Hot Now

Sfaturi şi exemple practice legate de cele mai noi tendinţe in resurse umane la cea de-a treia ediţie HR Summit Iaşi

15 10 2015, Portal HR , Comenteaza, 2.229 afisari

La sfârşitul săptămânii trecute, pe 8 şi 9 octombrie, specialiştii din industria HR&Management şi-au dat întâlnire în capitala Moldovei, la Palas Congress Hall, în cadrul celei de-a treia ediţii HR Summit Iaşi!

Peste 140 de specialişti au pus în discutie cele mai controversate teme şi noutăţi din domeniul lor de expertiză. În cadrul HR Summit Iaşi s-a vorbit despre engagement, HR Budgeting, concediul de odihnă, motivarea angajaţilor, beneficiile extrasalariale, strategii de recrutare internă, managementul performanţei, perspective de leadership, sisteme de evaluare a performanţelor şi despre cum pot organizaţiile să devină puternice.

Prima zi a conferinţei, 8 octombrie, a fost o zi dedicată workshop-urilor. Invitaţii noştri au dezbătut teme de maxim interes. Am discutat împreună cu Florentina Vasiliu (Xerox) despre rolul departamentului de HR ca partener strategic. ”În procesul de achiziție, accentul principal cade pe aspectele financiare. Cu toate acestea, succesul achiziției rezidă de multe ori în modul de abordare a angajaților și în gestionarea integrării culturale, responsabilități care aparțin echipei de resurse umane si echipelor de management operativ.”

Pentru că recrutarea ineficientă înseamnă costuri pentru companie, tot în cadrul HR Summit Iasi, Radu Panait, Recruitment Leader Central Eastern Europe&Russia IBM, a vorbit despre canalele de recrutare care, pentru compania pe care o reprezintă, au dat cele mai multe rezultate. Recruitment leader-ul IBM a încercat în ultima perioadă să diminueze bugetul alocat recrutării prin agenţii şi să folosească aceste sume pentru propriul departament de HR, proiectând astfel o strategie de recrutare internă.

“Proiectul strategic este generat de nevoia internă de a defini şi crea o cultură a performanţei, de nevoia de a implementa un sistem de evaluare transparent şi echitabil a forţei de vanzari, dar şi de nevoia de a promova modelele sau high performerii/ adevaratele valori din companie.” , a concluzionat Nicoleta Capăta, HR Director Flanco.

Andreea Suciu a vorbit la HR Summit despre “Top 5 cele mai controversate întrebări privind solicitarea şi acordarea concediului de odihnă”, discuţie în cadrul căreia a răspuns la întrebări precum: Care este modalitatea la care se apelează în cazul incapacităţii temporare de muncă?; Cum se acordă concediul de odihnă într-un an calendaristic?; Cum se procedează în cazul neefectuarii concediului de odihnă?; Cum se poate raporta concediul de odihnă?; Se compensează în bani concediul de odihnă neefectuat?

Mugur Tolici, HR Director în cadrul Băncii Naţionale a României a discutat în cadrul HR Summit despre “ Introducerea sistemului integrat de resurse umane în Banca Naţională a României”. Mugur Tolici a ridicat şi problema concurenţei care vine din mediul privat. Acesta a subliniat faptul că BNR are o politică de recrutare care este concentrată şi pe atragerea tinerilor în instituţie, în contextul în care în momentul de faţă aproximativ 15% dintre angajaţii BNR sunt din această categorie.

Următorul eveniment HR Summit ce stă sub semnătura Libero Events,  va avea loc in Cluj-Napoca, ediție care aduce împreuna în primăvara anului viitor peste 140 de specialiști din zona Transilvaniei.

HR Summit este cea mai importantă platformă regională dedicată industriei de resurse umane și management din România și aduce în același loc specialiști HR, manageri, headhunters, administratori de companii, reprezentanți media, reprezentanți ai mediului universitar, dar și alți participanți care activează în sectorul HR&Management din România.

Conferința de Resurse Umane – HR Summit s-a impus şi în acest an ca cel mai important eveniment regional dedicat specialiștilor de resurse umane și managerilor din România și se desfășoară anual în Cluj-Napoca, Timișoara și Iași.

Adauga comentariu

Cele mai noi

Atragerea și păstrarea talentelor sunt preocupări majore pentru angajatorii din întreaga lume, însă mai mult de o treime (35%) dintre angajați sunt susceptibili să renunțe la locul de muncă în următoarele 12 luni, Generația Z (38%) și milenialii (37%) fiind cei mai predispuși să plece, potrivit studiului EY 2023 Work Reimagined Survey. Sondajul constată o […]

Detalii
Gerke Witteveen, NN Pensii

Gerke Witteveen este noul CEO al NN Pensii SAFPAP S.A., începând din 9 octombrie 2023. Gerke o înlocuiește pe Andreea Pipernea, care a condus NN Pensii SAFPAP S.A. în ultimii șase ani, și care va urma noi oportunități profesionale și antreprenoriale în afara NN. Gerke are o experiență de aproape 20 de ani în domeniul […]

Detalii
Wellnessentially

Wellbeing.ro, unul dintre ei mai importanți furnizori de servicii de wellbeing din România, lansează parteneriatul cu Wellnessentially, o platformă digitală de wellness de ultimă generație care ajută angajatorii să reducă stresul angajaților și să își întărească cultura organizațională prin intermediul experienței gamificate, crescând astfel creativitatea, productivitatea și bună starea generală a acestora. Platforma Wellnessentially este […]

Detalii
Alina Botica / Portal HR

Alina Botica este fotografă, cu specializare în fotografia de beauty, portret și cea de boudoir, reușind să facă femeile să se simtă bine în pielea lor ca să-și poată exprima feminitatea și printr-un shooting foto profesionist. N-a fost mereu simplu și nu și-a găsit nișa de specializare dintr-o dată, ci a trecut prin mai multe […]

Detalii
Newsletter-ul Portal Hr

Rămâi conectat la ultimele tendințe în HR

Abonează-te la newsletter