Secțiune susținută de

Revista presei: Românii din străinătate „aleargă“ după joburile din ţară

Portal HR \ Actual \ Revista presei: Românii din străinătate „aleargă“ după joburile din ţară

Angajaţii români care au lucrat în ultimii ani în Spania, Germania sau Arabia Saudită încep să îşi îndrepte atenţia spre piaţa muncii din România, aceştia fiind dispuşi să accepte orice post scos la concurs de companiile locale, spun angajatorii care au participat la cel mai mare târg de joburi organizat în Capitală la finele săptămânii trecute, arată Ziarul Financiar.

Pe de altă parte, Marea Britanie se teme de o eventuală invazie a românilor şi bulgarilor pe piaţa forţei de muncă din Insulă. “Numărul românilor şi bulgarilor care vor intra pe piaţa muncii din Marea Britanie după dispariţia restricţiilor (la 31 decembrie) îl va depăşi pe cel al polonezilor care au invadat insula, după 2004, avertizează un material din Daily Mail, care citează experţi britanici”, notează Adevărul.

Revenind pe piaţa internă, incont.ro scrie despre cel mai bun job al momentului. “Tinerii care visează la salarii mari încă de la primul loc de muncă ar trebui să-şi verifice cunoştintele în domeniul IT. Ca programator, poţi lua din start 1.000 -1.500 de euro, dar din păcate nu devii specialist în facultate. Cursurile nu sunt adaptate la aceasta piaţă aflată mereu în schimbare, cum se întâmplă la marile uniersităţi din Marea Britanie sau Statele Unite”, subliniază sursa citată.

Merită să citiţi astăzi:

Evenimentul Zilei: Ping-Pong cu clasa a IX-a. „Liceul de trei ani ar scoate tâmpiţi”

Businessday.ro: Salariatul român mediu primeşte 2 euro pe oră. Cu cât vând angajatorii ora de muncă efectiv lucrată?

Ziarul Financiar:  Depresia postabsolvire – ce dileme au tinerii „licenţiaţi“ care nu-şi găsesc loc pe piaţa muncii

Ziarul Financiar: Ping-pong cu managerul privat al Tarom: austriacul numit în funcţie în urmă cu 12 zile a fost respins sau s-a retras. Nimeni nu comentează

Ziarul Financiar: Topul celor mai apreciate branduri ale studenţilor

Manafu.ro: Prezenţa în social media te poate costa mai mult decât crezi

Euractiv: Presedintele BCE: Susţin intervenţia UE în bugetele naţionale/ Multe ţări nu au realizat încă faptul că şi-au pierdut de mult suveranitatea naţională

Economica.net: Restanţele românilor la bănci au crescut puternic de la începutul anului

Data articol: octombrie 29, 2012

Newsletter-ul Portal HR

100% fără spam