Secțiune susținută de

Salariații vor avea liber pe 1 iunie

Portal HR \ HR Pedia \ Salariații vor avea liber pe 1 iunie

Prima și a doua zi de Rusalii sunt, potrivit legislației muncii, zile de sărbătoare legală în care nu se lucrează. În acest an, prima și a doua zi de Rusalii pică pe 31 mai și 1 iunie, așa cum este stabilit în calendarul ortodox.

În prezent, salariații se pot bucura anual de un număr de 12 zile de sărbătoare legală în care nu se lucrează, conform Codului muncii. Două dintre acestea sunt prima și a doua zi de Rusalii.

Potrivit calendarului ortodox, românii sărbătoresc Rusaliile în 2015 în zilele de 31 mai (duminică) și 1 iunie (luni). Prin urmare, salariații care au un program de lucru obișnuit, de luni până vineri, se vor bucura cu această ocazie de un weekend prelungit.

Următoarea sărbătoare legală în care nu se lucrează este 15 august (Adormirea Maicii Domnului), însă, în 2015, această zi pică sâmbăta. Astfel, angajații cu program de muncă normal vor beneficia iar de o zi liberă abia pe 30 noiembrie (luni), cu ocazia Sfântului Andrei.

În afară de acestea, până la sfârșitul anului, încă două zile de sărbătoare legală vor mai pica în timpul săptămânii: Ziua Națională a României (marți, 1 decembrie) și prima zi de Crăciun (vineri, 25 decembrie).

În total, 2015 aduce salariaților doar opt libere legale în timpul săptămânii. La fel s-a întâmplat și în 2012 și 2013, în timp ce anul trecut au fost nouă.

În altă ordine de idei, angajații de alte confesiuni – în afara de cele creștine – beneficiază de două zile libere pentru fiecare dintre cele trei sărbători religioase anuale, declarate astfel de cultele religioase legale.

Zilele libere sunt acordate de către angajatori, iar cei care își cheamă salariații la munca în zilele de sărbători legale riscă să fie amendați cu sume cuprinse între 5.000 și 10.000 de lei.

Important! Angajatorul nu poate include în durata anuală a concediului de odihnă sărbătorile legale în care nu se lucrează sau zilele libere plătite stabilite prin contractul colectiv de muncă aplicabil.

Notă: Recent, Parlamentul a adoptat o lege prin care ziua de 10 mai va fi declarata zi de sărbătoare națională. De reținut este că salariații nu vor avea liber în această zi. Mai multe informații găsiți aici.

Articol de Alexandru Boiciuc, preluat de pe Avocatnet.ro.

Data articol: mai 18, 2015

Newsletter-ul Portal HR

100% fără spam