Hot Now

Platforma People+Work Connect realizată de Accenture conectează firmele care au nevoie de angajați cu cele nevoite să disponibilizeze

28 04 2020, Portal HR , Comenteaza, 879 afisari

O inițiativă globală inedită între angajatori, bazată pe o platforma de analiză Accenture

Pe măsură ce șomajul depășește niveluri record din cauza COVID-19, un grup de companii de top din mai multe industrii au pus bazele platformei People+Work Connect. Inițiativa globală între angajatori reunește firmele nevoite să concedieze sau să trimită în șomaj tehnic angajații cu acele firme are au nevoie urgentă de personal. Accesul la platformă este gratuit pentru angajatorii care doresc să se alăture și să participe.

Platforma People+Work Connect a fost concepută de directorii de resurse umane din companiile Accenture, Lincoln Financial Group, ServiceNow și Verizon — iar Accenture a realizat-o. Lansată în doar 14 zile lucrătoare de la idee, inițiativa atrage rapid o gamă variată de companii.

Până în prezent, printre companiile participante se numără ADM, Baxter, Blue Apron, Cargill, Frito-lay, Lincoln Financial Group, Marriott, Mondelēz International, Nordstrom, ServiceNow, Walmart și Zenefits. Alte peste 250 de companii urmează să se alăture în cursul acestei săptămâni, iar platforma va adăuga în curând și locuri de muncă din sectorul public.

Platforma business-to-business permite companiilor care sunt bine poziționate să împărtășească rapid experiența și competențele angajaților concediați, pentru a se conecta fără costuri cu alte companii de pe platformă care caută personal. Platforma este globală și interindustrială pentru a maximiza capacitatea de a trimite persoane cu competențe similare în alte sectoare în care sunt create locuri de muncă. În cele din urmă, acest lucru va scurta ciclul complex, adesea lung al șomajului. Platforma reunește informații neconfidențiale privind forța de muncă și agregate pe categorii, cum ar fi localizarea și experiența.

Directorii de resurse umane, care operează platforma People+Work Connect, s-au reunit pentru a crea o comunitate care să ajute oamenii să se întoarcă rapid la muncă în domenii cu noi oportunități.

„Prin asigurarea vizibilității în timp real a companiilor care au nevoie de oameni, platforma People+Work Connect este concepută pentru a diminua impactul economic și social al virusului și pentru a ne ajuta să lucrăm împreună în beneficiul a sute de mii de oameni”, a declarat Ellyn, Shook, Chief Leadership și director de resurse umane Accenture.

„Viața este plină de multe momente importante, iar unele sunt mai grele decât altele. Oamenii își amintesc cine se arată în aceste vremuri grele pentru a-i ajuta”, a declarat Lisa M. Buckingham, vicepreședinte executiv și Chief People and Brand Officer al Lincoln Financial Group. „Un grup mic de directori de resurse umane s-a reunit cu pasiune ca noi — și companiile pe care le reprezentăm — să fim amintiți că am tratat acest moment dur cu compasiune și simț al responsabilității, dincolo de businessul pe care îl facem în fiecare zi.”

Pat Wadors, Chief Talent Officer la ServiceNow, a declarat: „Această criză a creat pierderi masive de locuri de muncă și oamenii au nevoie de ajutor pentru găsirea unui job. Prin conectarea companiilor care angajează forță de muncă talentată și disponibilă, tehnologia acționează cu adevărat în serviciul oamenilor. Lucrând împreună, putem avea rapid un impact semnificativ asupra oamenilor care au nevoie de ajutor.”

„În timp ce actuala pandemie a fost impulsul pentru crearea People+Work Connect, ne așteptăm ca acest tip de colaborare să devină normă în viitor”, a declarat Christy Pambianchi, vicepreședinte executiv și director de resurse umane, Verizon. „Acum este momentul să construim o forță de muncă mai flexibilă — pentru prezent și viitor.”

Pentru mai multe informații accesați: https://peopleworkconnect.accenture.com/welcome

Adauga comentariu

Cele mai noi

În perioada 11 – 22 septembrie 2023, a avut loc o nouă ediție a Școlii de Vară HR Club Next Gen. Programul a avut ca scop dezvoltarea profesională și personală a celor 12 participanți, printr-o abordare practică și interactivă. Rezultatul? Formarea unei noi generații de profesioniști HR de elită, care să înțeleagă și să poată […]

Detalii

39,4% dintre participanții la cel mai recent sondaj eJobs declară că nu sunt mulțumiți de salariul lor, în timp ce 49,8% spun că este ok, dar s-ar putea și mai bine. Doar 10,7% nu au niciun motiv de nemulțumire din acest punct de vedere. Cu toate acestea, o eventuală renegociere salarială pare a fi o […]

Detalii

Şapte companii de renume din România au intrat în finala competiţiei Top WellBeing Employer, ce premiază implicarea acestora pentru a oferi o stare de bine a angajaților și a comunității în care activează. Arctic SA, BCR, KPMG, Majorel Romania, mindit.io, Phillip Morris Romania și Provident Financial Romania au trecut de semifinala primei ediții a acestei […]

Detalii

Raluca Burghelea este noul Country Managing Director al Accenture România. Raluca și-a început cariera la Accenture în anul 2007, iar în prezent este Managing Director al Accenture Operations în România, rol pe care îl va păstra. În calitate de Operations Lead, ea a jucat un rol esențial în dezvoltarea activității locale din România în 6 […]

Detalii
Newsletter-ul Portal Hr

Rămâi conectat la ultimele tendințe în HR

Abonează-te la newsletter