Secțiune susținută de

Revista presei: Cum să înţelegi topurile universitare pentru a alege şcoala potrivită

Portal HR \ Actual \ Revista presei: Cum să înţelegi topurile universitare pentru a alege şcoala potrivită

Tinerii care doresc să studieze în străinătate ar trebui să decidă cu un an sau doi înainte care este principala lor destinaţie pentru studii universitare, notează Adevărul. Din motive pragmatice, nişte instrumente foarte utile pentru a-şi alege instituţiile la care doresc să aplice sunt clasamentele universităţilor pe domenii de interes. Topurile internaţionale precum QS, Times Higher Education-World University Rankings sau topul Shanghai acoperă majoritatea domeniilor, grupate în 5 categorii: arte şi domenii umaniste, inginerie şi tehnologie, ştiinţe ale vieţii şi medicină, ştiinţe ale naturii şi ştiinţe sociale.

Pe de altă parte, Incont.ro scrie că 50.000 de tineri au întors spatele examenului de Bacalaureat anul acesta. În procente, ei reprezintă 25% din absolvenţii generaţiei 2013. Şi totuşi, ce alternativă au dacă nu vor să rămână pe banii părinţilor? Unii pot incerca să-şi găsească un drum pe baza atestatului profesional pe care îl primesc la terminarea celor 12 clase. Angajatorii le atrag atenţia că hârtia le deschide o uşă, dar nu-i ajută să răzbească în viaţă.

Recomandările zilei:

Evenimentul Zilei: Un elev ROMÂN, premiat de NASA, plănuiește să facă o mână robotică controlată prin unde cerebrale

Ziare.com: Sprijin la bătrâneţe: Cât va costa pensia privată facultativă

Mediafax: Povestea celor şase tineri români care fac jocuri pentru Facebook

România Liberă: Universitatea Babeş-Bolyai din Cluj reintroduce admiterea din toamnă. Media de la Bac nu va mai fi luată în calcul

Wall-Street.ro: Managerii, la conferinţa Wall-Street HR 2.0: Nu se mai dau salariile de altădată, trebuie sa îl redescoperim pe „mulţumesc”

Manager.ro: Cum irosesc timpul angajaţii la locul de muncă

Avocatnet.ro: Câte zile lucrătoare are luna mai?

Cariereonline.ro: Cum te asiguri că primul tău şef e grozav şi te ajută „să porneşti cu dreptul” în carieră

Data articol: iunie 13, 2013

Newsletter-ul Portal HR

100% fără spam