Hot Now

Secretul unei motivaţii eficiente? Alegerea carierei potrivite

10 06 2013, Career Advisor , Comenteaza, 4.808 afisari

Am mai vorbit pe PortalHR despre problema motivaţiei, aducând în discuţie teoria lui Dan Pink despre modul în care oamenii şi organizaţiile ar trebui să se raporteze la noţiunea de muncă , dar şi alte resurse inspiraţionale despre ceea ce ne motivează cu adevărat să muncim.

La întrebări precum: “Ce factori îți alimentează motivația?” sau „În ce condiţii poţi fi eficient?”, vom primi negreșit răspunsuri diferite, pentru că fiecare angajat are o viziune diferită asupra motivației, prin prisma experiențelor sale de viață și profesionale. Ceea ce este, însă, mai puțin evident este faptul că și cariera/drumul profesional ales poate să contribuie la creșterea sau scăderea motivației.

Materialul audio (interviul) de pe HBR pe care vi-l recomandăm astăzi prezintă punctul de vedere a doi profesori: Heidi Grant Halvorson și E. Tory Higgings, de la Centrul Știința Motivației din Columbia și autori ai cărții Focus: Use Different Ways of Seeing the World to Power Success and Influence.

La baza acestei cărți stă conceptul de concentrare motivațională care se referă la ideea de focus pe anticipare (prevenire) sau pe promovare (avansare); mai exact, la faptul că motivația este în principal despre sentimentul de plăcere dat de muncă și evitarea neplăcerilor (durerii). Iar aceste două abordări pot fi privite din perspectiva promovării și a anticipării.

Atunci când vorbim despre plăcere și durere prin prisma promovării, avem în vedere bucuria pe care ne-o aduc progresele făcute în munca depusă, plăcerea de a promova, de a realiza sau câștiga diferite lucruri. În ceea ce privește durerea/neplăcerea, aceasta intervine în momentul în care eșuăm să avansăm sau să avem anumite beneficii, deci în lipsa unui progres cuantificabil.

De cealaltă parte, perspectiva anticipării (prevenirii) se referă la ideea de siguranță și protecție, la menținerea unei stări satisfăcătoare, a status quo-ului care ne garantează că totul este bine. Astfel, plăcerea este menținută în zona noastră de confort, în vreme ce durerea este generată de momentele când facem greșeli ce ne scot din această stare de siguranță.

Cu siguranță, fiecare persoană se confruntă, într-o anumită măsură, cu ambele situații, însă autorii au arătat că există în fiecare un focus dominant atunci când vine vorba de munca noastră și de cariera/traseul profesional pe care o/îl avem în vedere.

Dacă ne concentrăm pe promovare, atunci punctele forte ale acesteia sunt creativitatea, inovația, capacitatea de a identifica și a obține anumite oportunități, de a gândi outside the box și de a face lucruri noi și diferite. Potrivit informațiilor pe care le dețin autorii, persoanele care merg în această direcție, canalizați să realizeze mai multe lucruri, vor alege trasee profesionale din zona artistică sau de cercetare precum consultanță sau design.

În ceea ce privește concentrarea pe prevenire, oamenii au tendința de a face lucrurile cât mai bine, sunt foarte harnici, preciși și încearcă să evite greșelile. Aceste persoane pot planifica cu ușurință și pot preveni acele situații care se dovedesc a merge pe o cale greșită, având o gândire mai mult analitică. Carierele potrivite pentru această categorie de persoane sunt cele mai realiste și care au detalii tehnice, precum ingineri sau avocați.

Pentru mai multe informații și exemple utile oferite de către cei doi autori pe tema motivației și alegerii carierei, vă invităm să ascultați întreg interviul intitulat The Secret to Effective Motivation.

Adauga comentariu

Cele mai noi

Pe 3 și 4 Noiembrie, peste 5000 de programatori, pasionați de tehnologie, profesioniști IT, manageri și nume importante din mediul IT românesc vor lua parte la unul dintre cele mai așteptate evenimente IT&C din România. DevCon Live 2021 pregătește cea de-a doua ediție virtuală cu o agendă tehnică ce însumează 9 conferințe, peste 50 de […]

Detalii

Potrivit Accace România, una dintre principalele companii de consultanță de afaceri și externalizare servicii din Europa Centrală și de Est, în topul industriilor care au încheiat cele mai multe contracte de telemuncă în ultimul an și jumătate s-au aflat industria de IT, firmele de consultanță și cele din domeniul bancar. Compania estimează că în contextul […]

Detalii

Angajații români care au fost nevoiți să lucreze mai mult de acasă în ultimele 18 luni din cauza pandemiei de COVID-19 doresc să revină la birou, în condițiile în care mai mult de jumătate dintre aceștia asociază revenirea la birou cu „întoarcerea la normalitate” și resimt lipsa socializării cu colegii, potrivit studiului ”Back to the […]

Detalii

Părinții care trebuie să supravegheze copiii în cazul în care cursurile sunt suspendate pot beneficia de zile libere plătite. Recent, prin Ordonanța 110/2021, Guvernul a reglementat că pentru anul școlar în curs se acordă același tip de sprijin pentru părinți cu cel care a fost în vigoare anul trecut, în contextul pandemiei. Însă pe durata […]

Detalii
Newsletter-ul Portal Hr

Rămâi conectat la ultimele tendințe în HR

Abonează-te la newsletter