Hot Now

Salariata nu poate fi concediată după ce anunță angajatorul că este gravidă

16 03 2015, Avocatnet , Comenteaza, 2.162 afisari

Angajatorilor le este interzis prin lege să concedieze salariatele gravide, după ce sunt informați în scris în acest sens. Totuși, pentru a beneficia de protecție la locul de muncă, angajatele au de urmat o întreagă procedură.

Salariata care anunță angajatorul despre starea ei de graviditate nu poate fi concediată din motive care au o legatură directă cu acest aspect, stabilește Ordonanța de urgență a Guvernului nr. 96/2003 privind protecția maternității la locurile de muncă.

Astfel, pentru a beneficia de protecție la locul de muncă, salariata trebuie mai întăi să se ducă la medicul de familie pentru a obține un document care să ateste că este însărcinată. „Salariata gravidă efectuează consultații prenatale la medicul de familie și, după caz, la medicul specialist, în vederea atestării stării sale fiziologice de graviditate”, este menționat în normele pentru aplicarea OUG nr. 96/2003.

În această situație, medicul de familie și/sau medicul specialist confirmă faptul că angajata este însărcinată prin completarea Carnetului gravidei și a Anexei pentru supravegherea medicală a gravidei și lăuzei. De asemenea, pentru dovedirea stării de graviditate poate fi folosită și o adeverință medicală-tip.

„În cazul salariatei gravide, documentul medical trebuie să conțină data prezumtivă a nașterii, precum și recomandări privind capacitatea de muncă a acesteia pe timp de zi sau, dacă este cazul, pe timp de noapte, precum și în condiții de muncă (…) insalubre sau greu de suportat”, prevăd normele.

Citiți tot articol de Alexandru Boiciuc, Salariata nu poate fi concediata dupa ce anunta angajatorul ca este gravida. Ce conditii trebuie respectate, pe Avocatnet.

Adauga comentariu

Cele mai noi

Asociaţia The Social Incubator lansează platforma vocaţională  www.bunincariera.ro cu scopul de a ajuta tinerii cu vârsta cuprinsă între 16-24 ani să își aleagă cariera potrivită. Bun în Carieră pune la dispoziţia tinerilor teste vocaționale, sesiuni de consiliere şi mentorat online, gratuite, pentru valorificarea potenţialului propriu şi informaţii despre paşii necesari traseului educațional și profesional, în funcție […]

Detalii

Programul FUTURE – Construiește cu pasiune susținut de compania internațională Vertiv este unul dintre inițiativele ce au reușit cu succes să se replieze în timp record și să livreze, gratuit, un program complex de #EducatieAltfel pentru 40 de studenți și 15 profesori din mediul universitar. „Adaptabilitatea a fost prima competență soft pe care am activat-o […]

Detalii

54% dintre companiile unde coachingul este o activitate curentă înregistrează niveluri înalte ale performanței, conform studiului Human Capital Institute (HCI) și International Coach Federation (ICF). Iată de ce, în această perioadă de mari schimbări determinate de pandemia de coronavirus, coachingul poate fi instrumentul capabil să sprijine organizațiile pentru a se menține profitabile. Studiul citat, realizat în ultimii 6 ani, a măsurat […]

Detalii

Revista CARIERE împreună cu EY România organizează vineri 29 mai, între orele 11:30-12:30, evenimentul onlinecu tema „Ce va fi după COVID-19? Macro-realitatea crizei din România” – ultima ediție programată din seria actuală “Bright Talks in DifficultTimes”, urmând să revenim cu un format ușor modificat în următoarea perioadă. Singura constantă a ultimelor două luni este schimbarea, iar în acest context organizațiile trebuie să […]

Detalii
Newsletter-ul Portal Hr

Rămâi conectat la ultimele tendințe în HR

Abonează-te la newsletter