Hot Now

Superscrieri: Drumul generației noastre se lansează la Timișoara și Cluj

22 10 2015, Portal HR , Comenteaza, 2.172 afisari

Fundația Friends For Friends, împreună cu BRD – Groupe Société Générale, lansează cartea Superscrieri: Drumul generației noastre, la hub-ul Ambasada din Timișoara, miercuri 28 octombrie și la librăria Cărturești (Iulius Mall), Cluj, vineri 30 octombrie. Antologia cuprinde 24 de materiale de non-ficțiune, purtând semnătura a 22 de autori români și care reprezintă un best of al materialelor care au luat premiul I sau Superscrierea Anului între 2011 și 2014 la Premiile Superscrieri. Ambele lansări sunt însoțite de o expoziție de ciorne ale autorilor prezenți în carte.

Miercuri, 28 octombrie, orele 18:00 // Ambasada (sala Mare), Str. Anton Seiller, nr.2 // Timișoara (hartă)

Vineri, 30 octombrie, orele 18:00 // Cărturești Cluj, Str. Al. Vaida-Voievod nr. 53 – 55, Iulius Mall, parter // Cluj (hartă)

Superscrieri: Drumul generației noastre este gândită ca un gest de recunoaștere pentru autorii care au reușit în ultimii ani să aducă un nou standard de calitate și creativitate în zona jurnalismului narativ și a scrierilor de non-ficțiune din România. Cartea este disponibilă în rețelele Cărturești și Humanitas, iar încasările de pe urma vânzării vor fi direcționate către un premiu special la următoarea ediție a Premiilor Superscrieri, în 2016.

Cei 22 de autori prezenți în carte sunt: Attila Biro, Radu Ciorniciuc, Ioana Cîrlig, Andrei Crăciun, Cristian Delcea, Laurenţiu Diaconu-Colintineanu, Iulian Enache, Lorena Lupu, Ștefan Mako, Mihnea Măruță, Teodora Neagu, Philip Ó Ceallaigh, Sintia Radu, Ani Sandu, Oana Sandu, Anca Simina, Elena Stancu, Vlad Stoicescu,Tea Teodorescu, Vlad Ursulean, Luiza Vasiliu, Lina Vdovîi.

Schițele, ciornele și materialele care i-au inspirat pe în realizarea materialelor din carte sunt o mărturie a aplecării lor către subiectele pe care și le-au ales, a muncii asiduue pe care au dus-o, uneori timp de luni de zile, pentru a scoate la iveală, a demonstra, a explica sau a demitiza povești din realitate. Sunt ciornele fără de care Cartea Superscrieri nu ar fi existat și care vor fi expuse alături de ea, cu ocazia lansării. Expoziția de ciorne este curatoriată de Alina Bucur (MNAC) și reprezintă o continuare a proiectului Ciorne2.0 – Cum devin ideile realitate?, realizat în 2013 de FFFF.

Facebook Ambasada
Facebook Cărturești Cluj

Mulțumim partenerilor noștri PLAI și Cărturești și Fan Courier pentru transportul expoziției.

#Despre Fundația Friends For Friends

De 5 ani ne direcționăm toate eforturile și energia să susținem creativitatea practică, dezvoltând proiecte și instrumente care să îi ajute pe oameni să își descopere potențialul creativ. Dintre cele mai cunoscute proiecte ale noastre: Creative Fitness Studio – gym de antrenare și dezvoltare a creativității prin exerciții și experiențe creative de grup, Biblioteca FFFF – peste 1600 de cărți utile profesioniștilor implicați în industrii creative, expoziția Ciorne 2.0 – despre cum devin ideile realitate și, nu în ultimul rând, Superscrieri (Premiile Superscrieri, Bursele Superscrieri pe domenii de interes public și Cartea Superscrieri). FFFF este o inițiativă a agenției de publicitate Friends/TBWA.

www.ffff.ro
facebook.com/FundatiaFriendsForFriends

Adauga comentariu

Cele mai noi

În perioada 11 – 22 septembrie 2023, a avut loc o nouă ediție a Școlii de Vară HR Club Next Gen. Programul a avut ca scop dezvoltarea profesională și personală a celor 12 participanți, printr-o abordare practică și interactivă. Rezultatul? Formarea unei noi generații de profesioniști HR de elită, care să înțeleagă și să poată […]

Detalii

39,4% dintre participanții la cel mai recent sondaj eJobs declară că nu sunt mulțumiți de salariul lor, în timp ce 49,8% spun că este ok, dar s-ar putea și mai bine. Doar 10,7% nu au niciun motiv de nemulțumire din acest punct de vedere. Cu toate acestea, o eventuală renegociere salarială pare a fi o […]

Detalii

Şapte companii de renume din România au intrat în finala competiţiei Top WellBeing Employer, ce premiază implicarea acestora pentru a oferi o stare de bine a angajaților și a comunității în care activează. Arctic SA, BCR, KPMG, Majorel Romania, mindit.io, Phillip Morris Romania și Provident Financial Romania au trecut de semifinala primei ediții a acestei […]

Detalii

Raluca Burghelea este noul Country Managing Director al Accenture România. Raluca și-a început cariera la Accenture în anul 2007, iar în prezent este Managing Director al Accenture Operations în România, rol pe care îl va păstra. În calitate de Operations Lead, ea a jucat un rol esențial în dezvoltarea activității locale din România în 6 […]

Detalii
Newsletter-ul Portal Hr

Rămâi conectat la ultimele tendințe în HR

Abonează-te la newsletter