Hot Now

Se caută: cele mai valoroase proiecte HR din 2014. Se oferă: premii de excelență

20 01 2015, Portal HR , Un comentariu, 2.870 afisari

Pentru al şaptelea an, comunitatea de HR din România recunoaşte şi premiază excelenţa în resurse umane şi managementul oamenilor în cadrul Galei Premiilor de Excelenţă HR Club, unul dintre cele mai prestigioase evenimente de resurse umane ale anului.

Gala îşi propune să recunoască profesionalismul în resurse umane prin acordarea celor mai înalte distincţii în domeniu. Astfel, pe 25 martie 2015, la Gala Premiilor de Excelenţă HR Club vor fi acordate premii pentru şapte secţiuni, iar evenimentul va găzdui, ca în fiecare an, Directori de Resurse Umane, Directori Generali şi lideri de business din cadrul celor mai importante companii din România.

Anul acesta, în urma feedback-ului primit de la membrii HR Club, structura premiilor a fost modificată pentru a echilibra categoriile şi pentru a se asigura încadrarea corectă a proiectelor. Astfel, deşi a fost micşorat numărul de secţiuni din categoria de proiecte de resurse umane, în cadrul fiecărei secţiuni vor fi acordate până la 3 premii, iar o companie poate înscrie maximum 2 proiecte în fiecare dintre cele 4 secţiuni. Aşadar, categoriile deschise competiţiei la Gala HR Club din 2015 sunt:

  1. Management General cu 3 secţiuni:
  • Managerul de linie al anului
  • Echipa CEO – HR a anului (companii cu mai puţin de 499 de angajaţi)
  • Echipa CEO – HR a anului (companii cu peste 500 de angajaţi)
  1. Proiecte de Resurse Umane cu 4 secţiuni:
  • Recrutare şi Selecţie(include proiecte de recrutare, internship, induction etc.)
  • Managementul Performanţei şi Recompensării(include proiecte de evaluare a performanţelor, payroll, salarizare, gradare a posturilor etc.)
  • Formare şi Dezvoltare(include proiecte de training, coaching, mentoring, planuri de carieră, talent management, succession planning etc.)
  • Strategie de Resurse Umane(include proiecte de HR – partener strategic, employer branding, engagement, design organizaţional, schimbare culturală, dialog social etc.)

Proiectele înscrise în competiţie trec prin 3 etape de jurizare. În prima etapă, echipa HR Club parcurge aplicaţiile în vederea eliminării din competiţie a acelora care nu întrunesc criteriile eliminatorii. În a doua etapă, proiectele sunt analizate de către un juriu de specialişti (format din membri seniori ai HR Club, specialişti de renume), iar în cea de-a treia etapă, juriul este format din reprezentanţi ai mediului de afaceri, manageri generali şi antreprenori care nu vor avea proiecte înscrise în competiţie.

Termenul limită de transmitere a aplicaţiilor este 30 ianuarie 2015. Mai multe detalii despre procesul de aplicare şi jurizare sunt disponibile în Ghidul Aplicantului.

La fiecare ediţie, după desemnarea celor mai valoroase proiecte de resurse umane ale anului în cadrul Galei Premiilor de Excelenţă HR Club, este editat Manualul de Bune Practici în Managementul Resurselor Umane, un volum ce conţine detalierea celor mai apreciate proiecte de către juriul Galei. Cea mai recentă ediţie a Manualului cuprinde peste 30 de studii de caz, proiecte înscrise în competiţie la Gala Premiilor de Excelenţă din anul 2014.

Câştigătorii ediţiei 2014 a Galei la secţiunile din cadrul categoriei “Proiecte de Resurse Umane” au fost companiile Banca Comercială Română, Banca Naţională a României, Coca-Cola HBC Romania, GDF SUEZ Energy Romania, Renault Romania, Tenaris Silcotub, Tuborg, Unicredit Leasing Corporation, Zentiva – Divizia Industrială. La secţiunile categoriei “Management General”, au câştigat Dana Demetrian (Director Executiv al Direcţiei Reţea Retail, Banca Comercială Română), Margareta Tănase şi Angela Daniela Posdărăscu (Zentiva), Khaled El-Solh şi Carmen Iancu (Caroli Foods Group).

Dacă doriţi să vă aflaţi printre premianţii Galei Premiilor de Excelenţă în Resurse Umane HR Club 2015, găsiţi detalii cu privire la aplicare pe microwebsite-ul evenimentului.

Comentarii (1)
  1. […] Resurselor Umane. Din simplul (dar de fapt chiar complexul motiv :D), că este organizată de simpatica Mădălina Uceanu. And Co. Găsiţi acolo informaţii despre ce şi cum, eu doar am ţinut să salut iniţiativa. Atât […]

Adauga comentariu

Cele mai noi

Asociaţia The Social Incubator lansează platforma vocaţională  www.bunincariera.ro cu scopul de a ajuta tinerii cu vârsta cuprinsă între 16-24 ani să își aleagă cariera potrivită. Bun în Carieră pune la dispoziţia tinerilor teste vocaționale, sesiuni de consiliere şi mentorat online, gratuite, pentru valorificarea potenţialului propriu şi informaţii despre paşii necesari traseului educațional și profesional, în funcție […]

Detalii

Programul FUTURE – Construiește cu pasiune susținut de compania internațională Vertiv este unul dintre inițiativele ce au reușit cu succes să se replieze în timp record și să livreze, gratuit, un program complex de #EducatieAltfel pentru 40 de studenți și 15 profesori din mediul universitar. „Adaptabilitatea a fost prima competență soft pe care am activat-o […]

Detalii

54% dintre companiile unde coachingul este o activitate curentă înregistrează niveluri înalte ale performanței, conform studiului Human Capital Institute (HCI) și International Coach Federation (ICF). Iată de ce, în această perioadă de mari schimbări determinate de pandemia de coronavirus, coachingul poate fi instrumentul capabil să sprijine organizațiile pentru a se menține profitabile. Studiul citat, realizat în ultimii 6 ani, a măsurat […]

Detalii

Revista CARIERE împreună cu EY România organizează vineri 29 mai, între orele 11:30-12:30, evenimentul onlinecu tema „Ce va fi după COVID-19? Macro-realitatea crizei din România” – ultima ediție programată din seria actuală “Bright Talks in DifficultTimes”, urmând să revenim cu un format ușor modificat în următoarea perioadă. Singura constantă a ultimelor două luni este schimbarea, iar în acest context organizațiile trebuie să […]

Detalii
Newsletter-ul Portal Hr

Rămâi conectat la ultimele tendințe în HR

Abonează-te la newsletter