Secțiune susținută de

The Wellbeing HUB, prima platformă din România dedicată calității vieții angajaților

Portal HR \ Actual \ The Wellbeing HUB, prima platformă din România dedicată calității vieții angajaților

–   Prima platformă de wellbeing ce reunește peste 100 de programe dedicate sănătății fizice și psiho-emoționale a angajaților și familiilor acestora;

–   Segmentarea în premieră a programelor pe cele două categorii de generații care constituie mai mult de 75% din forța de muncă: Generația X și Millennials;

–   Programele sunt accesibile în 40% în formatul atelierelor experiențiale și 60% printr-o platformă online, securizată la standard de telemedicină;

–   Angajatorii beneficiază de rezultate precum: creșterea eficienței angajaților cu 7%, scăderea burnout-ului cu 4%, a conflictelor cu 3%, engagement mai mare cu 4%.

The Wellbeing Hub, prima platformă completă de wellbeing din România, lansată astăzi, oferă soluții bazate pe cercetări științificece ajută organizațiile să devină mai conștiente și mai implicate în starea de bine a angajaților, iar angajații, mai conștienți și dornici să participe activ la programe de echilibrare individuală. Ai acces la un ecosistem ce reunește, sub emblema unui centru de expertiză integrată, mai mult de 30 de specialiști și peste 100 de programe dedicate sănătății fizice și psiho-emoționale a  angajaților și familiilor acestora. În premieră pentru piața locală, Wellbeing Hub  aduce o bibliotecă de programe segmentate pe cele două categorii de generații care vor compune, în următorii 5 ani, mai mult de 75% din forța actuală de muncă: Generația X și Millennials. Compania care a dezvoltat platforma este prezentă cu birouri în București, Cluj și Râmnicu Vâlcea.

Programele sunt accesibile în proporție de 40% în formatul atelierelor experiențiale și 60% printr-o platformă online, securizată la standard de telemedicină.

Soluții dezvoltate pe baze științifice

Printr-o abordare completă, multi-disciplinară, proiectul aduce răspunsuri la provocările majore din ultimii ani ale companiilor: absenteism și prezenteism, atragerea și loializarea talentelor, implicarea, dedicarea și extra-efortul angajaților, programele de wellbeing fiind o platformă adecvată pentru activarea componentei de „caring” în relația companii-angajat.

Wellbeing-ul poate fi explicat simplu ca fiind modul în care oamenii percep calitatea vieții lor, modul în care  evaluează, experimentează și apreciază viața, prin lentila propriilor resurse. Este o interacțiune dinamică între Dimensiunea internă – propriile resurse, scopuri, însemnătate, potențial de adaptare ș.a -și Dimensiunea externă – cât de propice și favorabil vieții este mediul. The Wellbeing HUB conține programe ce au ca reper studiile științifice relevante pentru fiecare din aceste dimensiuni.

Burnout scăzut, conflicte mai puține

The Wellbeing Hub este dezvoltat de o echipă de specialiști în resurse umane, terapeuți și medici care au conectat informațiile științifice cu mediul organizațional, prin selectarea și aplicarea riguroasă a cercetărilor din psihologie, sociologie și medicina stilului de viață. Aceștia sunt practicieni care au dezvoltat și implementat cu succes programe de wellbeing, de-a lungul a 6 ani de practică în organizații cu peste 5.000 angajați. Cu solide competențe în domeniul resurselor umane, ei au distilat peste 10.000 ore de rutină în conducerea programelor de cultură organizațională și au standardizat o metodologie de lucru, pe care o pun acum la dispoziția tuturor angajatorilor, ajutându-i să facă trecerea de la un set de beneficii pasive către un inventar de soluții active. Soluțiile au fost testate și validate în timp, într-un proces complet, de la diagnoză, la implementare și evaluare, și pot aduce rezultate precum: creșterea eficienței angajaților cu 7%, scăderea burnout-ului cu 4%, a conflictelor cu 3%, engagement mai mare cu 4%.

