Secțiune susținută de

Studiu despre antreprenoriatul din România

Portal HR \ Evenimente \ Studiu despre antreprenoriatul din România

În cadrul Zilelor BIZ, în ziua dedicată antreprenoriatului, Peter Barta, Directorul Executiv al Fundaţiei Post-Privatizare, organizaţie ce susţine Business Mentoring Program, a anunțat lansarea unei cercetări de piaţă care va lua pulsul antreprenorilor, pentru a vedea care sunt tendinţele actuale sau posibilităţile de dezvoltare pe viitor. Pentru realizarea sondajului vor fi contactaţi o serie de antreprenori din întreaga ţară, din diverse domenii de activitate, iar rezultatele obţinute vor fi anunţate la sfârşitul lunii noiembrie.

Temele abordate în cadrul acestei cercetări sunt diverse, pornind de la elemente generale legate de mediul de afaceri românesc şi dezvoltarea organizaţiilor în contextul crizei economice, până la modalităţi de motivare a angajaţilor şi importanţa educaţiei antreprenoriale în cadrul companiei. Alte aspecte urmărite sunt metodele de atragere a investitorilor, importanţa pregătirii de tip antreprenorial pentru reuşita în afaceri, cât de dificil este să porneşti un business în România sau criterii de selectare a noilor clienţi.

Péter Barta, Director Executiv Fundația Post-Privatizare: “Am demarat acest proiect convins fiind că o mai bună cunoaştere a acestui domeniu are numai rezultate pozitive, atât pentru antreprenori, cât şi pentru mediul de afaceri românesc. Prin intermediul rezultatelor obţinute în urma cercetării ne putem adapta cerinţelor pieţei, dar şi oamenilor de afaceri implicaţi pentru a-i putea sprijini în demersul lor către consolidarea business-ului pe care îl deţin.‘’

Business Mentoring Program este organizat de Fundaţia Post-Privatizare, cu sprijinul Entreprenerurship Ventures Inc. (S.U.A). Acest program este dedicat antreprenorilor, managerilor sau echipelor de management din companiile româneşti dar şi din companiile din Sud-Estul Europei, care doresc să îşi consolideze propriile business-uri. Programul de mentorat în afaceri, are în vedere oferirea de pregătire constantă şi continuă pentru toţi acei antreprenori care vor să îşi dezvolte compania şi să o plaseze pe piaţa economică globală.

BMP este singurul program educativ cu profil antreprenorial din România care este susţinut de profesori de la MIT Center for Entrepreneurship. Cei trei mentori îi vor consilia pe participanţi în cadrul celor cinci sesiuni intensive de cursuri desfăşurate pe o perioadă de 6 luni de zile. Cu o experienţă de peste 35 de ani, Kenneth Morse este un lider în domeniul high tech şi managementul vânzărilor recunoscut la nivel internaţional. Laura Morse este specialist în domeniul capitalului uman, incluzând recrutarea, dezvoltarea organizaţională şi sistemele de bonificare şi compensare. Bill Aulet este un lider de succes în diverse domenii precum operaţii high tech, marketing de produs, strategii de finanţare atât pentru startup-uri, cât şi pentru companii publice.

Pentru mai multe informaţii despre program, calendarul workshop-urilor şi modalitatea de participare, vă rugăm accesaţi: www.businessmentoring.ro

 

Data articol: noiembrie 8, 2011

Newsletter-ul Portal HR

100% fără spam