Secțiune susținută de

Primul loc de muncă … Cine spune că este dificil?!

Portal HR \ Actual \ Primul loc de muncă … Cine spune că este dificil?!

Primul loc de muncă este poate cel mai important job pe care îl vei avea, din perspectiva viziunii pe care ți-o oferă și standardelor pe care ți le setează. Chiar dacă îți cauți un loc de muncă pentru salariu sau pentru experiență, este important să alegi un loc care îți oferă oportunități de dezvoltare și care îți oferă sprijin și training constant. Experiența primului loc de muncă se va reflecta în CV-ul tău, în încrederea de care vei da dovadă la următorul interviu și în lejeritatea cu care vei crea relații de muncă stabile cu colegii. Și, dacă alegi bine, va fi experiența care întărește zicala „Alege un job care îți place și nu va trebui să muncești nici o zi în viața ta.”.

Noi venim în ajutorul tău și îți propunem compania ideala pentru primul loc de muncă: GENPACT. Citește interviul cu echipa lor de HR și apoi înscrie-te la evenimentul lor Open Doors pentru vorbitorii de limbi străine. Vei avea ocazia să faci cunoțtință cu ei și să le pui ce întrebări vrei tu!

BUZZ!CampGenpact este una dintre cele mai mari companii de outsourcing și soluții pentru tehnologii din lume, fiind o companie de succes și în România. Povestiți-ne în câteva cuvinte despre valorile care conduc această companie și despre rezultatele pe care le-ați avut până acum în industria națională?

Poziționarea ca unul dintre cei mai mari și activi angajatori de pe piața românească presupune multă muncă, proactivitate, dar și entuziasm și implicare. În cadrul Genpact, viitorul este scris zilnic, de către cei peste 2,200 de angajați din București și Cluj. Planurile de business sunt ambițioase și includ noi colegi și clienți, dar și proiecte inovatoare pentru piața românească.

Tipul și viziunea managementului aplicat de către Genpact sunt vizibile în creșterea permanentă și constantă a companiei în ultimii ani, dar și în numărul de oportunități de joburi. În acest moment, există un număr de peste 350 de poziții deschise la nivelul centrelor din România (București și Cluj), în domeniile financiar–contabil, achiziții, management de comenzi, suport clienți si IT.

Toate aceste detalii contribuie la poziționarea Genpact ca unul dintre liderii industriei de outsourcing, atât la nivel intern, pe piața muncii, cât și la nivel global.  Confirmarea acestui fapt vine din partea clienților care își îndreaptă atenția către această companie și cu care aleg să încheie parteneriate.

Pe data de 19 iunie 2014, Genpact a adăugat încă un element important și inovator structurii solide de training a companiei: Europe Learning Center. Acesta este un spațiu dedicat angajaților și rezultatelor pe care le-au obținut de-a lungul timpului, precum și un „cec în alb” oferit de către companie pentru viitor. Scopul centrului este acela de a învață „altfel” – angajații sunt invitați într-un spațiu modern și flexibil, unde pot face schimburi de experiență, susține sesiuni dedicate nevoilor lor, practica limbi străine, învață să facă față situațiilor stresante sau organiza sesiuni prin care să integreze noii colegi în echipa.

BUZZ!Camp: În momentul de față sunteți în căutarea de noi talente, motivate să se alăture echipei și să crească acest business într-un lider pe piață. Spuneți-ne ce înseamnă pentru un tânăr profesionist să își înceapă cariera la Genpact și descrieți-ne oportunitățile de dezvoltare pe care aceștia le pot avea în cadrul companiei?

Unul dintre cei mai buni pași spre activitatea profesională este Gateway – programul nostru de trainee. Gateway este destinat tinerilor fără experiență, iar cei peste 200 de participanți pe care i-am cunoscut până în acest moment au dat dovadă de calitățile pe care noi le căutăm la potențialii noștri colegi. Poveștile lor de succes sunt cel mai bun exemplu.

„Primul job după terminarea facultății este întotdeauna dificil. Nu știi ce se așteaptă de la tine, cum să te comporți, ești nesigur – aceste lucruri fac tranziția de pe băncile școlii, în birou cu atât mai dificilă. Programul Gateway m-a ajutat tocmai din acest punct de vedere: mi-a dat încredere în mine”. Simina

„Traininguri, aprofundarea unei limbi străine, socializare și interacțiuni cu mediul de business – aceasta este descrierea mea pentru Gateway. Mergând mai departe, pentru mine a fost o experiență frumoasă și utilă, la finalul căreia mi-am dat seama ce mi s-ar potrivi cel mai bine.” – Amalia

„Pentru mine a reprezentat mai mult decât un internship, a fost un mod prietenos de abordare a mediului de lucru corporatist și o ocazie de aprofundare a cunoștințelor necesare în Genpact. Pe lângă toate beneficiile pe care le are acest program pentru dezvoltarea unei cariere în domeniu, GATEWAY este o șansă unică de a cunoaște oameni minunați, care să te inspire.” –Cătălina

BUZZ!Camp: Ce calități apreciați cel mai mult la un candidat?

Când avem un interviu, ne dorim să discutăm cu un viitor coleg. Calitățile la care ne uităm sunt cele pe care le au și colegii noștri și pe care le încurajăm continuu: energia, curiozitatea, atitudinea pozitivă, orientarea spre creștere, depășirea limitelor și succes.

BUZZ!Camp: Din experiența voastră, care sunt cele mai des întâlnite greșeli pe care le fac candidații la interviu? Și cum pot acestea să fie evitate?

Greșelile pe care le fac tinerii la un interviu de angajare sunt de cele mai multe ori legate de lipsa experienței în situații formale. Am întâlnit candidați care nu au ales o ținută adecvată pentru un interviu sau care nu au un limbaj potrivit cu situația în care se află. Sfatul nostru pentru cei care participă la astfel de discuții este să își creeze identitatea profesională pe care doresc ca un angajator să o observe. De aici pot pleca apoi acele “tips & tricks” legate de adaptare în funcție de compania la care vor merge pentru un interviu. Având în vedere faptul că sunt la început de drum, cel mai bun sfat este acela de a avea o ținută conservatoare și un limbaj verbal și nonverbal potrivit situației.

BUZZ!Camp: Ce sfat împărtășiți tinerilor care doresc să își dezvolte o carieră de succes?

Cel mai bun sfat pe care îl putem da tinerilor este acela de a fi curioși. Atunci când avem un nivel ridicat de curiozitate, suntem mereu atenți, punem întrebări, ne interesează tot ce se întâmplă. Și, invariabil, învățăm și ne dezvoltăm. Iar aceasta este rețeta de success pentru orice tip de carieră pe care un tânăr îl caută. În plus, este important ca fiecare dintre noi să aibă un model de succes – acel mentor despre care tinerii pot să citească și să afle mai multe detalii online, pe majoritatea site-urilor care scriu despre carieră. Un mentor este o persoană cu experiență, care poate să ghideze pașii celor aflați la început de drum și să îi orienteze în direcția potrivită.

Data articol: iulie 16, 2014

Newsletter-ul Portal HR

100% fără spam