Secțiune susținută de

Se caută tineri care fac lucrurile să se întâmple

Portal HR \ Actual \ Se caută tineri care fac lucrurile să se întâmple

Au început înscrierile pentru următorul an de învăţare (iunie 2014 – iunie 2015) și se caută viitori studenți pentru Universitatea Alternativă. Adică tineri care fie sunt la final de liceu, fie studenți în București, voluntari în organizaţii studenţeşti sau de tineret, fie deja angajați sau au gânduri antreprenoriale. Se caută tineri care vor să se provoace mai mult și să facă lucruri să se întâmple: proiecte reuşite în organizaţiile lor, idei de business, proiecte cu impact social – toate într-un mediu divers și creativ.

Cei de la Universitatea Alternativă au construit un spațiu în care pot experimenta tinerii care, chiar dacă sunt la început de drum, știu cam ce parcurs își doresc, sunt conștienți de plusurile și minusurile lor și își pot ajusta traseul din mers. Pentru cei care, indiferent cât de jucăuș sau nerealist e planul lor, se gândesc activ la asta și au început să facă lucruri pentru a-și atinge idealurile. Îi caută pe tinerii care, indiferent de competențe, pasiuni și experiență, vor să își construiască viața care să-i încânte şi fac lucrurile să se mişte în acea direcţie.

Dacă vrei să afli mai multe despre experienţa de student alternativ, pe 1, 3, 4 aprilie (la 18:30) şi pe 5 aprilie (de la 11:00 şi de la 16:00) au loc prezentări ale Universității Alternative, în sediul CROS Learning House.

Dar iată, pe scurt, cu ce “se mănâncă” viaţa unui student la UA.

Experienţa din Universitatea Alternativă, în 7 puncte:

1. O experienţă de învăţare intensă şi personalizată. Vei avea un program de învăţare care îţi vine mănuşă, pentru că îl vei construi chiar tu – vei putea accesa (şi alege din) 15 tipuri de experiențe de învățare, care se întind în peste 100 de evenimente într-un an. Mentoratul, coachingul, trainingurile, cursurile, CAMP-ul şi alte experienţe sunt valoroase în sine, dar vor fi şi mai valoroase prin sinergia dintre ele, fiind legate într-un program de un an sau mai mult. Vei experimenta ce înseamnă să-ţi conduci tu singur învăţarea şi investind în tine sistematic timp de un an, vei fi uimit de cât ai crescut şi câte lucruri bune vin la pachet cu asta. “Experienţele de învăţare ţi le construieşti singur şi e de ajuns să crezi în ele şi să ţi le doreşti, pentru că ele se întâmplă.”, spune Ruxandra Rânja. Poţi citi povestea ei la UA aici.

2. O comunitate unită. Vei face parte dintr-o comunitate de oameni ca tine, cu valori și principii asemănătoare. Vei fi încântat(ă) să-i descoperi şi vei avea ocazia să legi relaţii puternice care te vor face mai bun(ă), îţi vor face viaţa mai bogată şi îţi vor deschide mai multe uşi.

3. Reţea selectă şi oportunităţi diverse. Comunităţile CROS sunt şi un loc foarte bun de networking şi acces la oportunităţi. Probabil că printre cele mai bune la care poţi avea acces acum. Ne aşteptăm ca la sfârşitul anului să ai în agendă cel puţin 100 de oameni noi pe care i-ai cunoscut în comunităţile CROS, cu care ai stat de vorbă şi care te cunosc la rândul lor. Probabil că vei ajunge în câteva locuri în care n-ai fi ajuns altfel (conferinţe, evenimente, întâlniri, proiecte etc.).â

4. Conectarea cu viața reală. Dincolo de a face parte dintr-o reţea bogată și interesantă, ne dorim ca la sfârșit să ai rezultate concrete, de care să fii mândru și care să te aducă mai aproape de visul tău de a fi un profesionist adevărat, un viitor antreprenor sau un agent al schimbării veritabil, care construiește o lume mai bună. În Universitatea Alternativă vei avea șansa de a lucra la proiecte ale companiilor partenere, vei găsi sprijin în construirea ideii tale de afacere, aşa cum au făcut Luiza cu illu şi Andra cu Skeptic Dog Animation), vei putea accesa internshipuri sau joburi în cadrul unora dintre organizațiile partenere.  Vei învăța alături de oameni (mentori, oameni din companii, specialiști, antreprenori) care sunt deja acolo unde vrei tu să ajungi și care te vor îndruma în traseul tău profesional. Câteva exemple ar fi: Cosmin Alexandru – Wanted Transformation, Cristian Lupșa – Decât o Revistă, Oana Țoiu – Partner CEE, Business Models Inc; Delia Sofonea – HR Business Partner Vodafone România, Mihai Zânt – Training and Recruitment Manager Apa Nova, Veolia).

5. Inspiraţie şi resurse. Universitatea Alternativă este un mediu care te va alimenta cu inspirație şi îţi va da energie să fii mai bun şi mai puternic. Vei avea acces la multe resurse (Learning House, Media Lab, o imprimantă 3D, o bibliotecă etc.) şi în acelaşi timp vei avea libertatea de a fi creativ şi de a le folosi cum şi când ai nevoie.

6. Revoluţia în educaţie. Vei participa la crearea primei Universităţi Alternative din România – un proiect prin care putem inspira împreună societatea românească să creadă că putem transforma educaţia şi apoi societatea.

7. Cinci domenii profesionale în care te poţi dezvolta. În momentul de față avem 5 arii tematice / facultăți alternative: New Media School – comunicare și new media, HRemotion – resurse umane, Syncer School – leadership și dezvoltare organizațională, Educație și Vânzări.

Pentru mai multe detalii te invităm să răsfoieşti site-ul nostru, să vii la o prezentare sau să ne contactezi.

Dacă eşti interesat să devii student la Universitatea Alternativă, intră pe pagina de înscrieri de pe site și completează formularul de aplicație până pe 8 aprilie.

Data articol: aprilie 2, 2014

Newsletter-ul Portal HR

100% fără spam