Secțiune susținută de

Tinerii merg din nou la teatru. Începe 5 licee – 5 teatre

Portal HR \ Actual \ Tinerii merg din nou la teatru. Începe 5 licee – 5 teatre

Vineri, 14 octombrie 2016, se va da startul unei noi ediții 5 licee – 5 teatre. Devenit deja tradiție, proiectul dedicat liceenilor va porni a 6-a etapă, cu un eveniment ce îi va aduce împreuna pe toți participanții din acest an – organizatori, teatre partenere, elevi și profesori din capitală. Lansarea va avea loc la Colegiul Național Ion Creangă din București, vineri, săptămâna aceasta, începând cu ora 10:00.

Fundația ECDL ROMANIA, alături de partenerii săi, UNITER, Primăria Municipiului București și Inspectoratul Școlar al Municipiului București, vă invită să îi cunoașteți pe tinerii artiști și spectatori de teatru.

5 licee – 5 teatre este un proiect educațional ce încurajează implicarea liceenilor în activități culturale, prin accesul acestora în instituții și la piese de teatru, provocându-i în același timp la un concurs de spectacole de teatru.

Teatrele își deschid stagiunea pentru alți 150 de elevi din 5 licee din capitală, între care și membri ai trupelor de teatru din școli. Aceștia vor viziona gratuit piese din programul fiecăruia dintre cele 5 teatre din București, partenere în proiectul dedicat tinerilor, 5 licee – 5 teatre: Teatrul Mic, Teatrul Național I.L. Caragiale București, Teatrul Evreiesc de Stat, Teatrul Ion Creangă și Teatrul Tineretului Metropolis.

Noile școli din capitală participante la această ediție 5 licee – 5 teatre sunt: Colegiul Național Iulia Hașdeu, Liceul Teoretic Nichita Stănescu, Liceul Teoretic Jean Monnet, Colegiul Național Ion Creangă, Colegiul Economic Virgil Madgearu. Și de data aceasta, trupele de teatru ale liceelor vor putea lua parte la activități interactive desfășurate de teatrele partenere și vor fi coordonate de către aceștia în punerea în scenă a unei piese de teatru scurte pe tema Drepturile Omului.

Proiectul se va derula în perioada octombrie – decembrie 2016 și se va finaliza cu Gala 5 licee – 5 teatre, când vor avea loc reprezentațiile, jurizarea și premierea celor cinci piese de teatru realizate de liceeni.

La evenimentul de lansare 5 licee – 5 teatre, ne propunem să aflăm impactul pe care programul îl are în rândul elevilor și profesorilor implicați în această nouă etapă. De la prima ediție ce a început în anul 2011 la inițiativa Fundației ECDL ROMANIA, alți 750 de elevi din 20 de licee bucureștene diferite au participat la acest proiect.

Educația alternativă are o importanță esențială pentru dezvoltarea tinerilor, care trebuie să fie în continuare îndreptați către valori reale și corecte, inclusiv către valori culturale. Inițiativele ECDL promovează dezvoltarea echilibrată a tinerilor, care urmăresc cariere și certificări internaționale, înțelegând însă și actul de cultură, ca o completare a cunoștințelor și abilităților acumulate în școală.

Vă așteptăm vineri, 14 octombrie 2016, ora 10:00, în Sala de festivități a Colegiului Național Ion Creangă (Strada Cuza Voda 51, sector 2, Bucuresti).

Puteți afla mai multe informații despre proiectul 5 licee – 5 teatre pe www.ecdl.ro .

Save

Save

Save

Data articol: octombrie 13, 2016

Newsletter-ul Portal HR

100% fără spam