Secțiune susținută de

SeedBlink lansează programul ESOP Design pentru a susține antreprenorii români să-și recompenseze angajații prin acțiuni

Portal HR \ Actual \ SeedBlink lansează programul ESOP Design pentru a susține antreprenorii români să-și recompenseze angajații prin acțiuni
Vizual ESOP Design_Andrei Dudoiu_Andreea Cosmanescu_Ana Maria Andronic

SeedBlink, în colaborare cu Mavers Tax Advisory și Andronic x Partners, a anunțat lansarea ESOP Design, o soluție all-in-one creată în premieră în România pentru startup-urile care doresc să integreze recompensarea angajaților prin părți sociale sau acțiuni în strategia lor de creștere.

Prin experiența specialiștilor în domeniul juridic, fiscal și al gestionării digitale, acest pachet simplifică procesul de creare și gestionare a Planurilor de Opțiuni pentru Angajați (ESOP) pentru companiile românești, oferind fondatorilor uneltele și expertiza necesare pentru a implementa ESOP-uri eficiente, adaptate specificului juridic și fiscal din România.

Parteneriatul ESOP Design se aliniază angajamentului strategic al SeedBlink de a promova creșterea numărului de persoane care dețin părți sociale sau acțiuni în România și Europa. În 2024, SeedBlink își intensifică eforturile de a scala platforma de equity management Nimity, simplificând planurile de opțiuni pentru acțiuni pentru angajați, procesul de finanțare și comunicarea cu investitorii.

 „Dorința de a include angajații în succesul startup-urilor este mai actuală ca niciodată. ESOP Design răspunde acestei nevoi oferind o cale simplificată pentru companii de a configura, lansa și gestiona planuri ESOP pentru angajați, asigurând astfel că talentele performante sunt atrase, menținute și motivate. Sinergia expertizei partenerilor din cadrul ESOP Design deschide calea pentru startup-uri de a cultiva antreprenoriatul în echipele lor. Integrând ESOP-urile în ecosistemul de startup-uri, aliniem interesele și contribuim la crearea următoarei generație de business angels din Europa. Vom extinde conceptul cu parteneri din mai multe țări în următoarele luni”, a afirmat Andrei Dudoiu, Managing Partner la SeedBlink.

 „Scopul nostru colectiv este de a face ESOP-urile accesibile, cu o implementare rapidă și fără riscuri fiscale, astfel încât fondatorii să se bucure de o experiență de administrare simplificată. Ne dorim ca aceştia să dobândească cunoştințe fiscale noi şi necesare pentru expansiunea afacerii dincolo de granițele României prin această implementare de ESOP care le permite să mărească retenția și motivația salariaților cheie”, a declaratAndreea Cosmănescu, Managing Partner la Mavers Tax Advisory.

 „ESOP-ul este inima unei companii, pentru că oamenii sunt cei care stimulează creșterea unui start-up alături de fondatori. Programul ESOP Design este menit să clarifice pe înțelesul tuturor conținutul unui astfel de program și să simplfice crearea, implementarea și gestionarea acestuia. Suntem bucuroși să contribuim la atingerea scopului strategic al SeedBlink și Nimity”, a adăugat Ana Maria Andronic, Founding Partner la Andronic x Partners.

ESOP Design: simplificarea participării angajaților

Antreprenorii români interesați de parteneriatul ESOP Design pot participa la un eveniment care va avea loc pe 27 februarie, într-un format online. Acesta va explora impactul pe care îl pot avea Planurile de Opțiuni pentru Angajați (ESOP) asupra culturii și creșterii companiei. De asemenea, va oferi ocazia profesioniștilor și liderilor din industrie să discute despre promovarea unei culturi de succes și inovație în cadrul organizațiilor lor.

De la lansarea soluției de equity management, Nimity, în luna iunie a anului trecut, SeedBlink a reușit să aducă pe platformă peste 10.000 de reprezentanți ai companiilor și acționarilor. În plus, a integrat eficient peste 2.500 de tabele de capitalizare ale companiilor și a facilitat ESOP-uri pentru peste 500 de beneficiari. Aceste realizări subliniază poziționarea SeedBlink ca singura platformă europeană care consolidează finanțare, equity management și tranzacții secundare pentru capitalul privat într-un ecosistem coeziv.

Data articol: februarie 21, 2024

Newsletter-ul Portal HR

100% fără spam