Hot Now

Respir ușurat

25 08 2011, Dragos Popescu , 2 comentarii, 11.371 afisari

Șosete Gap. Curea Gucci. Costum Armani. Pantofi…negri și lustruiți. Mai scumpi ca ai mei. Ras în cap. Oglindă. Ochelari rotunzi. Privire arogantă. Atitudine. „Să-ți explic ceva!” Întrerupe. Fumează. Nu se fumează. Da-mi convine. Acoperă parfumul. Mosc. În exces. Am alergie. Fotolii grele. Mă las pe spate. Se apleacă spre mine. „Să-ți mai spun ceva!”. Cu arătătorul. Ghiul. Unghii lăcuite. Poziție: account manager. Superior. Distant. Iau distanță.

Costum gri. XXL. Tocit. Cămașă albă. Transpirată. Leoarcă. Gâfâie. Servietă borțoasă. Mână lipicioasă. O strânge pe a mea. 3, 6, 9 secunde. Îmi trosnesc metacarpienele. Lui nu. Negru sub unghii. În fine, îmi dă drumul. Se așază. Servieta pe birou. Între noi. Cotrobăie în ea. Dosar gros, jerpelit. Referințe. Diplome. MBA. Prin corespondență. Poziție: director general. „Salariu?” Privește-n sus. Fix. „Cinci copii acasă. Nevoi mari. Euro”. Privesc în sus. Fix.

Piele neagră. De sus până jos. Fermoare nichelate. Ținte. Cizme cu bot pătrat. Blacheuri. Tac-tac. Cască de motociclist. Kaki. De tablă. Cu însemne de gauleiter SS. Agățată de antebraț. Tatuaj. Mesaj. Subliminal. Din Ardeal. Lucrat în Olanda. Warehousing. Curierat. Lalele. Botanice. Poziție: manager logistica. Stivuitoare. Motoare. Tunate. Turate. Starturi ratate. Sete de libertate. „Nu te supăra, frate!” Nu mă supăr.

Tricou din IDM. Cu inscripție. „Save water, Drink beer”. Pantaloni de costum. Culoarea oului de rață. Obor. Doua dungi pe stângul. Adidași de pânză. Hol de hotel. Novotel. Mapă de plastic bleu. Cu capsă. Click. Cad 2 pixuri și 3 foi prinse în colț cu bold. Le ridică. Mi le dă. Mă înțep în bold. Nu sunt primul. Pată de sânge uscat pe prima foaie. Sau e Finetti? Poziție: operator facturare. Imprimantă cu ace. Experiența – bold! Îmi presez degetul cu un șervețel.

Stilettos. Brățară deasupra gleznei stângi, sub dresuri lucioase. Mini. Minissim. Picior peste picior. Decolteu. Ge-ne-ros. Blond-cenușiu. Se poartă. Catarame. Minim 6. Minimissim. „Nine Inch Nails”. Exagerez cu vreo 3 inci. Privire languroasă sub mascara. Poziție: director financiar. Active și pasive. Confuzie.„On peut essayer en francais?” „Un peu, un peu” Voce suava, printre buze conturate cu maro. Fredonez în gând.

Șapcă „a la nea Nicu”. Nouă. Și-o da jos. Păr lung, slinos. Păr (d)in nas. Bocanci scâlciați. Plini de praf. E luna Mai. Cald si ploios. Sacou gros, in carouri. Mâneci prea scurte. Cu o palmă. Buzunare largi. Se scotocește. A găsit. Carte de vizită la minut. Tăiată stramb. Nu se vede ultima literă din adresa de e-mail. Deduc că este „o”. Se vede titulatura. Marketing Advisor. Nu scrie în cv. Improvizație. Proiect personal. Poziție: marketing executive. Îi place Kotler. Dar are un proiect. De fapt, două. Îi urez succes.

Coc. Prins cu clamă. Nemachiată. Tenul în 3 nuanțe. Naturale. Cercei de la bunica. Ochelari de la bunicul. Pulovăraș roz cu anchior. Bluză alb-gălbuie. Satin. Revere. Fustă din pătură. Lasă scame daca te foiești. Se foiește. Stă pe ghimpi. Se uită în jur. Nu, nu e mama. A rămas afară. Emoții. „Serviți o cafea?” „Nu, nu la ora asta”. E 15.45. Poziție: contabil. Cifre. Bilanț. „După I.A.S.?” „Dupa cum spuneți dumneavoastră”. Zâmbește strâmb. Sorb din cafea.

Camașă lălâie. Descheiată. Maieu și bretele. Blugi rupți. Turul la genunchi. Pantofi de piele intoarsă. Cu 5 degete. Fiecare. Cercel în nas. Iphone 3GS. Varianta chinezească. Lipit de palma. Cu cianacrilat. Nu  se ia decât cu tot cu epidermă. Tastează de zor. Pasiune. Electronist. Proaspăt absolvent. Așa vrea clientul. Poziție: inginer service. „Televiziune?” „Nexam”. Relaxare. Sictir. Mă scarpin la ceafă.

Taior bleumarin. Ca de stewardeză. Suedeză. Fără bonetă. Cochetă. Tunsă scurt. Nu foarte. Bine coafată. Curată. Ingrijit machiată. Mapă asortată. Zâmbet frumos. Prietenos. Voce elocventă. Poziție: decentă. E recepționera. Îmi aduce factura. Sală inchiriată. Confort asigurat. Respir ușurat.

Află mai multe despre Dragoș Popescu aici.

Comentarii (2)
  1. Raluca spune:

    Foarte bun stilul artistic, apreciez finetea detaliilor. Am hotarat sa rad.

  2. Bogdan spune:

    bestseller!

Adauga comentariu

Cele mai noi
Alina Botica / Portal HR

Alina Botica este fotografă, cu specializare în fotografia de beauty, portret și cea de boudoir, reușind să facă femeile să se simtă bine în pielea lor ca să-și poată exprima feminitatea și printr-un shooting foto profesionist. N-a fost mereu simplu și nu și-a găsit nișa de specializare dintr-o dată, ci a trecut prin mai multe […]

Detalii

În perioada 11 – 22 septembrie 2023, a avut loc o nouă ediție a Școlii de Vară HR Club Next Gen. Programul a avut ca scop dezvoltarea profesională și personală a celor 12 participanți, printr-o abordare practică și interactivă. Rezultatul? Formarea unei noi generații de profesioniști HR de elită, care să înțeleagă și să poată […]

Detalii

39,4% dintre participanții la cel mai recent sondaj eJobs declară că nu sunt mulțumiți de salariul lor, în timp ce 49,8% spun că este ok, dar s-ar putea și mai bine. Doar 10,7% nu au niciun motiv de nemulțumire din acest punct de vedere. Cu toate acestea, o eventuală renegociere salarială pare a fi o […]

Detalii

Şapte companii de renume din România au intrat în finala competiţiei Top WellBeing Employer, ce premiază implicarea acestora pentru a oferi o stare de bine a angajaților și a comunității în care activează. Arctic SA, BCR, KPMG, Majorel Romania, mindit.io, Phillip Morris Romania și Provident Financial Romania au trecut de semifinala primei ediții a acestei […]

Detalii
Newsletter-ul Portal Hr

Rămâi conectat la ultimele tendințe în HR

Abonează-te la newsletter