Secțiune susținută de

Sistemul tichetelor de masă, tot mai apreciat de companiile din România

Portal HR \ Actual \ Sistemul tichetelor de masă, tot mai apreciat de companiile din România

Conform studiului de satisfacţie a clienţilor realizat de Up România prin intermediul institutului de cercetare de piaţă GfK, 55% din companiile din România cunosc bine şi foarte bine condiţiile de implementare ale sistemului de tichete de masă electronice. Acelaşi studiu a relevat că Up România este un furnizor de încredere, care empatizează cu nevoile clienţilor săi, dar şi un partener pe care contează magazinele partenere în dezvoltarea propriei afaceri.

Deşi companiile au avut un start timid în adoptarea sistemului electronic pentru tichetele de masă, acestea se informează tot mai mult pentru a oferi tichete de masă electronice propriilor angajaţi. Conform datelor, aproximativ 40% din companiile din România au în vedere trecerea spre un astfel de sistem. În topul beneficiilor percepute de angajatori ca urmare a implementării sistemului tichetelor de masă electronice se numără: alimentarea simplă şi rapidă a cardurilor pe platforma de comenzi online (50%), facilităţile logistice, cum ar fi o singură comandă a cardurilor la 4 ani (40%), avantajele financiare rezultate din lipsa taxelor patronale şi salariale (38%).

De cealaltă parte, 40% dintre angajaţi apreciază cel mai mult posibilitatea utilizării fracţiilor din valoarea unui tichet de masă, 37% rapiditatea efectuării plăţilor datorită tehnologiei contactless şi 29% predictibilitatea venitului pentru cheltuielile alimentare.

În opinia mea, un lucru este acceptat de toată lumea: pe orice fel de suport ar fi ele, tichetele de masă sunt un beneficiu care ajută la motivarea angajaţilor şi la creşterea performanţei individuale şi colective. Ambele sisteme, hârtie şi electronic, sunt extrem de simplu de gestionat, iar companiile cu care lucrăm s-au convins că pot găsi în noi un sprijin care să le ofere atât soluţii de motivare a salariaţilor, dar şi consultanţă. În ceea ce priveşte tichetele de masă electronice, ne asigurăm partenerii prezenţi şi viitori că sistemul este simplu de implementat, uşor de gestionat, iar noi le suntem alături şi îi vom consilia în permanenţă”, a declarat Elena Pap, directorul general al Up România.

Tichetele electronice de masă au aceleaşi facilităţi fiscale ca cele pe suport de hârtie, respectiv scutirea de la plata taxelor social-salariale, deductibilitate la plata impozitului pe profit şi un cost pentru angajator cu aproximativ 40% mai mic, comparativ cu aceeaşi sumă sub formă de numerar.

Companiile au toate motivele să privească cu încredere acest nou suport pentru tichetele de masă. Fiind vorba de o nouă tehnologie, acestea vin împreună cu beneficiile erei digitale în care ne aflăm adică, interacţiune şi informare rapidă, virtualizare, simplificare ’’, a mai subliniat Elena Pap.

Data articol: iulie 7, 2016

Newsletter-ul Portal HR

100% fără spam