Hot Now

Piaţa de muncă temporară se extinde tot mai mult pe segmentul specialiştilor

08 09 2016, Portal HR , Comenteaza, 1.136 afisari

Munca temporară este o piață în continuă creștere în România, pe măsură ce economia devine tot mai dinamică, atât companiile, cât și angajații înțelegând beneficiile multiple ale acestui tip de contract. Astfel, numărul contractelor de muncă temporară a crescut în prima jumătate a anului mai ales pe segmentul specialiştilor, potrivit Smartree, unul dintre liderii din România pe piața de externalizare a proceselor de HR.

”Contextul de piață pentru această tendință este favorabil din ambele perspective. Angajatorii au nevoie de suplimentare a personalului în perioadele de vârf, fie că vorbim de producție, vânzări, transport, dar și de substituție a unor angajați-cheie, care decid să plece în concediu de maternitate, iar potențialii angajați – de la studenți, la muncitori calificați și necalificați și din ce în ce mai mulți specialiști – au înțeles că acest tip de contract poate fi avantajos pentru ei, alegând să profite de flexibilitatea pe care o oferă”, a declarat Adrian Stanciu, CEO Smartree.

Astfel, piața de muncă temporară vizează atât recrutarea de specialişti, dar şi recrutarea de personal necalificat. În plus, piaţa de profil se află în plin proces de maturizare și dezvoltare, iar jucătorii din top 10 confirmă acest trend, cu creșteri în special pe segmentul angajaților înalt calificați – ingineri, specialiști în IT sau sectorul financiar, profesionişti în construcții.

De asemenea, potrivit reprezentantului companiei, în acest moment Smartree are cca. 1.500 de angajaţi în regim de muncă temporară, plasaţi în cadrul companiilor cliente.

Avantaje pentru ambele părți

Prin intermediul contractelor în regim de muncă temporară, companiile au acces facil la specialiști care aduc plus-valoare proiectelor punctuale, în sensul randamentului crescut, datorat tocmai acestui sistem de lucru.

”În ceea ce privește potențialii angajați, aceștia au început să acceseze joburi variate, deoarece consideră că astfel au posibilitatea de a învăța și a acumula competențe în diverse domenii, oferind în același timp flexibilitate. În plus, cei care aleg să lucreze pentru o perioadă în regim temporar dobândesc o experiență de relaționare la locul de muncă și un nivel de adaptabilitate foarte apreciate de către angajatori”, a explicat Adrian Stanciu.

Potrivit Smartree, în cazul angajaţilor în regim temporar în middle sau top management, principalele motive pentru care aleg un astfel de job sunt dorinţa de a experimenta lucrul în mai multe medii şi de a avea posibilitatea de a lucra doar în proiecte.

„Anul viitor, ca efect la majorarea indemnizației pentru creșterea copilului și la încurajarea mamelor de a rămâne în concediu doi ani, estimăm că vom asista la o creştere a cererii companiilor pe zona de muncă temporară, în special pentru angajatele din middle și top management”, a mai spus Adrian Stanciu.

Dezvoltarea pieței de muncă temporară are, de asemenea, un efect pozitiv la nivelul întregii economii, la creșterea nivelului de ocupare, la stimularea mobilității forței de muncă, la intrarea lină în câmpul muncii a absolvenților fără experiență și astfel la creșterea economică, potrivit reprezentanților Smartree.

Adauga comentariu

Cele mai noi

Asociaţia The Social Incubator lansează platforma vocaţională  www.bunincariera.ro cu scopul de a ajuta tinerii cu vârsta cuprinsă între 16-24 ani să își aleagă cariera potrivită. Bun în Carieră pune la dispoziţia tinerilor teste vocaționale, sesiuni de consiliere şi mentorat online, gratuite, pentru valorificarea potenţialului propriu şi informaţii despre paşii necesari traseului educațional și profesional, în funcție […]

Detalii

Programul FUTURE – Construiește cu pasiune susținut de compania internațională Vertiv este unul dintre inițiativele ce au reușit cu succes să se replieze în timp record și să livreze, gratuit, un program complex de #EducatieAltfel pentru 40 de studenți și 15 profesori din mediul universitar. „Adaptabilitatea a fost prima competență soft pe care am activat-o […]

Detalii

54% dintre companiile unde coachingul este o activitate curentă înregistrează niveluri înalte ale performanței, conform studiului Human Capital Institute (HCI) și International Coach Federation (ICF). Iată de ce, în această perioadă de mari schimbări determinate de pandemia de coronavirus, coachingul poate fi instrumentul capabil să sprijine organizațiile pentru a se menține profitabile. Studiul citat, realizat în ultimii 6 ani, a măsurat […]

Detalii

Revista CARIERE împreună cu EY România organizează vineri 29 mai, între orele 11:30-12:30, evenimentul onlinecu tema „Ce va fi după COVID-19? Macro-realitatea crizei din România” – ultima ediție programată din seria actuală “Bright Talks in DifficultTimes”, urmând să revenim cu un format ușor modificat în următoarea perioadă. Singura constantă a ultimelor două luni este schimbarea, iar în acest context organizațiile trebuie să […]

Detalii
Newsletter-ul Portal Hr

Rămâi conectat la ultimele tendințe în HR

Abonează-te la newsletter