Peste 100 de programe pentru starea de bine a angajaților

The Wellbeing Hub este un marketplace B2B dar și B2C, de unde pot fi accesate peste 100 de programe, al căror număr este constant în creștere. Este un întreg ecosistem care acoperă complet nevoile de sănătate și echilibru organizațional, pe mai multe dimensiuni:

–          Prevenție, nutriție și sport – „Clinica Virtuală Wellbeing HUB” te pune în legătură cu medici cu specializări multiple: cardiologi, nutriționișți, dermatologi, endocrinologi, diabetologi, alergologi, kineto-terapeuți ș.a, care conduc campanii de prevenție și intervenție pentru sănătatea și echilibrul organizației tale. Acestea răspund preocupării de a identifica și dezvolta rutine noi în viața de zi cu zi, care să te ajute să-ți păstrezi corpul fizic în parametri biologici funcționali.

–          Învățare și autodezvoltare – „Camera de terapie online”- psiho-terapeuți, psihiatri sau specialișți în parenting sunt disponibili pentru ședințe individuale online sau în workshop-uri de grup, care să te ghideze într-un proces de auto-cunoaștere, pentru o mai bună gestionare a resurselor tale intelectuale, emoționale și spirituale. Poți deveni un părinte mai bun, înțelegi universul copilului tău și găsești rute de cooperare cu acesta.

–          Echilibrul viață personală-viață profesională – „Spill-over pozitiv”- programele implementate în spațiul organizațional sunt o sursă de revărsare pozitivă. Soluțiile pe care organizația le propune ca sprijin pentru preocupările de la job sau de acasă devin o sursă de bunăstare psihologică prin revărsarea pozitivă dinspre companie către angajat.

Platforma poate fi accesată și individual, prin testări online, ședințe individuale de psiho-terapie pentru întreaga familie, într-un mediu online securizat cu standarde de telemedicină, cu plata serviciilor cu cardul, în rate.

Viziunea The Wellbeing HUB

“După 2020, corporațiile fie vor fi umane, fie vor înceta să existe cu totul. Obiectivul nostru este să fim contributori la construcția de medii organizaționale prin care companiile vor îmbrățișa ideea că în spatele angajaților se află oameni. Organizațiile trebuie să înceapă să se ridice la înălțimea afirmației: Ne pasă de oameni! Nu este nevoie să-și schimbe prioritatea, aceea de a face profit, doar să adauge una nouă: redefinirea climatului intern, pentru a putea deveni mai uman. Este timpul ca acestea să-și umanizeze businessul și să creeze contexte la care oamenii vor să ia parte! Burnout, spillover, nevoia de schimbare, moduri diferite de a face lucrurile, conflicte între valori, confuzia culturală, comportamentele noi, cu greu predictibile, ale noilor generații, motivația fluctuantă sau competitivitatea excesivă – sunt, pentru toate corporațiile ce au Profitul ca singura fibră de identitate, semne că își trăiesc criza vârstei mijlocii!”- Dan Dițoiu, fondator The Wellbeing HUB

Dan Dițoiu, fondatorul The Wellbeing HUB, aduce cu el experiența ultimilor 15 ani în Resurse Umane într-o bancă de top și expertiza dezvoltării și implementării, timp de 6 ani, a celui mai amplu program de wellbeing din piața corporațiilor din România.

A-ți păsa de oameni, a avea un customer service intern puternic ar putea crea echilibrul dintre productivitate și starea individuală de bine a oamenilor. Putem să construim  împreună o mentalitate organizațională diferită și să acționăm într-o manieră remarcabilă: “Choose people before employees & Humanise Your Business”!

Mai multe despre The Wellbeing Hub la www.thewellbeinghub.net.

Data articol: februarie 18, 2020

Newsletter-ul Portal HR

100% fără spam