Hot Now

Top Angajatori Undelucram 2022: MassMutual, o companie lansată în 2020 în România, este cel mai apreciat angajator de către propriii salariați

14 11 2022, Portal HR , Comenteaza, 586 afisari

MassMutual Romania, Nobel, JYSK România, KRUK România și Decathlon România sunt cele mai apreciate companii de către angajați, potrivit „Top angajatori 2022”, clasament realizat între 16 noiembrie 2021 – 15 octombrie 2022 de platforma Undelucram.ro, cea mai mare comunitate online a angajaților din România. Top Angajatori este un clasament anual bazat pe evaluările a mii de angajați, care transmit în mod anonim feedback-ul lor pe platformă.

De altfel, acesta este singurul clasament din România care se bazează pe opiniile angajaților și nu pe imaginea publică a companiilor.

Poziția în clasament este stabilită în funcție de:

 • nota generală (70%) și
  • nota pentru alte cinci criterii (fiecare cu un procent de 6%) considerate importantede către angajați: oportunități de avansare; pachet salarial; timp la birou vs. timp liber; management; proceduri și valori.

Anul trecut, pe prima poziție s-a aflat UiPath, cea mai de succes companie globală fondată de antreprenori români. UiPath a intrat anul trecut pentru prima dată în top și direct pe prima poziție. În acest an, UiPath nu se află între primele zece poziții din clasamentul general și nici între primele cinci companii din topul IT.

Pe de alta parte, Microsoft România, companie care a fost de cele mai multe ori pe prima poziție în clasament (de trei ori – în 2020, 2018 și 2016), se află și anul acesta în top, pe locul al șaptelea.

Cea mai importantă noutate a acestei ediții este introducerea unei noi categorii: cea a IMM-urilor, mai exact a companiilor cu mai puțin de 250 de angajați.

Cele mai apreciate cinci IMM-uri

Primele cinci companii clasate în Top 30 IMM-uri sunt mReady, Softia, Pupa Milano, Dendrio și Pixel Bowl Studio.

Costin Tudor, Undelucram.ro: Tot mai multe domenii se inspiră de la angajatorii din IT

„Și anul acesta se respectă tradiția «organică » de a fi multe companii de IT prezente în top. Nu întâmplător folosesc cuvantul „organic”, ci tocmai pentru a întări că principalul contributor al clasamentului din top este angajatul. Companiile din IT, fiind industria cea mai dinamică, fac cele mai multe eforturi de a menține și inova zona de beneficii, iar acest lucru se traduce în nivelul de satisfacție al angajaților. Îmbucurător este că și alte industrii se inspiră de la ce fac angajatorii din IT, aplicând aceleași metode și strategii care au la bază comunicarea și transparența. Se observă tot mai puternic acest trend al angajaților care își orientează alegerile de carieră spre companii unde pot găsi un mediu de muncă incluziv, unde se simt tratați cu empatie și înțelegere și unde atmosfera și starea lor de bine sunt puse pe primul loc. Practic, indiferent de industria în care activează, tot mai multe companii sunt interesate ca angajații să se simtă bine”, afirmă Costin Tudor, fondator și CEO Undelucram.ro.

MassMutual, compania americană aflată pe primul loc în clasament, este unul dintre cei mai mari jucători la nivel mondial din domeniul asigurărilor, iar din 2020 este prezentă în România prin două centre globale de servicii IT.

„Când am deschis cele două birouri MassMutual Romania în București și Cluj-Napoca, în august 2020, în timpul pandemiei, am pus bazele subsidiarei Massachusetts Mutual Life Insurance Company complet de la distanță. Acum, am ajuns la 300 de angajați și avem planuri mari de viitor. Să lucrezi în cadrul MassMutual Romania înseamnă să te alături unei firme globale consacrate, în care mutualitatea se află în centrul a tot ceea ce facem. Cultivăm un mediu de lucru flexibil și dinamic care se concentrează în jurul inovației și al colaborării și care îi încurajează pe colegii noștri să facă schimb de idei, susținându-i în același timp în dezvoltarea personală și profesională.

