General IPEC SA, a vorbit despre evoluţia automatizării diverselor procese şi modul în care roboţii industriali pot îmbunătăţi procesele şi contribui la o mai bună remunerare a angajaţilor unei companii.

Adrian Fako – CEO şi Co-Fondator Accelerole, a susţinut o prezentare despre inteligenţa artificială în programele de training corporate şi despre modurile în care se pot susţine din punct de vedere tehnologic învăţarea şi dezvoltarea continuă a angajaţilor.

Adauga comentariu

Cele mai noi

Studiul indică modificări semnificative ale riscurilor și priorităților. Talentul este perceput ca fiind unul dintre cele mai mari riscuri de către liderii unora dintre cele mai mari companii din lume. Majoritatea liderilor se concentrează pe asimilarea avantajelor de mediu obținute în perioada de carantină. Doar o treime dintre liderii intervievați privesc cu optimism perspectivele de […]

Detalii

Dacă până acum, în lunile de vară, piața muncii traversa o perioadă de stagnare în ceea ce privește locurile de muncă disponibile și interesul candidaților pentru acestea, putem spune că în vara anului 2020 lucrurile au stat cu totul altfel. Lunile iunie-august au fost marcate de o cerere mare din partea candidaților, care au fost […]

Detalii

Pe 1 octombrie 2020 Erudio dă start celui mai nou program al său de leadership, Etikon – Încredere și Cooperare. Etikon se adresează liderilor, antreprenorilor, managerilor, echipelor de conducere și echipelor care lucrează în proiecte comune. Premisa de la care s-a pornit este că, în perioada pe care o traversăm, liderii sunt cei care au […]

Detalii

Legislația apărută anul acesta dă posibilitatea părinților, în cazul închiderii temporare a școlilor, grădinițelor sau creșelor, să primească zile libere plătite pentru supravegherea copiilor. Autoritățile au venit cu două acte normative, o lege și o ordonanță, fiecare dintre ele stabilind acordarea de zile libere părinților în situația închiderii unităților de învățământ din cauze diferite. De […]

Detalii
Newsletter-ul Portal Hr

Rămâi conectat la ultimele tendințe în HR

Abonează-te la newsletter