Hot Now

Săptămâna viitoare începe HR Summit Iași

27 09 2017, Portal HR , Comenteaza, 981 afisari

HR Summit este despre oameni. Este despre oameni care muncesc cu scopul de a-și pune în practică roadele pasiunii lor profesionale, iar prin devotament față de ceea ce fac, dar și față de cei pentru care fac, devin super eroi.

Cu doar o săptămână până la conferință, HR Summit este pregătit pentru a oferi comunității sale conținut de primă calitate și workshopuri interactive cu și despre bune practici.

Employee engagement – element esențial în bunul mers al managementului resurselor umane

Mediul de business în care organizațiile își desfășoară activitatea este complex, competitiv și extrem de volatil (VUCA). Astfel, ofertele de angajare existente pe piață sunt din ce în ce mai numeroase și sunt pe cât de diverse, pe atât de creative și atractive. Cum procedăm pentru a reține performerii de top în companie?

Despre employee engagement adaptat la un mediu de tip VUCA ne vorbește Alexandra Pegg, keynote speaker al Conferinței HR Summit și Lead Engagement Cosultant, Tap’d Solutions Ltd [UK]. În plus, Ileana Alexandru, HR Director Mega Image, prezintă la HR Summit Iași un studiul de caz realizat intern despre metode de creștere a angajamentului angajaților.

Impactul mobilității globale asupra obligațiilor fiscale în cazul detașărilor

Sectorul mobilității globale are un impact din ce în ce mai pregnant asupra legislației fiscale naționale și internaționale, iar acest lucru se observă și în ultimele schimbări ale Codului de procedură fiscală – introducerea sancțiunilor contravenționale pentru nedepunerea dosarelor fiscale privind rezidența fiscală la plecarea/sosirea din/în România pentru o perioada de peste 183 de zile.

Astfel, este oportun să discutăm despre obligațiile de natură fiscală ale romanilor detașați care părăsesc România, deoarece, de obicei, companiile care detașează români în străinatăte se concentrează doar pe informările menționate în legislația muncii și nu își informează angajații despre obligațiile fiscale din România sau din țara gazdă.

Despre provocările și abordările mobilității forței de muncă și a detașărilor internaționale, discută la HR Summit Summit Iași Elena Antoneac, Manager Operațiuni, GMS-T Nestlers Group.

Adauga comentariu

Cele mai noi

Studiul indică modificări semnificative ale riscurilor și priorităților. Talentul este perceput ca fiind unul dintre cele mai mari riscuri de către liderii unora dintre cele mai mari companii din lume. Majoritatea liderilor se concentrează pe asimilarea avantajelor de mediu obținute în perioada de carantină. Doar o treime dintre liderii intervievați privesc cu optimism perspectivele de […]

Detalii

Dacă până acum, în lunile de vară, piața muncii traversa o perioadă de stagnare în ceea ce privește locurile de muncă disponibile și interesul candidaților pentru acestea, putem spune că în vara anului 2020 lucrurile au stat cu totul altfel. Lunile iunie-august au fost marcate de o cerere mare din partea candidaților, care au fost […]

Detalii

Pe 1 octombrie 2020 Erudio dă start celui mai nou program al său de leadership, Etikon – Încredere și Cooperare. Etikon se adresează liderilor, antreprenorilor, managerilor, echipelor de conducere și echipelor care lucrează în proiecte comune. Premisa de la care s-a pornit este că, în perioada pe care o traversăm, liderii sunt cei care au […]

Detalii

Legislația apărută anul acesta dă posibilitatea părinților, în cazul închiderii temporare a școlilor, grădinițelor sau creșelor, să primească zile libere plătite pentru supravegherea copiilor. Autoritățile au venit cu două acte normative, o lege și o ordonanță, fiecare dintre ele stabilind acordarea de zile libere părinților în situația închiderii unităților de învățământ din cauze diferite. De […]

Detalii
Newsletter-ul Portal Hr

Rămâi conectat la ultimele tendințe în HR

Abonează-te la newsletter