Secțiune susținută de

Salariat în 2018 – ce avantaje fiscale ai conform legislației

Portal HR \ HR Pedia \ Salariat în 2018 – ce avantaje fiscale ai conform legislației

Statutul de salariat îți poate oferi mai multe avantaje fiscale, în conformitate cu legislaţia în vigoare în momentul de față. Vorbim de deducerea personală pentru cei cu venituri mici (și persoane în întreținere, după caz), de deducerea abonamentelor medicale făcute în sistemul medical privat, de acordarea cadourilor de către angajator, cu ocazia diverselor sărbători, de diurne și nu numai.

Deducerile personale pentru cei cu venituri mici

Potrivit Codului fiscal, cei cu salarii mici și, eventual, și persoane în întreținere, pot obține deduceri salariale în fiecare lună, ajungând să plătească mai puțin impozit la stat. Există un prag salarial maximal până la care se poate obține o astfel de deducere și acesta este, mai nou, de 3.600 de lei.

Practic, deducerea depinde direct de cât de mare e salariul, raportat la pragul de mai sus, dar și de numărul de persoane aflate în întreținere. Salariaţii care au un venit brut mai mic sau egal cu 1.950 de lei şi nu au persoane în întreţinere declarate angajatorului beneficiază de o deducere personală de 510 lei, de pildă. Iar suma tot crește, ajungând la 1.310 lei, pentru salariații care au patru sau mai multe persoane în întreținere.

Pentru a vedea care sunt deducerile la salariile cuprinse între 1.951 și 3.600 lei și alte chestiuni ce trebuie luate în considerare, precum și care e modul de obținere a acestei deduceri, puteți consulta acest material.

Cum să acoperiți o parte din costurile unui abonament medical privat

Românii sunt încurajați să-și facă abonamente de sănătate la clinicile private încă de la începutul anului trecut, când s-a introdus o deducere pentru aceste abonamente în limita a 400 de euro pe an, prin OUG nr. 3/2017. Aici nu vorbim însă de abonamentele medicale pe care le face un angajator salariatului său.

Citește tot articolul pe Avocatnet: Salariat în 2018: Câte dintre aceste avantaje fiscale îți acordă angajatorul tău?

Data articol: ianuarie 15, 2018

Newsletter-ul Portal HR

100% fără spam