Secțiune susținută de

PhotoReading – Un program fascinant de învăţare şi citire accelerată

Portal HR \ Evenimente \ PhotoReading – Un program fascinant de învăţare şi citire accelerată

PhotoReading  este o metodă de a folosi două funcţii ale creierului, prin care putem fotografia un material scris cu o viteză de 25 000 de cuvinte pe minut. Aplicând această metodă, rămânem cu mai multă informaţie dintr-o carte, pentru mai mult timp, şi procesul durează o zecime din timpul necesar în mod obişnuit: poţi citi o carte care în mod normal ţi-ar lua 10 ore în doar o oră.

Beneficiile tehnicii FotoCititului :

–       poţi să citeşti mai uşor, cu o înţelegere mai bună

–       îţi îmbunătăţeşti memoria şi ascuţi concentrarea

–       creşti productivitatea

–       inventezi noi perspective şi abordări în viaţă

–       te propulsezi la noi nivele de performanţă

–       creşti intuiţia şi dezvolţi adevăratul potenţial

–       creezi mult timp liber în fiecare zi

–       primeşti informaţie de cel puţin trei ori mai repede

Tehnica FotoCititului poate fi descrisă pe scurt drept un protocol, o succesiune de 5 paşi

Pregătire

Previzualizare

Fotocitire

Postvizualizare, şi

Activare

Astfel ajungi să foloseşti cele două extraordinare abilităţi ale creierului pe care deja le ai:
1)      capacitatea imensă de depozitare a minţii inconştiente
2)      un mecanism capabil să acumuleze informaţii la nivel inconştient într-un ritm extrem de rapid.

Cheia participării la curs este să fii dispus să vezi şi să înveţi lucruri noi. Cum spunea Einstein: definiţia nebuniei este să faci aceleaşi lucruri aşteptându-te să ai alte rezultate. Când oamenii participă la acest curs, înca de la început,  renunţă la ideea că nu mai au ce sa înveţe nou, sau că ceea ce ştiu ei că funcţionează nu poate fi depăşit de altceva. Pare un pic straniu dar suntem condiţionaţi de astfel de gânduri, acest lucru fiind vizibil când avem  reticenţa sau rezistenţa la nou. În curs se vorbeşte despre faptul că creierul nostru este leneş, că creearea de noi conexiuni neuronale cere efort şi că este mult mai confortabil să respingi din start ceea ce ar necesita un efort de gândire. Pentru a exemplifica acest lucru este de ajuns să ne uitam la rutinele zilnice pe care le avem si pe care le menţinem doar pentru că este mai…confortabil. (Connie Larkin – Instructor de PhotoReading şi Executive Coach)

Ce vom face?

Cursul se desfăşoară într-o atmosferă lejeră, creativă. Progresul şi înţelegerea tehnicii photocititului se verifică încă de pe parcursul programului:  În prima zi, chiar de la început, participanţii fac un test de citire pentru a identifica paradigma din care abordăm materialele scrise.  În a doua zi de curs se repetă acest test, putând remarca cât de mult a crescut viteza cititului.

Până la mijlocul primei zile, vei invăţa toţi paşii sistemului de photocitire,  putând astfel împreună să lucrăm cu o carte de la început până la sfârşit.

În a doua zi de curs practicăm cu două sau trei cărţi, învăţând o metodă de activare care se cheamă Citire Sintopică. Până la sfârşitul cursului, în funcţie de dinamica grupului, putem fotociti şi activa patru sau cinci cărţi.

De ce vei beneficia prin participare :

Cursul de PhotoReading este foarte pragmatic, în urma lui ai rezultate imediate şi valoroase:

–       Ai un focus mai bun şi o concentrare mai mare în tot ceea ce intreprinzi

–       Îţi îmbunătăţeşti memoria pe termen lung

–       Economiseşti timp, sortând rapid materialele scrise şi distingând cu uşurinţă ceea ce nu este relevant

–       Te pregăteşti pentru examene într-un timp mult mai scurt

–       Parcurgi cu uşurinţă un volum mare de emailuri

–       Iţi dezvolţi rapid orice abilitate prin fotocitire. De pildă, poţi învăţa la nivel conversaţional o limbă străină în trei luni şi jumătate.

