Hot Now

Secretul succesului angajaților din companiile multinaționale

15 06 2016, Adrian Calin , Comenteaza, 3.141 afisari

O statistică efectuată de una din companiile de telefonie mobilă a scos la iveală faptul că întotdeauna primii 10 cei mai activi studenți la cursurile online au obținut, în maxim un an, un job mai bun. Astfel, cei care utilizează cursurile online au șanse mai mari să evolueze în carieră. Același lucru a fost observat și în băncile din top 10 care utilizează e-learning ca metodă de training și dezvoltare a angajaților.

În același context, specialiștii în managementul carierei spun că cele mai utile cunoștințe pentru performanța într-un job sunt cele de utilizare a calculatorului (Excel –  în mod special) și limba engleză. Este de remarcat faptul că aceste cunoștințe sunt și cel mai greu de dobândit pentru că accesul la resursele în clasă este dificil și costisitor iar în cazul cursurilor de Office nu se justifică predarea în clasă în situația în care cursurilor online oferă simulări mult mai bune.

În România, cei mai avantajați din punct de vedere al training-ului sunt angajații din București; lor li se asigură, de către companiile în care lucrează, acces la resurse de dezvoltare de diverse tipuri, de la cele extrem de cerute cum sunt cele de Office și limbi străine la cele cunoscute sub numele de soft skills, cum ar fi cursurie de comunicare, negociere, inteligență emoțională, managementul timpului, etc.

Companiile multinaționale prezente pe plan local au cele mai multe programe de training și oferă acces la foarte multe resurse de învățare, în special online. De exemplu, toate companiile multinaționale din industria de telefonie mobilă din România au acces la cursurile SkillSoft direct de la companiile mamă. Varianta în limba română a acestor cursuri este disponibilă și pe Docento.ro.

De asemenea, băncile sunt cele mai mari consumatoare de cursuri online. În România, toate băncile din top 10 se bazează pe e-learning. Toate acestea se întâmplă pentru că, în acest fel, se pot pregăti foarte mulți angajați simultan iar costurile sunt mici. Cele mai multe bănci folosesc cursurile SkillSoft, peste 12.000 de oameni au acces la cursurile disponibile pe Docento.ro.

Unul din motivele pentru care e-learning-ul a câștigat teren în ultima vreme este faptul că studiile au relevat că informațiile sunt dobândite mai ușor în sistem online. Cea mai mare provocare o reprezintă crearea obiceiului de a accesa cursurile online. De cele mai multe ori utilizatorii invocă lipsa timpului atunci când sunt întrebați care este cea mai mare problemă pe care o au atunci când trebuie să învețe ceva. Dar în mod evident există o corelație între cursanții cei mai activi și modul în care aceștia reușesc să fie mai eficienți la locul de muncă. În plus, rapoartele pe care managerii le primesc din sistemul de monitorizare sunt utilizate și în procesul de recrutare și management al talentelor.

Pentru nivelul de intrare în organizație, e-learning-ul este din nou miza câștigătoare: studenții care s-au angajat mai ușor au fost cei care au făcut dovada că au participat la cursuri de pregătire suplimentare.

Utilizarea cursurilor online se dovedește a fi cea mai facilă modalitate prentu a crește nivelul cunoștințelor și a dovedi că cel care le parcurge este un candidat potrivit pentru un job mai bun.

Acum, cele mai bune cursuri de soft skills din lume sunt disponibile și în limba română:

Iar pentru limba engleză sunt disponibile cursuri online pentru nivel de începători, nivel intermediar și nivel avansat.

Cursurile de Office 2010 sunt, de asemenea, disponibile pentru nivel de începători și avansați.

Tu ce cursuri vrei să faci?

Save

Save

Save

Adauga comentariu

Cele mai noi

Şapte companii de renume din România au intrat în finala competiţiei Top WellBeing Employer, ce premiază implicarea acestora pentru a oferi o stare de bine a angajaților și a comunității în care activează. Arctic SA, BCR, KPMG, Majorel Romania, mindit.io, Phillip Morris Romania și Provident Financial Romania au trecut de semifinala primei ediții a acestei […]

Detalii

Raluca Burghelea este noul Country Managing Director al Accenture România. Raluca și-a început cariera la Accenture în anul 2007, iar în prezent este Managing Director al Accenture Operations în România, rol pe care îl va păstra. În calitate de Operations Lead, ea a jucat un rol esențial în dezvoltarea activității locale din România în 6 […]

Detalii

Pe 30 septembrie și 1 octombrie, la Sala Palatului din București, va avea loc IUF – The International University Fair, cel mai important eveniment educațional din Sud-Estul Europei. Reprezentanții universităților din 12 țări vor prezenta elevilor de liceu și studenților programele de licență, masterat și facilitățile la care pot avea acces (burse, surse de finanţare, […]

Detalii

Zona micilor întreprinzători din România este, în mod tradițional, una extrem de dinamică, zeci de mii de SRL-uri fiind înființate în fiecare an. De la începutul anului și până în prezent peste 56.000 de SRL-uri noi au fost înregistrate, potrivit datelor publicate de Oficiul Național al Registrului Comerțului (ONRC), în timp ce procentul firmelor nou […]

Detalii
Newsletter-ul Portal Hr

Rămâi conectat la ultimele tendințe în HR

Abonează-te la newsletter