Hot Now

Plafonul de sticlă – provocare europeană cu mize mari

26 03 2015, Portal HR , Comenteaza, 2.219 afisari

Egalitatea de gen la locul de muncă, la nivel mondial, va fi atinsă în 2095 – conform raportului EY pe 2015, Women. Fast forward: The time for gender parity is now. Analiza a descoperit faptul că atât bărbaţii, cât şi femeile cred că reducerea decalajului de gen ar putea să depindă, în acest moment, mai puţin de educaţie şi mai mult de modul în care bărbaţii şi femeile reușesc să conlucreze și să creeze o atmosferă de lucru care să permită dezvoltarea tuturor talentelor personale.

Tema excelenţei şi a modului în care femeile contribuie la atingerea excelenţei, atât în business, cât şi în viaţa personală a fost abordată în cadul unui eveniment-pilot organizat pentru comunitatea femeilor de afaceri din România de echipa de Asistenţă fiscală EY România. Invitatele au o carieră de succes în mari companii, precum BAT, Nestle, Allianz Tiriac Insurance, Transenergo sau Fildas.

Una din temele abordate în cadrul întâlnirii a fost “Top Companies for Executive Women”, 2015, eveniment internațional de top, organizat de The National Association for Female Executives (NAFE) din Statele Unite, care a nominalizat EY printre primele 10 companii din lume care susțin activ egalitatea de gen. NAFE aduce recunoaştere organizaţiilor care au rezultate pozitive în ceea ce priveşte avansarea femeilor pe poziţii superioare, în roluri de decizie pentru situaţia profitului sau a pierderii şi a planificării succesiunii, dar şi în ceea ce priveşte egalizarea remunerării între genuri şi integrarea vieţii profesionale cu cea personală.

Miruna Enache, Partener Asistenţă Fiscală, EY România, spune:

Atunci când vorbim de profesie şi avansare în carieră, plafonul de sticlă (glass ceiling) este un subiect la modă. Conceptul se referă, mai ales, la aparenţe şi idei preconcepute care stau în calea dezvoltării profesionale a femeilor. Noi ne-am dorit să începem o discuție deschisă pe acest subiect, prin care să informăm şi să transformăm comunitatea profesională românească. Suntem diferite prin calităţile şi sensibilitatea noastră, prin talentul şi potențialul care ne pot ajuta să transformăm lumea. Înlăturarea plafonului de sticlă care împiedică accesul femeilor la posturile de conducere este o provocare europeană cu mize mari.”

Claudia Sofianu, Senior Manager, Coordonator al specializării „Impozit pe venit şi Contribuţii sociale” adaugă:

Luna martie – recunoscută la nivel internațional ca fiind destinată celebrării Femeii – ni s-a părut cel mai potrivit moment şi pentru concretizarea inițiativei noastre. Ideea principală a întregului eveniment a fost de a recunoaște şi recompensa Femeia din spatele profesionistului. Propunându-ne să petrecem câteva ore într-o atmosferă mai puțin formală, mai relaxată, am discutat despre modalităţi de comunicare non-verbală, de motivare, auto-motivare, despre posibilitatea sau puterea de a face diferența în familie, în business, în societate.”

Acestea sunt doar câteva dintre temele pe care reprezentantele EY România le-au abordat împreună cu invitatele lor în cadrul evenimentului „Esenţa excelenţei”, care a avut loc pe 19 martie 2015. Acesta s-a adresat femeilor aflate în poziţii de conducere şi a reprezentat o ocazie de a explora inteligenţa emoţională a femeilor din business, prin prezentări, exerciţii şi un atelier de creaţie a parfumurilor.

Pentru mai multe informaţii despre eveniment, vă rugăm să accesaţi: acest link.

 

Adauga comentariu

Cele mai noi

În perioada 11 – 22 septembrie 2023, a avut loc o nouă ediție a Școlii de Vară HR Club Next Gen. Programul a avut ca scop dezvoltarea profesională și personală a celor 12 participanți, printr-o abordare practică și interactivă. Rezultatul? Formarea unei noi generații de profesioniști HR de elită, care să înțeleagă și să poată […]

Detalii

39,4% dintre participanții la cel mai recent sondaj eJobs declară că nu sunt mulțumiți de salariul lor, în timp ce 49,8% spun că este ok, dar s-ar putea și mai bine. Doar 10,7% nu au niciun motiv de nemulțumire din acest punct de vedere. Cu toate acestea, o eventuală renegociere salarială pare a fi o […]

Detalii

Şapte companii de renume din România au intrat în finala competiţiei Top WellBeing Employer, ce premiază implicarea acestora pentru a oferi o stare de bine a angajaților și a comunității în care activează. Arctic SA, BCR, KPMG, Majorel Romania, mindit.io, Phillip Morris Romania și Provident Financial Romania au trecut de semifinala primei ediții a acestei […]

Detalii

Raluca Burghelea este noul Country Managing Director al Accenture România. Raluca și-a început cariera la Accenture în anul 2007, iar în prezent este Managing Director al Accenture Operations în România, rol pe care îl va păstra. În calitate de Operations Lead, ea a jucat un rol esențial în dezvoltarea activității locale din România în 6 […]

Detalii
Newsletter-ul Portal Hr

Rămâi conectat la ultimele tendințe în HR

Abonează-te la newsletter