Hot Now

Târgul de joburi în 10 comunități dezavantajate începe pe 26 iulie

26 07 2023, Portal HR , Comenteaza, 247 afisari

Harta Angajatorilor Incluzivi din România (proiect al Lumea D&I), în parteneriat cu Roma Education Fund România, organizează Târgul de joburi în 10 comunități dezavantajate din țară – un eveniment de excepție care va aduce în prim-plan oportunități de angajare și calificare/internship pentru tinerii NEET* din 10 comunități vulnerabile.

TÂRG DE JOBURI ÎN 10 COMUNITĂȚI DEZAVANTAJATE

Unul dintre obiectivele majore pe care le-am setat în cadrul echipelor Lumea D&I și Harta Angajatorilor Incluzivi, pentru târgul dedicat proiectului inițiat de Roma Education Fund România, este de a crea un val de schimbare și de a aduce speranță în viețile unor tineri care merită o șansă reală la un loc de muncă și o integrare socio-profesională mai bună. Iar acest lucru se va întâmpla prin aducerea angajatorilor deschiși la diversitate și incluziune față în față cu candidații din aceste comunități.

Târgul este dedicat tinerilor 16-29 de ani (peste 500 de tineri) care fac parte din 2 proiecte dezvoltate de Roma Education Fund România, proiecte ce vizează școlarizarea și integrarea pe piața muncii a tinerilor NEET*, ajutându-i să finalizeze cicluri de școlarizare (primar și secundar, iar în 4 comunități dintre cele 10 inclusiv stagii de practică – nivel de școală profesională clasa a 10-a și formare profesională).

Fiecare tânăr selectat pentru semnarea unui contract de muncă la acest târg va beneficia de o sesiune de pregătire pentru facilitarea integrării în rolul profesional, cu un consultant dedicat din partea echipei Harta Angajatorilor Incluzivi din România (proiect sub marca Lumea D&I).

DIVERSITATE, INCLUZIUNE, ECHITATE

Acest târg nu este doar o ocazie perfectă de recrutare, ci și o șansă pentru companii de a contribui la dezvoltarea durabilă a societății prin promovarea diversității și incluziunii. Tinerii din comunitățile dezavantajate aduc cu ei talente neexploatate și o pasiune aprinsă pentru performanță. Acordându-le oportunitatea de a se angaja, se va observa maniera în care aceștia pot aduce valoare adăugată în diferite organizații, contribuind la creștere.

Prin participarea la acest târg de joburi, angajatorii incluzivi au șansa de a se alătura unei mișcări în plină ascensiune care schimbă vieți și aduce speranță în comunități întregi. Împreună, putem construi un viitor luminos și mai echitabil pentru toți.

DESFĂȘURARE

Târgul de Joburi în 10 Comunități Dezavantajate are loc în perioada 26 iulie – 6 septembrie 2023, în localitățile: Ineu (Bihor), Zărnești (Brașov), Săcele (Brașov), Ivești (Galați), Ciucurova (Tulcea), Scărișoara (Olt), Izbiceni (Olt), Potcoava (Olt), Beica (Mureș), Deda (Mureș).

La târgul de joburi din cele 10 comunități dezavantajate pot participa:

–          Toți Angajatorii Incluzivi din România

“Într-o lume plină de oportunități și potențial, tinerii din cele 10 comunități dezavantajate merită să aibă șansa firească la educație și la un loc de muncă decent, stabil și sigur. Ceea ce pare a fi o normalitate și este luat de-a gata de foarte mulți dintre noi, reprezintă un vis dificil de accesat pentru multe persoane din comunități dezavantajate, de pe întreg teritoriul României. Astfel, îi invităm pe toți angajatorii incluzivi să se alăture acestui târg de job-uri ce va avea loc în 10 comunități și să deschidă ușile către o viață mai bună tinerilor participanți”, a declarat Alina Anghel – Cofondator Harta Angajatorilor Incluzivi din România.

Toate informațiile privind  fiecare locație a târgului și intervalul orar, precum și formularul de înscriere disponibil pentru companiile care doresc să fie expozanți, sunt disponibile la link-ul:  https://www.diversitate-incluziune.com/targ-de-joburi-comunitati-vulnerabile

____

NEET* este termenul utilizat pentru a descrie categoria de tineri care nu sunt încadrați profesional și nu urmează niciun program educațional sau de formare – prescurtarea, folosită la nivel internațional, vine de la ”young people Not in Education, Employment or Training”)

Adauga comentariu

Cele mai noi

39,4% dintre participanții la cel mai recent sondaj eJobs declară că nu sunt mulțumiți de salariul lor, în timp ce 49,8% spun că este ok, dar s-ar putea și mai bine. Doar 10,7% nu au niciun motiv de nemulțumire din acest punct de vedere. Cu toate acestea, o eventuală renegociere salarială pare a fi o […]

Detalii

Şapte companii de renume din România au intrat în finala competiţiei Top WellBeing Employer, ce premiază implicarea acestora pentru a oferi o stare de bine a angajaților și a comunității în care activează. Arctic SA, BCR, KPMG, Majorel Romania, mindit.io, Phillip Morris Romania și Provident Financial Romania au trecut de semifinala primei ediții a acestei […]

Detalii

Raluca Burghelea este noul Country Managing Director al Accenture România. Raluca și-a început cariera la Accenture în anul 2007, iar în prezent este Managing Director al Accenture Operations în România, rol pe care îl va păstra. În calitate de Operations Lead, ea a jucat un rol esențial în dezvoltarea activității locale din România în 6 […]

Detalii

Pe 30 septembrie și 1 octombrie, la Sala Palatului din București, va avea loc IUF – The International University Fair, cel mai important eveniment educațional din Sud-Estul Europei. Reprezentanții universităților din 12 țări vor prezenta elevilor de liceu și studenților programele de licență, masterat și facilitățile la care pot avea acces (burse, surse de finanţare, […]

Detalii
Newsletter-ul Portal Hr

Rămâi conectat la ultimele tendințe în HR

Abonează-te la newsletter