Secțiune susținută de

Progresul inteligenței artificiale: 88% dintre liderii lumii anticipează un ritm al schimbărilor fără precedent în 2024

Portal HR \ Featured \ Progresul inteligenței artificiale: 88% dintre liderii lumii anticipează un ritm al schimbărilor fără precedent în 2024
Accenture

Pe fondul progreselor inteligenței artificiale generative, tehnologia a trecut de pe locul 6 pe locul 1 în topul cauzelor de perturbare a afacerilor într-un an, conform indicatorilor cheie din studiul Accenture Pulse of Change: 2024 Index, publicat cu ocazia reuniunii anuale a Forumului Economic Mondial de la Davos.

Noul indice anual clasifică șase factori de schimbare care afectează afacerile – Tehnologie, Talente, Economie, Geopolitică, Climă și Consumatori și Social – folosind o serie de indicatori cheie, cum ar fi productivitatea muncii și cheltuielile IT. Apoi compară aceste date cu un sondaj efectuat în rândul a 3.400 de directori executivi cu privire la modul în care aceștia văd impactul fiecărui factor asupra organizațiilor lor, precum și la pregătirea acestora să reacționeze.

Analiza indicatorilor Indexului relevă faptul că perturbarea tehnologică a crescut cel mai mult în 2023, urcând pe locul 1, de pe locul 6 în 2022, fiind stimulată de progresele în inteligența artificială generativă. În cadrul sondajului, directorii executivi au clasat tehnologia ca fiind principala cauză a schimbării.

Potrivit analizei indicatorilor, Talentul – inclusiv probleme precum deficitul de competențe și lipsa de implicare a angajaților – a fost al doilea motiv care a dus la schimbarea în afaceri; însă, în cadrul sondajului, directorii executivi l-au clasat pe locul 4. Cu toate acestea, 42% dintre lideri au declarat că lipsa competențelor relevante este una dintre cele mai importante trei provocări la adresa capacității organizațiilor de a se adapta la schimbări. Aceste concluzii subliniază cât de importantă este prioritizarea strategiei privind talentele, în special în contextul nevoii de a valorifica potențialul noilor tehnologii.

Analiza indicatorului Index a constatat că, în general, pentru toți cei șase factori, ritmul schimbărilor a crescut brusc din 2019 cu 183% în ultimii patru ani și cu 33% numai în ultimul an.

Nivelul de schimbare a crescut în mod incontestabil în ultimii ani și face necesară și o schimbare structurală a modului în care funcționează companiile pentru a face față – nu mai poate fi vorba de a face pur și simplu același lucru, mai repede„, a declarat Jack Azagury, Group Chief Executive-Strategy & Consulting, Accenture.

Perturbarea tehnologică privită ca o oportunitate, cu prudență în utilizarea responsabilă

61% dintre directorii executivi se așteaptă ca ritmul de perturbare a tehnologiei să se accelereze și mai mult în 2024, iar 76% consideră că inteligența artificială generativă este mai mult o oportunitate decât o amenințare și se va dovedi mai benefică pentru creșterea veniturilor decât pentru reducerea costurilor.

Cu toate acestea, aproape jumătate (47%) spun că nu sunt pregătiți pentru ritmul accelerat al schimbărilor tehnologice, iar 72% abordează acum investițiile cu mai multă prudență din cauza preocupărilor societății cu privire la utilizarea responsabilă a inteligenței artificiale.

Metodologia de cercetare

Indicele Accenture Pulse of Change compară rezultatele obținute din două surse majore. Pentru a evalua atât ritmul, cât și natura schimbărilor, indicele calculează, prin modelarea de date bazată pe inteligență artificială, 40 de serii de date publice și brevetate care acoperă perioada 2019 – noiembrie 2023, provenite de la instituții de top precum Organizația pentru Cooperare și Dezvoltare Economică (OCDE), Fondul Monetar Internațional (FMI) sau Obiectivele de Dezvoltare Durabilă ale Națiunilor Unite (ODD). Acesta cuantifică schimbările cu care se confruntă întreprinderile și determină clasamentul primelor șase cauze ale schimbărilor prin compararea creșterilor respective din 2022 până în 2023. Această abordare identifică factorii de schimbare specifici care au avut cel mai mare impact asupra ratei globale de schimbare în 2023.

Data articol: ianuarie 24, 2024

Newsletter-ul Portal HR

100% fără spam