Hot Now

Top Angajatori 2020: Microsoft, 2Checkout și Nobel sunt cele mai apreciate companii de către propriii angajați

03 12 2020, Portal HR , Comenteaza, 1.019 afisari

Companiile de tehnologie predomină topul realizat de platforma Undelucram.ro

  • Microsoft revine pe primul loc în top
  • Un brand de educație intră pentru prima dată în top
  • Șapte din zece locuri sunt ocupate de companii de tehnologie
  • Singurul top realizat în functie de opiniile propriilor angajați

Microsoft România, 2Checkout (now Verifone), Nobel, Softbinator Technologies și Cornerstone Technologies sunt cele mai apreciate companii din România de către propriii angajați, conform “Top angajatori 2020”, clasament realizat de platforma Undelucram.ro. Acesta este singurul top din România realizat în funcție de opiniile angajaților și nu în funcție de imaginea publică a companiilor.

Topul, aflat la ediția a cincea, a fost realizat în perioada 1 decembrie 2019 – 15 noiembrie 2020, pentru acesta fiind luate în calcul opiniile a 120.000 de utilizatori ai platformei Undelucram.ro. Clasamentul a fost alcătuit pe baza unui indice obținut din media notelor acordate angajatorilor de către angajați sau foști angajați și numărul de recenzii înregistrate în platformă. Evaluarea a fost realizată pe baza unor criterii precum oportunitățile de avansare, pachetul salarial, managementul, timpul liber versus timpul la birou, procedurile, valorile companiei.

Anul acesta, Microsoft a revenit pe prima poziție în top dupa ce a mai ocupat acest loc în 2018 și în 2016. Producătorul de software se află între primele cinci locuri încă din 2016, de la prima ediție a clasamentului. Anul trecut, prima poziție în clasamentul general era ocupată de compania de gestionare a creanțelor KRUK România.

O surpriză în acest an este intrarea pentru prima dată în top 10 a unui business de educație, mai exact a rețelei de școli de programare pentru copii Logiscool România.

Între primele zece locuri din top, șapte poziții sunt ocupate de companii de tehnologie. Restul sunt companii din domenii precum: auto (Autonom), financiar (KRUK România) și retail (Decathlon România).

Printre companiile care s-au regăsit și anul trecut în top se numără: Microsoft România, 2Checkout (now Verifone), Nobel, Cegeka România, KRUK România și Decathlon România.

“Topul de anul acesta reconfirmă că IT-ul este domeniul care acordă o foarte mare atenție angajaților și a continuat să facă acest lucru și în 2020. Anul acesta a fost mai mult ca oricând despre menținerea unei comunități, iar păstrarea transparenței și a interacțiunii au reprezentat o foarte mare provocare pentru departamentele de resurse umane. Două dintre companii – Microsoft și Nobel- se află încă de la prima ediție în clasament ceea ce arată grija pe care acestea o au față de propriii angajați. De asemenea, ne bucuram că pentru prima dată în top 10 se află și un brand de educație, este adevărat, unul de educație IT”, afirmă Costin Tudor, fondator și CEO al Undelucram.ro.

TOPUL ANGAJATORILOR 2020 la nivel național, indiferent de domeniul de activitate

1. Microsoft România

2. 2Checkout (now Verifone)

3. Nobel

4. Softbinator Technologies

5. CornerstoneTechnologies

6. Autonom

7. Cegeka România

8. KRUK România

9. Logiscool România

10. Decathlon România

TOPUL ANGAJATORILOR 2020 pe categorii, în funcție de domeniul de activitate

Bănci/Instituții financiare

1. Libra Internet Bank

2. BCR – Banca Comercială Română

3. ING Bank România

4. Banca Transilvania

5. Raiffeisen Bank

Telecomunicații

1. Orange România

2. Vodafone România

3. RCS&RDS

4. UPC România

5. Telekom România

IT&C

1. Microsoft România

2. 2Checkout (now Verifone)

3. Nobel

4. Softbinator Technologies

5. Cornerstone Technologies

BPO&Servicii

1. Accenture România

2. Societe Generale European Business Services

3. British American Tobacco România

4. Office Depot

5. Genpact România

Consultanță

1. EY România

2. Deloitte România

3. KPMG România

4. PwC România

5. BearingPoint România

Retail alimentar

1. Kaufland România

2. Lidl România

3. Mega Image

4. Carrefour România

5. Auchan România

Retail non-alimentar

1. Decathlon România

2. JYSK România 

3. Dedeman

4. Pepco România

5. Leroy Merlin România

Producție

1. Continental România

2. Michelin România

3. British American Tobacco România

4. OMV Petrom

5. Emerson

Adauga comentariu

Cele mai noi

Anul 2023 a fost unul dificil pentru sectorul IT, atât la nivel global, dar mai ales în România. Pe de o parte, concedieri semnificative în prima parte a anului au lăsat foarte mulți candidați în căutare de job într-o piață cu pretenții tot mai ridicate, iar pe de altă parte, impozitarea veniturilor de peste 10.000 […]

Detalii

Customer Experience Romania organizează CX Conference Bucharest 2023, un eveniment conceput pentru a sustine transformarea domeniul experienței clienților în România. Conferința va avea loc pe data de 25 octombrie la Nord Events Centre și se adresează liderilor din domeniul CX, marketing, resurse umane, customer care, customer service, vânzări, operațiuni și antreprenorilor romani. CX Conference Bucharest […]

Detalii

91,2% dintre angajatorii care au participat la cel mai recent sondaj derulat de eJobs România au declarat că au în plan să facă angajări până la finalul anului. 5,4% spun că au blocat toate angajările, în timp ce 3,4% nu știu exact care va fi cursul evenimentelor până la final de an. Dintre cei care […]

Detalii

Independenți, pragmatici, la curent cu noile tehnologii, tinerii din generația Z sunt deciși să își trăiască viața și să își construiască parcursul educațional și profesional conform propriului set de valori. Anual, la IUF- The International University Fair participă peste 20.000 de elevi și studenți. Datele ultimelor ediții ne arată că tinerii din România sunt din […]

Detalii
Newsletter-ul Portal Hr

Rămâi conectat la ultimele tendințe în HR

Abonează-te la newsletter