Secțiune susținută de

Schimbările crizei?

Portal HR \ Actual \ Schimbările crizei?

La multe din evenimentele la care am participat anul acesta s-a discutat ce facem ca să ne fie bine în perioada asta. Cum putem pune problema diferit și schimba perspectiva celor din jurul nostru, și a noastră, ca să ieșim din criză. Sau măcar să-i supraviețuim, ca business.

Ar fi simplu dacă am depista pastila potrivită pentru a trece criza, am plăti cât este necesar pentru ea și totul s-ar rezolva. Din fericire, lucrurile nu stau asa. “Din fericire” pentru că este ocazia noastră de a ne pune niște întrebări pe care poate le-am fi evitat dacă n-am fi fost forțați să o facem.

Sunt întrebări legate de stilul de management, de mesajele pe care le transmitem, de încrederea pe care am insuflat-o sau nu celor din jurul nostru. Și, nu în ultimul rând, este vorba în primul rând despre încrederea în noi, că vom putea reuși, chiar dacă nimic din jur nu poate confirma ferm asta.

Acum câțiva ani se anticipau mișcări masive în rândul celor 20% care aduc 80% din venituri. America a ajuns să vadă deja aceste mișcări întâmplându-se, ceea ce ar putea însemna că lucrurile încep să se schimbe. Însă, pe de altă parte, asta mă duce cu gândul la faptul că nu ne facem sanie vara, deși înțelegem că ar putea fi necesar.

Acțiunile care să confirme că vedem oamenii din spatele rolurilor din organizații, că ne pasă de cei care ne-ar putea ajuta să trecem peste această perioadă, că avem încredere în ei că vor face tot posibilul să ne fie tuturor bine, par să aibă încă timp să fie făcute. Putem porni de la premisa că toți angajații cu care lucrăm sunt niște “hoți“, pregătiți să ne găsească cu garda puțin jos și să caute variante să ne păcălească, sau să avem încredere că deschiderea și girul de încredere venit de la noi vor fi rasplătite peste așteptări.

Oricum vedem lucrurile, vom avea dreptate. Profeția se auto-împlinește. Dar diferența între a-l vedea pe fiecare din jur ca pe un “potențial hoț” sau un “potențial sprijin” ar putea face diferența între cei care vor ieși învingători din criză și învinși.

Data articol: noiembrie 6, 2013

Newsletter-ul Portal HR

100% fără spam