Secțiune susținută de

S-a lansat cartea Leadership adaptiv: de la soluții tehnice la schimbări adaptive

Portal HR \ HR Pedia \ S-a lansat cartea Leadership adaptiv: de la soluții tehnice la schimbări adaptive

Volumul Leadership adaptiv: de la soluții tehnice la schimbări adaptive de Ronald Heifetz, Alexander Grashow și Marty Linsky, publicat de Editura BMI, alături de compania MMM Consulting, s-a lansat vineri, 23 noiembrie 2012.

Așa cum indică și coperta cărții, este un manual de practică util leaderilor de business care au nevoie să producă schimbări, să facă față provocărilor și să conducă prin flexibilitate. Volumul are o abordare pragmatică și oferă idei concrete, care pot fi puse în practică și întrebări la care cititorii sunt invitați să reflecteze.

Cartea este structurată în 5 părți și 23 de capitole, în care autorii arată, concret, ce pot face leaderii pentru a-și înțelege mai bine rolul, a-și atinge obiectivele, a conduce prin curaj și a-i inspira pe ceilalți.

Am întrebat-o pe Madi Rădulescu, Managing Partner MMM Consulting, ce vor putea citi oamenii de HR în acest volum și am aflat că: Vor găsi o perspectivă foarte actuală asupra modului în care ar trebui să fie un leader ce se poate adapta la situația companiilor din ziua de azi. Pentru că flexibilitatea este o caracteristică ce nu poate lipsi din profilul, caracterul și din personalitatea niciunui lider din prezent. Și, dacă vrei să faci asta și la nivel instituțional – să creezi companii flexibile și care să poată produce valoare – cartea prezintă genul de întrebări pe care ar trebui să și le pună un leader. Nu este un volum adresat neapărat oamenilor de HR, ci oricărui leader care vrea să facă pasul către a fi flexibil și a se adapta.

Volumul Leadership adaptiv: de la soluții tehnice la schimbări adaptive de Ronald Heifetz, Alexander Grashow și Marty Linsky este tradus de Tatiana Chera și se bucură de avizarea de specialitate și postfața semnate de Dr. Ing. Marian Staș. Prezent la lansare, acesta a spus, pentru PortalHR: Cartea se adresează, pe de o parte, oamenilor din organizații, care pot învăța ce să nu facă (să nu blocheze procese, să nu le fie frică să primească feedback negativ și să își accepte posibilul statut de elefanți din încăpere – metafora prin care autorii numesc adevărurile acelea grele, inconfortabile). Pe de altă parte, este o carte utilă celor din sistemul public, mai ales pentru ceea ce înseamnă transformări de organizații din sistemul public. (…) În același timp, oamenii de HR vor găsi aici un cadru de analiză foarte puternic și foarte eficient, o lupă prin care să se uite la potențialii viitori leaderi de organizații. Volumul invită profesioniștii de HR să opereze cu un vocabular bine croit și cu instrumente foarte bune, pentru a identifica cei mai buni performeri din rândul profesioniștilor care ar putea exercita leadership. Mai precis, profesioniști care mai degrabă funcționează ca facilitatori de proces, decât ca individualități egoiste luând exercițiul de viziune în propriile mâini, a mai spus Dr. Ing. Marian Staș.

Prețul cărții este de 45 ron și poate fi achiziționată și prin www.topbook.ro.

Data articol: noiembrie 27, 2012

Jurnalist de profesie, am urmat Jurnalism și Științele Comunicării din pasiune pentru presa scrisă. Între 1999 și 2011 am lucrat în trusturile Edipresse și Ringier, în redacțiile mai multor reviste, însă mediul online a câștigat, zic eu, pariul cu presa scrisă, așa că m-am hotărât să devin freelancer. Scriu, în continuare, din pasiune, chiar dacă suportul este altul, iar această schimbare îmi lasă timp pentru ceea ce prețuiesc cel mai mult: să fiu alături de familie.

Vezi profilul Linkedin

Newsletter-ul Portal HR

100% fără spam