Suntem onorați să fim numiți „Top Angajatorul Anului 2022″ de către Undelucram.ro, cu atât mai mult cu cât această distincție ne-a fost acordată pe baza recenziilor colegilor noștri. Ne străduim să le oferim acestora resursele, oportunitățile și beneficiile de care au nevoie pentru a performa la cel mai înalt nivel. Credem că oamenii noștri sunt cheia succesului nostru și ne bazăm unii pe alții pentru a crește și a reuși”, a declarat Michael Makar, Head of MassMutual Romania.

Topul general integral, dar și pe diferite industrii va fi disponibil în luna februarie în Catalogul Top 100 cei mai buni Angajatori Undelucram. De asemenea, tot în luna februarie cele mai importante tendințe în HR vor fi dezbătute în cadrul conferinței Top Angajatori Undelucram.

Top Angajatori Undelucram 2022-2023

Top general:

 1. MassMutual Romania
 2. Nobel
 3. JYSK România
 4. KRUK România
 5. Decathlon România
 6. JTI România
 7. Microsoft România
 8. Google România
 9. BearingPoint România
 10. Tremend Software Consulting

TOP IMM-uri:

 1. mReady
 2. Softia
 3. Pupa Milano
 4. Dendrio
 5. Pixel Bowl Studio

Bănci:

 1. Libra Internet Bank
 2. ING Bank România
 3. Banca Transilvania
 4. Raiffeisen Bank
 5. BCR – Banca Comercială Română

BPO și servicii:

 1. Allianz Services
 2. Majorel Romania
 3. TELUS International România
 4. Accenture România
 5. Societe Generale Global Solution Centre

Consultanță:

 1. BearingPoint România
 2. Deloitte România
 3. KPMG România
 4. EY România
 5. PwC România

Retail non-alimentar:

 1. JYSK România
 2. Decathlon România
 3. Dedeman
 4. Altex România
 5. dm drogerie markt

Retail alimentar:

 1. Lidl România
 2. Kaufland România
 3. McDonald`s România
 4. Carrefour România
 5. PENNY

Producție bunuri de larg consum:

 1. JTI România
 2. Philip Morris România
 3. Procter & Gamble
 4. Coca-Cola HBC România
 5. British American Tobacco România

Producție industrială:

 1. Hella România
 2. Preh România
 3. Continental România
 4. Schlumberger România
 5. Michelin România

Telecomunicații:

 1. Orange România
 2. Vodafone România
 3. Huawei România
 4. RCS&RDS
 5. Telekom România

Sănătate și Farma:

 1. Regina Maria
 2. Catena
 3. Medlife
 4. Sanador
 5. OK Medical

IT&C:

 1. MassMutual Romania
 2. Nobel
 3. Microsoft România
 4. Google România
 5. Tremend Software Consulting

Adauga comentariu

Cele mai noi

Finalul anului universitar înseamnă, pentru mulți tineri, inițierea unui proces de căutare a unui loc de muncă, unii dintre ei fiind la primul demers de acest fel. Companiile fac și ele eforturi să atragă tineri interesați să evolueze pe plan profesional sau să-și înceapă cariera, mai ales în condițiile în care rata de ocupare pe […]

Detalii

Experiența angajaților, parcursul lor în organizație – de la recrutare și până la exit interview -, nevoile acestora într-o piață a muncii post-pandemie, digitalizarea departamentului de HR și integrarea inteligenței artificiale în activitățile angajaților sunt doar câteva dintre subiectele abordate în cadrul conferinței „MAGNETICO. How to attract and retain talents improving employer branding and creating […]

Detalii

Un robot poate suplini lipsa a patru manipulatori de produse şi materiale Roboţii mobili sunt capabili să transporte sarcini de până la 1.350 de kg Baza de roboți va creşte constant cu 30-40% în următorii ani Roboţii mobili autonomi pot fi o alternativă prin care companiile din România pot să depăşească criza de personal necesar […]

Detalii

După ce, la finalul anului trecut, a fost anunțată deblocarea a 90.000 de posturi vacante din aparatul de stat, luna mai a venit cu vestea înghețării angajărilor în instituțiile publice, până la sfârșitul anului. Luna aprilie pare, astfel, să fi fost ultima în care numărul de joburi noi scoase în piață a depășit pragul de […]

Detalii
Newsletter-ul Portal Hr

Rămâi conectat la ultimele tendințe în HR

Abonează-te la newsletter