Hot Now

Proiect de lege: egalizarea vârstei de pensionare pentru femei și bărbați

26 06 2014, Lege Start , Comenteaza, 3.322 afisari

Comisia de muncă şi protecţie socială a Camerei Deputaţilor a avizat favorabil proiectul de lege prin care se modifică Legea nr. 263/2010 privind sistemul unitar de pensii publice, în sensul egalizării vârstei standard de pensionare la 65 ani, atât pentru bărbaţi, cât şi pentru femei, şi a stagiului complet de cotizare de 35 de ani, după ce Senatul a aprobat tacit acest proiect de lege.

Egalizarea se va realiza etapizat, cu modificarea anexei nr. 5 (din L 263/2010) privind vârsta standard de pensionare, până în luna ianuarie 2035. Ca urmare, în intervalul ianuarie 2011 – ianuarie 2015, vârsta de pensionare a femeilor va creşte de la 59 la 60 de ani şi stagiul complet de cotizare – de la 28 la 30 de ani, iar cea a bărbaţilor de la 64 la 65 de ani şi stagiul complet de cotizare de la 33 la 35 de ani.

Potrivit proiectului de lege, la finele acestei perioade se va continua creşterea graduală a vârstei de pensionare doar pentru femei de la 60 la 65 de ani, şi a stagiului complet de cotizare de la 30 la 35 de ani, până în anul 2030.

Astfel, de anul viitor, femeile ar putea ieşi la pensie la 60 de ani, întrucât creşterea vârstei de pensionare se va face treptat, până în 2035, iar femeile, respectiv bărbaţii născute/ţi în ianuarie 1971 vor putea ieşi la pensie pentru limită de vârstă în ianuarie 2035, cu un stagiu complet de cotizare de 35 de ani, respectiv un stagiu minim de 15 ani.

O altă modificare a legii pensiilor vizează creşterea stagiului minim de cotizare la 15 ani, realizat etapizat până în ianuarie 2015, în intervalul ianuarie 2011 – ianuarie 2015, stagiul minim de cotizare, atât pentru femei, cât şi pentru bărbaţi, va creşte de la 13 la 15 ani.

Iniţiatorul proiectului de lege este Guvernul României, care a fost motivat de recomandările de ţară ale Comisiei Europene, în contextul unei populaţii îmbătrânite, care afectează sustenabilitatea financiară a sistemului public de pensii, dar şi de efectele crizei financiare argumentate de proiecţiile pe termen lung şi mediu care evidenţiază creşterea cheltuielilor totale cu pensiile până în 2060.

Aflați mai multe informații despre acest proiect de lege citind tot articolul de Denisa Pătrașcu de pe Legestart.ro.

Adauga comentariu

Cele mai noi

Aproximativ 500.000 de căutări au fost făcute, de la începutul anului, pe eJobs.ro de către candidații aflați în căutarea unui loc de muncă. Numărul este în creștere față de aceeași perioadă a anului trecut, evoluție reflectată și în nivelul aplicărilor înregistrate în luna ianuarie, când a fost depășit pragul de 1 milion. Prima lună din […]

Detalii

Cătălina Dodu se alătură EY România ca Partener în cadrul departamentului de Consultanţă,începând cu luna februarie 2023. Bogdan Ion, Country Managing Partner EY România și Moldova și Chief Operating Officer pentru EY Europa Centrală și de Sud-Est și Regiunea Asiei Centrale: „În calitate de Cybersecurity Leader pentru EY South Cluster şi Tehnology Consulting Leader pentru […]

Detalii

82% dintre angajați ar renunța la locul de muncă din cauza unui manager nepotrivit FUTURE Manager – programul ce ajută tinerii și profesorii să își dezvolte competențele de lideri. FUTURE Manager este programul gratuit care se lansează în România pentru studenții și profesorii universitari care doresc să își dezvolte competențele de management și să fie […]

Detalii

Valentin Ștefan, Director General Compania Națională Poșta Română vine la cea de-a 12-aediție a evenimentului anual HR 2.0 – Ce îi motivează pe angajați în vremuri de criză,organizat de Wall-Street.ro. Publicația Wall-Street.ro te invită pe 23 februarie 2023 la „HR 2.0 – Ce îi motivează peangajați în vremuri de criză”, unde va fi invitat ca […]

Detalii
Newsletter-ul Portal Hr

Rămâi conectat la ultimele tendințe în HR

Abonează-te la newsletter