Hot Now

Tinerii merg din nou la teatru. Începe 5 licee – 5 teatre

13 10 2016, Portal HR , Comenteaza, 1.572 afisari

Vineri, 14 octombrie 2016, se va da startul unei noi ediții 5 licee – 5 teatre. Devenit deja tradiție, proiectul dedicat liceenilor va porni a 6-a etapă, cu un eveniment ce îi va aduce împreuna pe toți participanții din acest an – organizatori, teatre partenere, elevi și profesori din capitală. Lansarea va avea loc la Colegiul Național Ion Creangă din București, vineri, săptămâna aceasta, începând cu ora 10:00.

Fundația ECDL ROMANIA, alături de partenerii săi, UNITER, Primăria Municipiului București și Inspectoratul Școlar al Municipiului București, vă invită să îi cunoașteți pe tinerii artiști și spectatori de teatru.

5 licee – 5 teatre este un proiect educațional ce încurajează implicarea liceenilor în activități culturale, prin accesul acestora în instituții și la piese de teatru, provocându-i în același timp la un concurs de spectacole de teatru.

Teatrele își deschid stagiunea pentru alți 150 de elevi din 5 licee din capitală, între care și membri ai trupelor de teatru din școli. Aceștia vor viziona gratuit piese din programul fiecăruia dintre cele 5 teatre din București, partenere în proiectul dedicat tinerilor, 5 licee – 5 teatre: Teatrul Mic, Teatrul Național I.L. Caragiale București, Teatrul Evreiesc de Stat, Teatrul Ion Creangă și Teatrul Tineretului Metropolis.

Noile școli din capitală participante la această ediție 5 licee – 5 teatre sunt: Colegiul Național Iulia Hașdeu, Liceul Teoretic Nichita Stănescu, Liceul Teoretic Jean Monnet, Colegiul Național Ion Creangă, Colegiul Economic Virgil Madgearu. Și de data aceasta, trupele de teatru ale liceelor vor putea lua parte la activități interactive desfășurate de teatrele partenere și vor fi coordonate de către aceștia în punerea în scenă a unei piese de teatru scurte pe tema Drepturile Omului.

Proiectul se va derula în perioada octombrie – decembrie 2016 și se va finaliza cu Gala 5 licee – 5 teatre, când vor avea loc reprezentațiile, jurizarea și premierea celor cinci piese de teatru realizate de liceeni.

La evenimentul de lansare 5 licee – 5 teatre, ne propunem să aflăm impactul pe care programul îl are în rândul elevilor și profesorilor implicați în această nouă etapă. De la prima ediție ce a început în anul 2011 la inițiativa Fundației ECDL ROMANIA, alți 750 de elevi din 20 de licee bucureștene diferite au participat la acest proiect.

Educația alternativă are o importanță esențială pentru dezvoltarea tinerilor, care trebuie să fie în continuare îndreptați către valori reale și corecte, inclusiv către valori culturale. Inițiativele ECDL promovează dezvoltarea echilibrată a tinerilor, care urmăresc cariere și certificări internaționale, înțelegând însă și actul de cultură, ca o completare a cunoștințelor și abilităților acumulate în școală.

Vă așteptăm vineri, 14 octombrie 2016, ora 10:00, în Sala de festivități a Colegiului Național Ion Creangă (Strada Cuza Voda 51, sector 2, Bucuresti).

Puteți afla mai multe informații despre proiectul 5 licee – 5 teatre pe www.ecdl.ro .

Save

Save

Save

Adauga comentariu

Cele mai noi

Atragerea și păstrarea talentelor sunt preocupări majore pentru angajatorii din întreaga lume, însă mai mult de o treime (35%) dintre angajați sunt susceptibili să renunțe la locul de muncă în următoarele 12 luni, Generația Z (38%) și milenialii (37%) fiind cei mai predispuși să plece, potrivit studiului EY 2023 Work Reimagined Survey. Sondajul constată o […]

Detalii
Gerke Witteveen, NN Pensii

Gerke Witteveen este noul CEO al NN Pensii SAFPAP S.A., începând din 9 octombrie 2023. Gerke o înlocuiește pe Andreea Pipernea, care a condus NN Pensii SAFPAP S.A. în ultimii șase ani, și care va urma noi oportunități profesionale și antreprenoriale în afara NN. Gerke are o experiență de aproape 20 de ani în domeniul […]

Detalii
Wellnessentially

Wellbeing.ro, unul dintre ei mai importanți furnizori de servicii de wellbeing din România, lansează parteneriatul cu Wellnessentially, o platformă digitală de wellness de ultimă generație care ajută angajatorii să reducă stresul angajaților și să își întărească cultura organizațională prin intermediul experienței gamificate, crescând astfel creativitatea, productivitatea și bună starea generală a acestora. Platforma Wellnessentially este […]

Detalii
Alina Botica / Portal HR

Alina Botica este fotografă, cu specializare în fotografia de beauty, portret și cea de boudoir, reușind să facă femeile să se simtă bine în pielea lor ca să-și poată exprima feminitatea și printr-un shooting foto profesionist. N-a fost mereu simplu și nu și-a găsit nișa de specializare dintr-o dată, ci a trecut prin mai multe […]

Detalii
Newsletter-ul Portal Hr

Rămâi conectat la ultimele tendințe în HR

Abonează-te la newsletter