–       Citeşti de cel puţin două ori mai repede (sunt persoane care, în urma participării la curs, ajung să citească până la de 5 sau 6 ori mai repede)

–       Îţi îmbunătăţeşti semnificativ calitatea vieţii

Testimoniale

Câteva personalităţi în domeniul dezvoltării personale spun următoarele:

Jack Canfield – writing in his New York Times bestselling book The Success Principles

“Dacă citeşti mai încet decât ţi-ar place, consideră să faci un curs pentru a-ţi creşte nu numai viteza de citire ci şi cât de repede absorbi informaţia. Cea mai bună metodă pentru acest lucru este cursul de PhotoReading al lui Paul Scheele.”

Anthony Robbins – Author of Awaken the Giant Within and Unlimitted Power

“L-am văzut pe Paul Scheele ajutând nenumăraţi oameni să descopere o mai rapidă şi eficientă cale către succes prin sistemul de PhotoReading. Indiferent ce ai nevoie să citeşti, te poate învăţa cum să o faci într-o treime din timpul pe care îl consideri necesar.”

Ken Blanchard, Ph.D., co-author of the eight million selling One Minute Manager

“Liderii, astăzi, prind ideile foarte repede, citesc febril multe topici şi au nevoie să fie la curent  cu ultimile descoperiri în domeniul lor. Sistemul Mental Integral al PhotoReading-ului arată cum să faci toate astea.”

Ce spun participanţii :

O lecţie de viaţă despre resursele noastre interne neutilizate, modifică ierarhia priorităţilor personale şi profesionale Un program sustenabil de consolidare a capabilităţilor, util oricărei comunităţi de profesionişti, pe coordonate temporale ideale  care permit balansarea optimă a spectrului personal, familial cu cel profesional.

Un exerciţiu de cunoaştere,  entuziasm , creativitate, dorinţa de schimbare şi nu în ultimul rând de relaxare.

Connie este o profesionistă,  reuseşte cu persuasiune, întrebări şi răspunsuri pertinente să exploateze experienţele trăite şi nu în ultimul rând să  înnobileze feedback-ul personalizat cu experienţele proprii.  Carol Boisan, Aquila

Pentru mine cursul de photoreading a fost o experienţă deosebită; mi se pare că acum am la îndemana o întreaga lume de cărţi şi nu mai trebuie să îmi fac clasicele griji pentru lipsa de timp. Mi s-au părut foarte utile şi tehnicile de citire rapidă pe care le-am învăţat şi pe care deja le folosesc cu success la job. E o exprienţă pe care aş recomanda-o oricui pentru ca într-adevăr face o diferenţă şi îţi dă o senzaţie aparte. Sânziana Fănică – McCann Erickson Bucharest

Pentru mine, cursul de fotocitire a fost o adevărată revelaţie….

Iniţial, l-am privit ca pe încă un curs tehnic din categoria celor “n” metode de dezvoltare personală cu care eram obişnuită, psiholog fiind de profesie. Acum, după curs, mă bucur că m-am înşelat…Sincer, mi-a depăşit aşteptările.

Cred că valoarea cursului nu poate fi măsurată. Depinde foarte mult de cât de dornic şi hotărât eşti să imbunătăţeşti ceva în viaţa ta, din orice punct de vedere; însă beneficiile sunt enorme. Cu siguranţă fotocitirea sunt acele două zile din timpul tau care îţi vor schimba viaţa! Cati Geambei, Herbalife International

Perioada de desfăşurare:

Cursuri: 14 – 15 septembrie 2012

Preţ: 345 Euro + TVA

Ia legătura cu noi pentru a-ţi rezerva un loc!

Mihnea Raşcă : 0723 171 365 ;  mihnea@asebuss.ro

Data articol: septembrie 4, 2012

Newsletter-ul Portal HR

100% fără spam